Въпрос. :)

27.11.10
14:28

Здравейте!
Така, на ВВД съм, закуската ми е 3 белтъка с овесени ядки, може ли да ми кажете има ли някакъв алтернативен заместител на белтъците, че ми втръсна да ги ям, примерно мога ли да ям за закуска бекон или шунка(препечени до златисто на тиган) с сирене или кашкавал+ овеса?
Благодаря за вниманието! :)

28.11.10
05:39

ако искаш вместо бекон или шунка, просто си яж и жълтъците.
В бекона и кашкавала има доста повече мазнини отколкото в три жълтъка.

Можеш да ги замениш, но не и с това, което ти изреди. Закуската не трябва да съдържа мазнини...или поне не в тия количества. Пък и всички знаем колко бекона е бекон и шунката е шунка :D Пробвай с някакво пилешко или пуешко. Или прясно мляко (ако не киснеш ядките в такова). За друго не се сещам :)

DE

28.11.10
10:08

Защо не трябва да има мазнини на закуска.Нали все пак им трябва повече време да се разградя,което става през деня да речем преди тренировка,която е следобяд?

Защото целта на закуската е да набави на организма максимално бързо протеин и въглехидрати, с които да обезпечи липсата им през цялата нощ. Мазнините забавят усвояването на протеина и въглехидратите. Сутрин и кръвната захар е ниска, затова и се препоръчва част от въглехидратите да са прости, за да може по-бързо да се стабилизира нивото на захарта, което и спомага за по-доброто усвояване на белтъка. Това е накратко :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 28.11.10 10:16.

28.11.10
12:15

Яж яйцата цели ;) За разнообразие- протеин.

DE

28.11.10
12:16

Значи схемата е мазнините да са като 2-ра закуска ? :)

казано от Denis22 на 28.11.10, 12:16:

Значи схемата е мазнините да са като 2-ра закуска ? :)

Да. Така ще е екстра.

28.11.10
12:46

Значи примерно пушено пуешко става, сиренето и кашкавала отпадат, а овесените ядки ги слагам за 2-3 мин във вряща вода и после малко мед отгоре за вкус! :)

Защо не пробваш да ядеш ядките накиснати в прясно мляко...аз само с вода не мога да ги ям...въпреки, че ако сложиш 50гр. натрошено сирене, вряща вода и овесени ядки и става нещо адски вкусно...като попара, ама по-различно. :)

28.11.10
15:02

Пуешкото е супер предложение.. ако искаш си прави омлет вътре с бекон или шунка :) Ще ти е вкусно и ще ти замени двойно белтъците :)

28.11.10
15:09

Е аз един вид ги сварявам, после ги изцеждам, и както казах за вкус една лъжица мед отгоре. Но ще пробвам и с прясно мляко, макар, че досега не съм пробвал... :)

28.11.10
15:48

Абе някои хора ядът само мазнини за закуска :D. Иначе да - яйца + овес идеално или месо + овес/ протеин + овес. Ако имах възможност всяко ядене щеше да е пилешко филе + овес, ама за сега се задоволявам с яйца :) :)

28.11.10
17:16

Да прав си, всичко опира до средства. Но просто само  яйца(белтъците), не се отразяват много добре на стомаха ми...  :\

28.11.10
20:17

кисело мляко с извара... и банан кфа по добра закуска?

28.11.10
21:23

казано от qkosad на 28.11.10, 20:17:

С много повече въглехидрати и много по-сложни:)

TV

29.11.10
11:55

казано от qkosad на 28.11.10, 20:17:

Изварата е бавен протеин. Сутрин на човек му трябва бърз протеин, а вечер преди лягане - бавен ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1