Ген от който фитнеса няма файда

27.11.10
23:19

Ходя на фитнес от 1 месец вече сериозно с 4тири дневна програма, меря си обиколката на раката, граден кош и всичко, но не съм забелязал промяна, казаха ми че от първия и втория месец ще дигам едни и същи килограми все едно съм в застой и да кача макс 0.2кг ММ, но също така ми казаха, че може гена да ми е такав при който мускулите не могат да бъдат изградени от каквито и да е упражнения. Също така да допълня, че пия преди и след тренировка гейнер.

27.11.10
23:22

И не ядеш нищо нали?За 2 месеца отначало,би трябвало да качиш много :).

27.11.10
23:26

Ям по 5 пъти на ден каквото трябва, но все още си седя на 55 кг.

27.11.10
23:27

Я си опиши дневното меню? Може и да претренираш ;-)

27.11.10
23:30

Сутрин преди даскало по 2 сварени яйца.
Междинна някой мит с кренверш
Обяд удома - Пилешко месо, печени картофи, боб или набързо някоя супа
след тренировка нещо богато на зеленчуци
вечер пак като на обед и след това кисело мляко

Междодругото говоря за наследствен ген, а не гейнер само да кажа. : )

Мнението беше редактирано от dragovich на 27.11.10 23:31.

28.11.10
00:23

Гена го остави малко ядеш. :D

28.11.10
00:26

2 яйца леле :D.Да не преядеш.Тоя кренвирш и с него,и без него все същата работа :).Почвай да ядеш стабилно.То може да ядеш и 10 пъти на ден,ама ако са солети,не очаквай да качиш килограми :).А относно гена ти,най-вероятно си ектоморф,имаш бърз метаболизъм и качваш трудно килограми,но това не означава,че не можеш да качиш :).

Мнението беше редактирано от D3Co на 28.11.10 00:27.

28.11.10
00:55

Ядеш 5 пъти .. ама друг път. Сутринта като за начало увеличавай яйцата до 5-6 цели (като си ги прави бъркани, от варените аз бих повърнал), слагай 150-200 грама овес, добави половин кило месо на ден, 200 грама ориз и ще си стабиларка :)

28.11.10
05:38

казано от dragovich на 27.11.10, 23:30:

Директно в бисери!

Определено ти е изключително малко храната. Толкова е малко, че като разбереш колко наистина трябва да ядеш, ще обърнеш очите :D Да не говорим, че след тренировка ядеш....зеленчуци?!?!? И така и не разбрах, пиеш ли гейнър след тренировка или не? А това за гена ти го забрави засега. Може и да ти е такъв гена, но не е това нещото, което те спира да качваш килограми. Докато не започнеш да ядеш няма да видиш и грам мускул. Ето ти няколко статии да прочетеш - http://www.bb-team.org/articles/1466/#axzz16Ydhup5i , http://www.bb-team.org/articles/914/#axzz16YdhxlIg , http://www.bb-team.org/articles/1542/#axzz16YdijBDt .

Няма спор, че ти е малко храната, но като гледам ‘4тири дневна програма’ и си мисля, че тренировката ти е много.

28.11.10
09:25

казано от dragovich на 27.11.10, 23:26:

Ям по 5 пъти на ден каквото трябва, но все още си седя на 55 кг.

Обяд удома - Пилешко месо, печени картофи, боб или набързо някоя супа

Забавен си :D Предполагам познания за “какво трябва” да се яде черпиш от същия източник, от който и за генетиката, нали? :D

28.11.10
09:31

Привет и от мен,
найстина си се объркал ,че хапвах както трябва...и протеина и въглехидратите са доста малко.....
Смени храната/само за обед е долу -горе добре/..... и мини на три дневен тренировъчен режим.....и поспивай повече!!!
И след време пак, ще си говорим ;) .
Може и да  вземеш некоя добавка, но храната е най-важна......
Успех,
Георги

28.11.10
10:32

Викаш зеленчуци след тренировка...явно си решилк да сваляш. Състави си хранителен режим от 4 основни яденета, във всяко едно от които да има по 30гр протеин. След тренировка приеми някакъв бърз въглехидрат и след половин час ядеш обилно белтъчини и въглехидрати.
Протеинови източници: яйца, меса, риби, млчени продукти.
Генът може да ти е скапан, но с правилната храна ще качваш.

28.11.10
11:08

Обяд удома - Пилешко месо, печени картофи, боб И набързо някоя супа

Първо: Направи всичко възможно всяко боже ядене да изглежда така, както този обяд. След два месеца отново се обади с новите мерки и килограми.

Второ: Сам разбираш, че в един месец има около 30 дни, т.е. 720 часа. Ти тренираш 4 пъти в седмицата, което се равнява на грубо 15 часа. Кажи ми сега, смяташ ли, че за 15 часа физическа активност можеш да наваксаш над 700 часа дремане пред компютъра? Тая работа изисква много време и търпение. Дори да имаш прогрес така, както правиш в момента, е твърде рано да се види.

Трето: 4-дневен сплит, както казаха преди мен вече, надали е подходящ за 55-килограмов човек, каращ не на храна, а на фотосинтеза, навлизащ тепърва в залата. На теб тренировките може да са ти леки, но тялото ти не може да се адаптира толкова бързо, затова си има програми за начинаещо. Ще ти го кажа така - колкото повече мускули имаш, толкова повече можеш да тренираш. Колкото по-малко мускули имаш, толкова по-близо си до ниво начинаещ, тепърва заучаващ занаята. Ти от кой вид си?

(един кратък пример за ориентир - много тренировки означава 3 упражнения за бицепс, 3-4 упражнения за гърди в една тренировка)

Четвърто: Гена ти сигурно е лош, да. Ако си под 1.60 височина, тия 55кг. може и да са ти добре и да не е чак толкова зле положението, но ако тежиш 55кг. и си висок, да речем 1.70, определено ще ти е трудно. Но това не означава, че няма да станеш силен като приятелите ти, които за два месеца тренировки вече бутат 50-60кг. от лег, просто ще отнеме повече време, повече информация и повече търпение.

Работата не е толкова проста. Яко шиба по егото и пубертетските изблици на нетърпеливост. Поразчети се. Ползвай търсачката.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.11.10 11:10.

28.11.10
11:29

Ген = оправдания.

Е пича не се оправдава...просто някой му е напълнил главата с излишна информация, но е забравил да му каже по-важните неща. А може и да не ги е знаел и затова не му ги е казал :)

28.11.10
14:49

Ако аз нямах ген, нямаше да тренирам...познавам много хора, които висят по фитнес залите и пак на нищо не приличат, никаква промяна, никакъв прогрес.

28.11.10
15:03

Абе ген :D
Те повечето хора ВИСЯТ по фитнес залите и не знам какъв ген трябва да имаш, за да постигаш някакви сериозни резултати с това.
С висене не става, трябва си яко трениране.

28.11.10
15:09

Аз не вися по залите а хода да тренирам сериозно.
И още един въпрос който ми идва на ум. Един приятел вика да се напъвам с колкого се може повече килограма да дигам и 6 избутвания на тези килограми стигат и е малко по добре от колкото тези с който ми е по удобно по 10 повторения

28.11.10
15:32

казано от dragovich на 28.11.10, 15:09:

Аз не вися по залите а хода да тренирам сериозно.
И още един въпрос който ми идва на ум. Един приятел вика да се напъвам с колкого се може повече килограма да дигам и 6 избутвания на тези килограми стигат и е малко по добре от колкото тези с който ми е по удобно по 10 повторения

За сила - да. Какво разбира приятелят ти под “малко по-добре”?

28.11.10
15:34

Не знам какви упражнения си правил за този месец, дано да е била кръгова тренировка с базови упражнения. Ако си правил някакви изгъзици, по-добре започни с кръгова тренировка с базови упражнения. Какво ще рече това- набирания, лежанка, клекове, мъртва тяга. Дори и само тези упражнения да правиш един месец- в твоето състояние ще има ефект. Тренирай 3 пъти седмично. След около 2 месеца можеш да започнеш тренировки в сплит като разделиш основните си мускулни групи: гърди заедно с трицепс, гръб заедно с бицепс, и крака заедно с рамо. Увеличи консумацията на храна- чети енергииното съдържание на опаковките на храните и си набавяй достатъчно въглехидрати, белтъци, и мазнини.
В тренировките си бъди търпелив. Изпълнявай не повече от 3 серии по принципа на пирамидата- тоест качваш килограмите, сваляш повторенията. Оптимален вариант са 3 серии с 10,8,6 повторения. Подбирай тежестите така че да имаш достатъчно сила да направиш сам повторенията, но последните 2-3 да са ти трудни(казвам трудни, а не  едвам да ги вдигаш или тежеста да те смазва). Не ти трябват максимални тежести и само 6 повторения защото с твоя стаж вероятно не си изградил добра техника, а използването на максимални тежести няма да ти помогне по никакъв начин да я заучиш. Дишай правилно по време на упражненията- в натоварващата фаза издишаш, а в отпускащата вдишаш. В никакъв случай не задържай дишането си. Не се води по акъла на разни батковци от залата или “компетентни” приятели, защото много често се оказват некомпетентни. Забрави тия приказки за “гена”. Дори да си тежък случай на ектоморф- тренировките със сигурност ще подобрят силата и качеството на мускулите ти, а в дългосрочен план ще качиш и маса, макар и по-бавно отколкото ти се иска. Ще ти е нужна упоритост и постоянство, така че се зареди с търпение и воля. Успех!

Мнението беше редактирано от normalno hidratiran на 28.11.10 15:36.

28.11.10
15:34

Чети какво пише в статиите в сайта, не слушай ‘’един приятел’’ и ‘’хората’‘. В билдинга е трудно да се разграничи нещо като напълно правилно и напълно грешно, или по-добро от нещо друго.

Просто не ядеш достатъчно, затова не ти се е получавало, а и 100% не си тренирал и правилно, за 1 месец не можеш да изградиш правилна техника и усещане, че да тренираш правилно. И очевидно нямаш ген, който да ти носи резултати въпреки слабото хранене и неподходящи тренировки.

Така че чети в сайта, мисли, прави си изводи и не слушай разбирачи.

Мнението беше редактирано от Voyager на 28.11.10 15:36.

30.11.10
12:25

храна храна храна хранааа и пак хранаа!!!! без нужните калории и огромни количества протеин, с какъвто и ген да си и един килограм няма да качиш ;)

30.11.10
19:27

Всъщност протеинът макар и основен, не е необходим в огромни количества. Важно е доставянето на правилното количество енергия, по правилния начин. Особено при ВВД, протеинът не е нужно да е много, около 1.5г/кг тегло е напълно достатъчно.

30.11.10
20:45

Гените са последното нещо, което ще ти попречи да изградиш мускули.
Но погледнато от друга страна - ето какво било бе! И аз го нося тоя ген!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1