Изоставащо рамо

27.11.10
08:54

Здравейте Всички. От 2 и половина се занимавам с фитнес, и рамото ми все изостава. Преместих го в отделен ден и работих по следния сплит близо 5-6 месеца.
Понеделник:
Гърди
1.Обратен лег с дъмбели ( 4 серии)
2.Горен лег (лост-дъмбели всяка тренировка е различно като няма загряваща серия 3 работни)
3.флайс или пекдек или кроссовер (3 серии)
една седмица започвам с горен лег една с обратен.
Трицепс
1.Разгъване на скрипец с лостче (4 серии)
2 Кофички на пейка( 3 серии като трета е дроп)

За да не изреждам всички упражнения само ще напиша кой ден какво правя.
Вторник: Крака-прасец
Сряда: Почивка
Четвъртак: Гръб, бицепс(2 упражнения)
Петък: Рамо трапец
Рамо:
1. Смит машина пред, или зад врат 4 серии
2. разтваряне в страни 3-4 серии
3. Изнасяне на дъмбели пред лице като тука уловката е , че ако правя пред врат пресите за 3-то правя задно рамо ако е зад врат правя изнасянето пред лице.

Та по този начин никакво развитие.

Сега ме посъветваха да го сложа при гърдите като самата тренировка за гърди остава същатата а за рамо да започна с 4 серии разтваряне в страни последвано от 2 серии на смит машина прав като втората дроп до пълен фалит.
Ако може някой по разбиращ да помогне малко със съвет.
Пробвал съм рамо със трицепса но след рамото тесния хват и кофичките на пейка са малко гадни, защото рамото вече е натоварено а и при 2 те упражнения влиза предната глава и то доста.
Приемам whey protein Сутрин 30г + 5г глутамин, 60г whey +5g глутамин - след тренировка и преди лягане още 5 грама глутамин. Мулти витамини. Храната е разделена на 4-5 яденета  5-6 яица (само 2-3 жълтъка) пълнозърнести макарони, ориз, 500г пилешко,
Печени или варени картофи и зеленчуци.

Упражненията ги изпълнявам правилно и съм сигурен, че проблема не е в това

Поздрави Денислав

Хмм...като за начало може да качиш някакви снимки, за да видим дали наистина изостават, а да не си внушаваш ти. Като второ те съветвам да смениш сплита и програмата. Имаш стаж 2 години и не би трябвало да тренираш по 1 програма повече от 2 месеца. Та...сложи рамото в понеделник, заедно с крака примерно, започвай тренировката с рамо, смени упражненията и програмата като цяло...това е моето мнение...трябва ти разнообразие, защото мускула е привикнал отдавна с тези упражнения. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.11.10 09:11.

27.11.10
09:21

казано от ProXxX на 27.11.10, 09:10:

Хмм...като за начало може да качиш някакви снимки, за да видим дали наистина изостават, а да не си внушаваш ти. Като второ те съветвам да смениш сплита и програмата. Имаш стаж 2 години и не би трябвало да тренираш по 1 програма повече от 2 месеца. Та...сложи рамото в понеделник, заедно с крака примерно, започвай тренировката с рамо, смени упражненията и програмата като цяло...това е моето мнение...трябва ти разнообразие, защото мускула е привикнал отдавна с тези упражнения. :)

Сменял съм програмата, както и упражненията. Рамото съм го правил и с трицепс и с крака и само. Проблема е, че след краката или в деня за крака просто нямам сила за нищо друго. тренирам само 4 дни в седмицата като съм тренирал
ден 1.Рамо,трицепс
ден 2.Гръб, трапец
ден 4.Гърди, бицепс
ден 5.крака

след това програмата която съм дал горе в първия ми пост дето рамото е само, а сега е при гърдите като. ръце, гръб и крака остават сами в отделни дни. Дори пробах системата на Levrone със разгъвачи в един ден но идва доста тежко. Поне аз си мисля . че от горния лег го натоварвам достатъчно, то не успява да се възтанови до самата тренивка за рамо и го претоварвам. Само това не съм пробал да е при гърдите но в намален брой преси само 2 серии. Снимки за съжаление нямам( странно е, че никога не съм имал влечение да се снимам да се качвам по сайтове и да меря обиколки на която и да е мускулна група) Доверявам се на огледалото. Знам само, че ръката ми е около 41.5 щото съквартираната ме кара да я меря наскоро.

27.11.10
09:25

казано от krupel на 27.11.10, 09:21:

казано от ProXxX на 27.11.10, 09:10:

Сменял съм програмата, както и упражненията. Рамото съм го правил и с трицепс и с крака и само. Проблема е, че след краката или в деня за крака просто нямам сила за нищо друго. тренирам само 4 дни в седмицата като съм тренирал
ден 1.Рамо,трицепс
ден 2.Гръб, трапец
ден 4.Гърди, бицепс
ден 5.крака

след това програмата която съм дал горе в първия ми пост дето рамото е само, а сега е при гърдите като. ръце, гръб и крака остават сами в отделни дни. Дори пробах системата на Levrone със разгъвачи в един ден но идва доста тежко. Поне аз си мисля . че от горния лег го натоварвам достатъчно, то не успява да се възтанови до самата тренивка за рамо и го претоварвам. Само това не съм пробал да е при гърдите но в намален брой преси само 2 серии. Снимки за съжаление нямам( странно е, че никога не съм имал влечение да се снимам да се качвам по сайтове и да меря обиколки на която и да е мускулна група) Доверявам се на огледалото. Знам само, че ръката ми е около 41.5 щото съквартираната ме кара да я меря наскоро.

Колкото до смяната на упражненията... повярвай ми почти нямам еднаква тренировка за всяка мускулна група сменявам по 1 въртя ги , обръщам им реда често почва се от изолираното и се завършва с базовото

Ахам...просто останах с грешно впечатление, че не сменяш нищо, заради първия ти пост. Ми...защо не пробваш да си дадеш 1 седмица почивка и после да направиш специализация на рамото, за да видиш дали ще дръпне. Аз не съм много наясно със специализациите, защото още съм в групата на начинаещите, но има хора, които да ти помогнат с това. Като нищо може да го претренираш разбира се, но пък и не прекаляваш със сериите.

PS: Ето една статийка, която може да ти е от полза - http://www.bb-team.org/articles/3789/#axzz16TR5YIHA .

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.11.10 09:40.

27.11.10
09:45

казано от ProXxX на 27.11.10, 09:37:

Ахам...просто останах с грешно впечатление, че не сменяш нищо, заради първия ти пост. Ми...защо не пробваш да си дадеш 1 седмица почивка и после да направиш специализация на рамото, за да видиш дали ще дръпне. Аз не съм много наясно със специализациите, защото още съм в групата на начинаещите, но има хора, които да ти помогнат с това. Като нищо може да го претренираш разбира се, но пък и не прекаляваш със сериите.

Слагам го при гърдите с идеята, че ще почива от понеделник до понеделник горният, и средният лег доста го товарят, за това следен не правя. Правя от обратен лег но с минимален наклон, така вкарвам осезаемо рамото по малко ( личен опит). Пресите пред врат нарочно са 2 серии като втора е дроп до отказ, защото то вече е натоварено от лега. Пак казвам идеята ми е да почива 6 дни и прословутата тренировка за ръце бицепс трицепс да е в един ден ( така било най добре според болшинството).

Забравих да спомена факта, че имам хронично заболяване на дясното рамо ( шиен радикулит) и избягвам преси зад врат, което не пречи да се товаря при лег и преси отпред здраво

Мнението беше редактирано от krupel на 27.11.10 10:01.

ВН

28.11.10
15:54

Я ми кажи, случайно да имаш отлично развит горен дял на трапецовидните мускули?  Даже малко преразвит? :)

28.11.10
18:33

казано от Владимир Недков на 28.11.10, 15:54:

Я ми кажи, случайно да имаш отлично развит горен дял на трапецовидните мускули?  Даже малко преразвит? :)

Ако говориме за трапеца да по добре е развит от раменете
Даже като се замисля. Когато работя за странично рамо (средно) упражнението изнасяне на дъмбели в страни.... натоварването на трапеца е дзверско. На моменти имам чуството, че правя трапец а не рамо.

Мнението беше редактирано от krupel на 28.11.10 18:41.

ВН

28.11.10
18:48

Това показва, че техниката ти е лоша. Свикнал си да повдигаш ключици и при раменни преси и при разтваряния/повдигания напред. Това е комплексен подход в иначе бодибилдърска програма и дава комплексен прираст в силата, но трапецовидните мускули подтискат хипертрофията на предните и средни раменни глави.

Правилният ред на повдигане е да дърпаш плешките надолу, в момента на избутване нагоре. Да забравиш за пресите зад врат, да започнеш да правиш стречинг за големите, малките гръдни мускули и предните раменни глави, за да добиеш отново загубената мобилност в раменния пояс.

:) Действай и нещата ще си дойдат на мястото. Никакви други изолации няма да ти помогнат.

28.11.10
18:52

казано от Владимир Недков на 28.11.10, 18:48:

Това показва, че техниката ти е лоша. Свикнал си да повдигаш ключици и при раменни преси и при разтваряния/повдигания напред. Това е комплексен подход в иначе бодибилдърска програма и дава комплексен прираст в силата, но трапецовидните мускули подтискат хипертрофията на предните и средни раменни глави.

Правилният ред на повдигане е да дърпаш плешките надолу, в момента на избутване нагоре. Да забравиш за пресите зад врат, да започнеш да правиш стречинг за големите, малките гръдни мускули и предните раменни глави, за да добиеш отново загубената мобилност в раменния пояс.

:) Действай и нещата ще си дойдат на мястото. Никакви други изолации няма да ти помогнат.

Само това за стречинга за големия и малкият гръден мускул не го разбрах. Отностно техниката, може да си прав защото все не успявам да натоваря средното рамо като хората на фона на напомпания трапец след разтварянето :).
Значи и при пресите и при разтваряне напред/в страни  да дърпам плешките назад?

Мнението беше редактирано от krupel на 28.11.10 18:56.

ВН

28.11.10
19:01

Можеш да пробваш и друг трик. Издърпай тренировката за трапец преди рамото. Смачкай го и после щеш-нещеш няма как да го използваш като синергист.

28.11.10
19:12

казано от Владимир Недков на 28.11.10, 19:01:

Можеш да пробваш и друг трик. Издърпай тренировката за трапец преди рамото. Смачкай го и после щеш-нещеш няма как да го използваш като синергист.

Утре е ден за гърди рамо и ще пробам съветите дадени от теб... да не ми се смеят само с какви дъмбели разтварям, че ако дърпам плешките назад и силата доста ще падне.. поне така си мисля. Благодаря ти за съвета :)

Отностно сплита:
гърди: горен лег 4 серии (лост-дъмбели.. редувам)
        обратен лег 3 серии ( налклона е по малък)
        (fly),(crossover),(pecdeck) 3-4 серии всяка тренировка е различно упражнение
и следва: твоя съвет
трапец
раменни преси на смит машина 2 серии като втората е дроп до отказ
4 серии разтваряне в страни

Мнението беше редактирано от krupel на 28.11.10 19:16.

ВН

28.11.10
19:27

Разтварянето встрани е изолиращо упражнение, което може да се изпълни комплексно. Неразбирането води до комплексно изпълнение. Разбирането предлага избор кое, как и кога да бъде. Раменните преси с фиксирани плешки са възможни при подобряване мобилността на раменете и раменния пояс. При този тип преси, лактите не са в една линия с раменете, а са по-напред с 5 до 15 сантиметра в зависимост от дължината на ръцете и това колко да се включат предните глави. Ако се цели максимум сила от предно и средно рамо -> лактите са по-напред. Ако се цели максимум сила от средно рамо и трапец, лактите минават зад раменете, както вярвам си правил досега.

Като почнат да ти се смеят, питай ги знаят ли какво е “специализация”. После ти им се смей, щото ти си стигнал до този момент да имаш нужда от това, да си готов да потърсиш помощ, да си способен да я разбереш и да я приложиш. Следствието е закономерно. При много от смеещите се, прогрес няма да видиш.

28.11.10
19:30

Да вмъкна и аз нещо за разтварянето встрани - най-важното при това упражнение е, лактите да вървят преди дланите, респективно дъмбелите.

ВН

28.11.10
19:35

Искаш да кажеш, да мисли как да вдига лакти, а не дъмбели. Това в комбинация с отличен контрол над ключиците и лек наклон напред иначе отива в раменния маншон и може да контузи. Също така изолираният вариант на това упражнение се изпълнава бавно и със задържане в пикова точка. Пиковата точка пък трябва да се съобрази с мобилността на рамото, пак с цел превенция на контузия.

28.11.10
19:39

Ами аз за това гледам пресите да ги правя прав на смит машината лактите да са по напред. Като движението е нито разпъвам до край нито пускам до гърдите. Стягам кръста с колан винаги когато правя този номер, защото малко или много като съм прав има лека извивка в гърба и гледам, поне минимално да го предпазя.

Още веднъж благодаря за отговорите. Утре ще изпробам наученото тази вечер

Поздрави Денислав!!!

28.11.10
20:16

Владо, няма да мисли разбира се за лактите, след време се усеща. Имам предвид, че болшинството взима големите кила и дефакто прави полупреса, полуразтваряне. Под това лактите да водят имам предвид това:

ВН

28.11.10
20:19

Мда, говорим за едно и също нещо.

30.11.10
09:24

Тренировката мина и мога да кажа, че за странично рамо както е на клипа по горе, с водищи лакти ме натовари доста добре. Имаше и в трапеца доста натоварване но определено по този начин разтварянето ми действа добре

Благодаря Ви
Поздрави Денислав

30.11.10
21:48

и аз се казвам Денислав.Доста тъпо име междодругото.

Мнението беше редактирано от PULLUP на 30.11.10 22:57.

01.12.10
18:08

казано от PULLUP на 30.11.10, 21:48:

и аз се казвам Денислав.Доста тъпо име междодругото.

Мисля, че тук се обсъждаше “Изоставащо рамо” а не хубаво-грозно име

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1