Бисфенол А - пластмаса - естроген!

25.11.10
17:06

Чудно ми е хора, някои знае ли какво е Бисфенол А, къде си използва и какво е действието му върху човешкото тяло....

26.11.10
07:58

Бисфенол А е вещество, което се използва при производството на пластмаси и епоксидни смоли. Той е един от най-опасните ксеноестрогени - вещества, които не се произвеждат в тялото ви, но когато попаднат в него действат като женски полови хормони. Преди няколко десетилетия Бисфенол А е бил СУПЕР разпространен. В последствие се откриват големите му вредни въздействия върху човека:
- намаляване на тестостерона при мъжете (защото естрогените подтискат производството на тестостерон), друга думичка за това е хипогонадизъм
- гинекомастия - развитие на млечната жлезапри мъжете
- рак на гърдата
- много подкожни мазнини , защото висок естроген = много мазнини
- допаминов дефицит, който се изразява в липса внимание и концентрация, склонност към мании, използване на дрога и др.
- синдром на поликистозните яйчници при жените
- естрогенно доминиране
- безплодие
- аномалии в формата  и развитието на половите органи при новородените
- раждане на повече момиченца отколкото момчета
... списъка продължава още, но това са най-важните
Тези негативни ефекти не важат само за бисфенола, а за всички ксеноестрогени. Нкяои са с по-слаби естрогенни свойства, други са с по-силни. Бисфенол А е от най-силните!
Ето ви един филм за Бисфенола А и другите ксеноестрогени Изгледайте го задлжително!

26.11.10
12:16

Брао бате, ама това копна ли го отнякъде или си просто информиран???
Някой май те излъга че употребата му сред наслението е намаляла :)
Даже най-вероятно не знаеш какво каза Световната здравна организация преди седмица за него... тези марионетки шибани  (envy)

26.11.10
15:02

ОМГ!!!!!!
Малка победа е постигната !! (sun)
reabilitiraha_bisfenol_a

Забраниха пластмасовите бебешки шишенца..а така! Сега е ред и на бебешките играчки, след това на всички други столки от бита:)))

В бюлетина на СЗО се подчертава, че изследването на влиянието на бисфенол А върху здравето на хората трябва да продължи. И докато не се получат неопровержими данни за неговата вреда, веществото ще се смята за безопасно.
През септември тази година до такъв извод стигнали и медицинските експерти от Еврокомисията.

ДРЪН ДРЪН ДРЪН!!! Докато не направят някое назависимо проучване вреда няма да се открие! :D

26.11.10
15:59

Toni Tanka, информиран съм, не съм го копирал.
А за бисфеноловите шишенца за бебета хората знаят отдавна и ги избягват.
Проблема е ,че не все заглежат къдев другаде се позлва тази отрова!

26.11.10
18:17

Хората не знаят, ЕС го забраниха за бебешките шишета вчера:))

30.11.10
02:02

Наскоро разбра и аз за този химикал, но и преди това пластмасите не ми вдъхваха доверие. Рових в нета преди да търся, къде продават стъклени шишета, тъй като ние си купуваме домашно прясно мляко и какво да видя ами няма, всичко вече е само шибана пластмаса. Най лошото обаче, че проблемите подобни, като с този химикали са страшно много, но за съжаление естеството им е такова, че последствията идват в дълъг период и трудно може да се идентефицират конкретните последствия от различните химии, които се влагат навсякъде. Ако някой знае, къде се продават стъклени шишета, нека да сподели защото ми трябват много !

30.11.10
02:52

Ще видя във фирмения магазин на този завод - http://www.drujba.bg/contact/address_phone_fax.cfm?4C8AC914F18A72741549ACB91FE77D68 , имат някви двулитрови шишета за вино, то естествено, че ще са с малък отвор. Почти съм сигурен, че никой не произвежда шишета с широко гърло, каквито са най удобни и пригодни за мляко. Часът е към 3:00 и аз съм много бесен щот не мога да намеря това, което търся ве дей..а.
Баси смешната държавааааааааааааааааааааа, искам да си купя няколко стъклени шишета и не мога да намеря и съм мнооо избеснял, щото не мога да рова един час и нищо да не намеря. Имаше една обява за производство на ръчни изделия с обдухване, е то остана и да си поръчам ръчно изработени шишета за мляко е*ати :x

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 30.11.10 14:44.

01.12.10
14:43

Здравей, бате! много се радвам, че има и други будни умове, които търсят информацията сами и сами ис правят изводите, а не чакат разни корумпирани организации или медии да им казват кое е хубаво и кое не:)))
Веднага ще ти дам супер просот решение!
Аз ползвам за всекидневна употреба на вода бутилките от сокове сонда и теди, има ги мисля навсякъде и винта им е много здрав..е не съм сигурен дали и по самата капачка няма малко бисфенол, но рядко ползвам аз капачката, а и е много по добре от-пластмаските :)
Иначе то куде вземаш млякото ;п и мна каква цена?
Бях видял,че някъде се прозивеждат стъклени бутилки за вино само.
Ина4е продават на някои места и стъклени дамаджани..доста добро решение ако имаш възможност да си наливаш вода от някои извор, че тая застояла водав в тея пластмаси хич не е оферта:))))
А сезагфа аз пия само чешмяна, с надеждата че има по малко хормони :(

01.12.10
20:16

Аз живея в гр.Пещера и тук водата е много много добра особенно в моя район, пил съм чешмяна вода в други градове и там е много зле.
Водата идва от балкана директно от подпочвените води, не е от язовир, но имам възможност да си наливам истинска минерлна вода от Брацигово на 5 км от Пещара и не знам защо не го правя, много рядко ходя да си наливам, а като гледам идват от Пловдив и наливат по няколко стотин литра баси, кат изкарат по 20-30 туби от по 10 кила ЛОЛ, ама те сигурно да избият пътните :D

Също така по пътя за курорта Св. Константин има чешми и там водата е уникално добра балканска, но може би защото чешмяната ни е много добра и за това рядко наливам, но ще започна да си наливам вече редовно. Все пак по добре директно от чучура от колкото вода, дето минава през няква стари разждясаи тръби на водоносната мрежа. Намерих данаджжани и то в моя регион - http://zlatnatabachva.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=6&Itemid=54 сигурно ще ми се смеят ако ме видят на чешмата в Брацигово с тия тежки дамаджани ама не ми пука, важно е че аз ще живея най малко 120 години, а другите да се спасяват ;)
Вече виждам леки усмивки :D еми не ми дреме, аз съм убеден, вярвам го и ще живея минимум до 120г. !

Бутилките са лесно разрешим проблем ама с другите храни просто не виждам как могат да се избегнат вредите от тях. Много храни са опаковани в найлонови опаковки, вакумирани и т.н. в тях също ще има химия, а като сложим и химията дето е в самата храна. Купувам си домашни яйца истинска работа, ама вчера ми свършиха и боднах 5 купешки еми и белтъка не беше същия, а да не говоря за жълтъка който си беше направо бял с лек жълт отенък :D и кат се сетя с колко зоб ги блъскат тия кокошки, направо не ми се мисли кви химически коктейли си хапвам :D

Купих си преди малко пуешко филе от Била, гледам нещо стърчи от месото, хванах го с пръсти да видя жилка ли е тва дръпнах и го и щое е то - парче от кост WOW, за кво говорим просто, на всичкото отгоре е и пушено и мирише на пушек дейба, а преди съм купувал от Билата в Пазарджик варено пуешко филе, тука го няма :(, ако не се лъжа беше на фирма - Браво. Най доброто пуешко филе, което съм купувал обаче беше от Куфланд.

Много хора мислят, че когато се разболеят и особенно, когато е някое сериозно заболяване, да не говорим за ракови заболявания, инсулти, инфаркти и т.н. си мислят, че това е писалка. Тоест, че таква му е било писано на човек да се случи, все едно всичко е предопределено и това е най най голямата глупост в човешкото мислене, която може да има. Целият живот на човек е в неговите ръце, той определя написаното, настоящето и бъдещето си със мисълта си, със вземането на решения, със начина си на живот - хранене, почивка и т.н. Това го казвмам защото има много заблудени хора и това не е хубаво !

09.12.10
16:30

ЕЕЕ браво, много яки дамаджани, даже може да се метна до ПЛД:))))
Но интересно ми е каква е капачката на тея дамаджани и дали за уплатнител няма сложен БИСФЕНОЛ:)
Ето поредното изследване, естествено не на някой правителствена агенция :)
http://www.dnes.bg/health/2010/12/09/otroven-himikal-po-kasovite-belejki-i-banknotite.105908#comment-newest
Хахахах като се сетя много е смешно!!! Вече като ходя на магазина и като почвам да плащам ги стресирам като им съобщавам на висок глас, че не искам касова бележка, гледат ме като полезно изкопаемо, може би се стряскат че съм толкова нагъл :Д

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1