Ами маслото го обожавам, но за съжаление само на филийки. Не че не го ям понякога и отделно, но не ми е много приятно. Ядки нямам идея защо не ям по-често, удобна храна са. А иначе, чистото качване си е комплексен фактор. За мене то се изразява във ВМ-НВД и high tension. Високото напрежение не го постигам очевидно с големи тежести, тъй като не вдигам тежести, а с разпределение на тежестта. Например, обикновени лицеви, колкото и бавно да ги правя, почти не усещам вече натоварването, докато като изнеса ръцете на нивото на таза, че и по-назад, става толкова нестабилно, че в стремежа си тялото да упражни достатъчно сила да запази баланса и да извърши движението, то се стяга много мощно цялото, а гърдите направо изгарят. Малко е сложен тертипа, за да докараш техниката на псведо-планковите лицеви, за които говоря, но натоварването е изключително. Така че високото напержение, в комбинация с правилно насочената енергия, многото протеин и добрият хормонален баланс от ВМ-то, води до бавна, но сигурна функционална хипертрофия. Дано това отговаря на въпроса ти :)
Иначе за днес храненето досега е мизерничко - сутринта майка беше направила макарони със сирене. Хапнах си ги и това ще ми е всичкото въглехидратно за деня. Естествено добавих сирене. Досега бях на урок, очакват ме 6 яйца, маслини. Нашите като се върнат от вилата, ще носят агнешко и свинско, така че протеин няма да липсва.
Тренировките ще ги описвам най-подробно всеки ден, за храненето също ще гледам да ви държа в течение :)
Мнението беше редактирано от Voyager на 06.05.10 12:26.
Тренировката днес:
slow deadhang pull-ups (thumbless wide grip) 15,10,10,5,5 - стриктно 1 минута почивки между сериите
push-ups 15,15,15,15 между 2 стола в суперсерия със push-ups with elevated feet 10,10,10,10
21 - не със лост за бицепс, ами с chin-ups. Беше сполучливо.
bodyweight triceps extensions 8,8,8,8,8 в суперсерия с diamond push ups 5,5,5,5,5 в суперсерия с chin-ups 8,8,8,8,8
Единственото което ме озори бяха набиранията в началото, защото правех мн кратки почивки и изпълнението беше адски стриктно, с паузи по 2 сек горе и долу. Преди трен пих hot blood и имах енергия за още мнооого, но следващия път ще направя така, че да се измъча повече.
След тази напомпваща и бърза тренировка се набухах с мед, 3 супени лъжици, както и вода. Ръката я мерих топла 40. Направих клипче и малко снимки, но по-късно (може би утре) ще ги кача, сега ще се отдам малко на живот, все пак петък вечер :) Преди това обаче ще си спретна нещо за ядене, сигурно сирене, масло и свинско.
Днес обяда (4 часа преди трен) беше идеален - 3 големи яйца, солидна мазна свинска пържола, масло, малко кашкавал. Чувствам се страхотно!
Мнението беше редактирано от Voyager на 07.05.10 15:00.
Вчера пристигна колана с тежестите. Направих кратка тренировка, макар че бях малко болен:
chin-ups 2xBW + 45 kg 2x6xBW+30 kg
pull-ups 4x8xBW+15 kg superset military press 2x8x30kg 2x10x35kg (леко ми е, но си припомням движението)
neutral grip pull-ups 2x12xBW superset 2x20 push-ups с вдигнати крака на стол
днес тренировката на лостовете:
10х1 slow muscle-ups (най-накрая се научих :D)
??x4-5 muscle-ups обикновените силови не им броях много сериите, просто за кеф си правих
Чувствам се малко отслабнал на маса, сигурно защото един ден бях доста зле (болен), но силата в никакъв случай не е паднала. Почвам да се чудя дали искам още да качвам изобщо, така се чувствам доста добре, не съм сигурен, че ще съм по-щастлив да правя такава промяна, пък и изпити ме чакат :)
Честит рожден ден!
Бъди жив, здрав, много щастлив и продължавай смело напред.
Благодаря за пожеланията!
Матурката мина медно!
“Тренировката днес”
chin up 1x+50, 6x+35
loooots of front levers, front levers to inverted hangs
Храненето повече от посредствено, тук-таме сиренце, свинска пържола с пържени картофи (не ме яжте :D), чушките с кайма и ориз на баба ми, кашу... а ми се спи ужасно много, утре ме чака учене и... турнир по джага. Голяма лудница е по тези турнири, невероятно прекарване и адреналин, пък и джагата си е чудесен спорт, който е гледал :)
Би ли качил 1-2 снимки :) Искам да видя как изглеждаш,защото от доста време те следя и доста усилия полагаш като си поставиш цел поне на пръв поглед.Ако не ти е проблем качи малко снимки :)