НВД

21.04.05
13:13

3 пъти ям бяло месо с 2 филии хялб бонус, 1 кисло мялко (разбърквам с степче защото така  ми е по фкусно) тези храни ги ям задължително за гарнитура към тях ям червени чушки(в буркан от баба ми)/сирене(баба ми дето го прави)/кашкавал/белтъци/маруля от който продукт имам него ползвам за гарнитура някой път слгам по няколко вида.
това са ми 3те основни хранения сутрин ям бадеми. и така вече 4 дена с днешния от 2торник пия л-карнитин и протеин.(не съм ви написал колко е грамажа на продуктите които премам защото нямам кантарче и немога да ги претегля)

като се тегля на кантара гледам че не свалям може ли това да е защото ям сутрин бадеми (които са достакалорични) нз колко грама ям са в турбичка и от нея си взимам на око някъде около 70 110 грама макс

сички упражнения ги правя по 4 серии и 15 повторения (сгъване на бицепса с права щанга само при него правя 10 повторения) не почивам много макс 1 минута между сериите по време на тренировка много се потя

искам да ми кажете дали за 3 дни и половина при мойта диета и тренирова е трябвало да сваля килограми. мисля  да пробвам сутри нза закуска  да ям нещо друго което не е толкова калорично като бадемите примерно овесени ядки. вие какво ще ми предложите.
а бе кажете с имението след като прочетохте това което написах.

21.04.05
13:20

6 филии хляб (пък бил той и бонус) дневно ми се виждат много. Като сложиш и трите млека, ми се струва, че въглехидратите ти идват в повече за НВД. За 3 дена не би трябвало да очакваш каквото и да е. Мери се най - често веднъж седмично, по едно и също време и при еднакви условия.
100 гр бадеми са ти над 600 ккал, виж дали не ти идват в повече. Не си казал колко ти е нормата калории дневно, нито ти колко приемаш. Трябва да ги сметнеш така, че да си в калориен дефицит, за да сваляш.

21.04.05
16:05

От този калколатор изчислих от колко калории се нуждая дневно.
спокойно ниво 1761 ккал.
средно ниво 1833 ккал.
натоварено ниво 1953 ккал.

21.04.05
16:12

Защо не опиташ да го изчислиш тук  :D

25.04.05
10:09

тегло: 67 кг
ръст: 171 см
възраст: 16 години

Формула за изчисляване на калорийния минимум при мъже:
66 + (13.7 X тегло в кг) + (5 X височина в см) - (6.8 X възраст в години) =? (BMR в ккал.)

66+(13.7*67)+(5*171)-(6.8*16)=1730.1 калориен минимум за деня
След изчисляване на дневният калориен минимум, към него се прибавя относителният индекс отговарящ на степента на физическата Ви активност:
Ако вашият начин на живот е по-скоро заседнал, то индексът на активността Ви е 1,2
1730.1*1.2=2076.12 ккал
Ако вашият начин на живот е умерено активен (спорт 1-3 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,375
1730.1*1.375=2378.8875 ккал
Ако вашият начин на живот е активен (спорт 3-5 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,55
1730.1*1.55=2681.655 ккал
Ако вашият начин на живот е усилено активен (спорт 6-7 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,725
1730.1*1.725=2984.4225 ккал
Ако вашият начин на живот е екстремално активен (спорт всеки ден заедно с тежък физически труд или двуразови тренировки) е индексът на активността Ви е 1,9.
1730.1*1.9=3287.19 ккал

В седмицата ходя 4 пъти на фитнес (понеделник, вторник, четвъртък, петък). Деня ми минава в даскало в фитнес залата и унас пред компа. Често събота и неделя съм на село там бачкам (копам, хвърлям тор и др. кото ми кажат бачакам после ми дават кинти). Така че освен фитнеса и работата насело нямам друга активност в ежедневието.

И сега как да си направя хранителния режим като има такива големи разлики кое е най точно ако  приемам 2076.12 ккал съм сигурен че няма да сваля нищо, защото според мен немога да ги изгоря толкова калории с моята активност в ежедневието. Интересува ме като смятам уравнението какви килограми трябва да напиша тези които съм в момента или тези които искам да стана.

09.05.05
09:11

Разбира се, че тези в момента.

09.05.05
14:49

Тия таблици не ми вдъхват доверие мен ми показа че трябва да вкарвам 3 454 калории аз с тия калории посмъртно не мога да изчиста ако ще само от протеин да идват аз са съм на 1000 горе долу и пак трудно свалям

09.05.05
16:00

Еми точно защото си на 1000 трудно сваляш.  :wink: Забавя ти се метаболизма, организмът си пази “резервите”...... Защо не опиташ да качваш малко по малко? А че таблиците са относително нещо, няма спор.

10.05.05
14:40

Добре де не съм ги сметнал точно но ето какво горе долу ям на ден
сутрин - 1/2 кисело мляко
след тренировка - 1 кисело мляко
след час - омлет 3 яйца с 50тина грама сирене + салата
след 3 часа - 200гр пилешко + салата
след час ако съм гладен то се пада 19 - 20 часа 1/2 кисело мляко
Не съм сметнал колко точно са калориите ама не мисля че е толкова малко аз све пак свалям

Voltmachine, как сваляш като не си броиш калориите. Това е все едно е да караш кола с затворени очи и да се надяваш да стигнеш до края на пътя. От по-горе написаното излиза , че приемаш около 1100 калории, белтъци - по малко от 100гр. Значи трябва да тежиш мин. 50кг за да кажем, че тази диета е за теб! :)

11.05.05
09:35

Много е малко дори. Всеки ще ти каже, че така няма да свалиш. Ако наистина ти трябват 3500ккал, то приемай 3000, ако не свалиш за две седмици постепенно ги намали на 2500 и тн. Само че под 1500-1700 няма смисъл да падаш според мен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1