Дневникът на трениращ вкъщи:)

Темата е заключена.
DR

28.11.10
19:11

Здравейте.

Тренирам от 2 месеца и половина. Разполагам с гладиатор и два дъмбела (10кг и 15кг). Упражненията ми са свързани с тях. Знам, че гладиатора е за релеф, но нямам избор. Правя повече повторения и по-малко серии, защото в момента се целя към маса (10-12 повторения по 4-5-6 серии).
Когато тренирам, тренирам само една мускулна група и въпреки това тренировката ми е 1 час... и се случва да имам мускулна треска (особено на гърдите, корема, понякога бицепс и вече по-рядко на рамо и гръб). Почти всеки ден тренирам, но съм ги подбрал на случаен принцип, така че ако има желащи може да ми помогнете как да подредя тренировките си - кога кой мускул да тренирам. Случва се в седмицата да почивам 2 пъти, отново ги избирам на случаен принцип... когато съм зает или се чувствам уморен :)
Корем + бедра ги тренирам заедно. По принцип бицепс тренирам отделно, но понякога и с трицепс.

В момента съм 62 кг, преди три месеца бях 57кг. А преди година може би бях 66-67, но не мускули :D Пролетта и лятото тренирах много кардио тренировки и свалих мазнинки. Висок съм 170, на 17 години.

Размери в ден в който не тренирам:
Бицепс: 33,5
Раменен пояс: 106
Гръдна обиколка: 93
Предмишница: 29
Бедро: 54
Прасец: 37
Глезен: 26 (през кокалчето)
Китка: 17
Ханш: 87-89
Талия: 74

Малко подкожни мазнини имам, но сега съм се насочил към качване на маса и поради това започвам и мазнини да качвам, но чувам че няма друг начин. Искам зимата да кача маса и пролетта да започна да се орелефявам.
Гледам да спазвам диетата преди тренировка (въглехидрати+белтъци), след тренировка бързи захари и после много въглехидрати и белтъци. А останалите хранения.... трудно. Не спазвам принципа да ям често, но по-малко. :( Нямам възможност с училището... Гледам в менюто ми да има повече сложни въглехидрати и белтъци, и избягвам мазнините.
Като цяло тренировките ми са от 6-7 часа до 8-9 часа вечерта. Почти всеки следобяд спя от 3 до 5-6. Ученик съм. :) През нощта спя малко 6-7 часа макс.

По-късно мога да кача снимка, да напиша примерен хранителен режим за един ден и да кажа какви упражнения изпълнявам.
Начинаещ съм... така, че всякакви съвети са добре дошли! Благодаря.

А аз какво да питам.... храната след тренировка ми е към 10 часа някъде... то е вечер, пак нали казват преди лягане не е хубаво да се яде, а аз се напълвам яко... е яко, яко... колко да е яко не знам, но това ми е вечерята. По принцип е кисело мялко, яйца (4), или някакво пилешко месо... абе някви сандвичи с месо, кашкавал и пълнозърнест хляб или пак нещо готвено каквото има в нас (ориз, леща, боб, варени картофи с пиле, мусака.....)

Добавки..... пия витамин от групата Б, Омега 3 форте, Витамин Ц..... понякога пия изотопични или енергийни напитки, но по колко пакетчета на ден? Преди или след тренировка?
А да минавам към някакви добавки.... чудех се протеин, креатин или аминокиселини, но не знам. Може да ме посаветвате нещо.

Темата беше редактирана от Dragster10 на 28.11.10 19:17.

28.11.10
20:32

А, мой човек :D И аз прекарвам зимния период вкъщи :) Ще можем да се съревноваваме :D Бзк, брато ^,^ Успех ти желая!

DR

01.12.10
20:12

Какви уреди имаш? Какво тренираш... колко пъти.. ефекти? Разкажи :)

DR

12.12.10
19:16

От днес започнах да тренирам по тази програма.... мнения?
http://www.bb-team.org/workout/1283_efikasna-programa-za-pokachvane-na-muskulna-masa#axzz16cLdaI9c

Снимки:
http://img264.imageshack.us/img264/6968/vasfefef433334.jpg
http://img839.imageshack.us/i/p1000578vr.jpg/
http://img46.imageshack.us/i/p1000610h.jpg/

Мнението беше редактирано от Dragster10 на 28.12.10 17:07.

DR

27.12.10
14:44

Моля за малко помощ.... От както тренирам по тази програма за маса съм надигнал с няколко сантиметра раменният пояс и гръдната обиколка, но бицепса и бедрата не са мръднали? При бедрата правя клекове, но без щанга. А при бицепса дигането на щанга съм го заместил със долен скрипец, че нямам щанга....

Благодаря.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1