На Кольо дневника

Темата е заключена.

27.11.10
10:02

Добър ден на всички. Казвам се Николай Генчев и съм на 32 години. От доста време чета форума и впечатленията са ми много приятни. Имам известен опит с трениране с железа, но не е нищо особено. Реших да си направя дневник, защото в последно време не си харесвам тялото, откъдето произлиза и основната ми цел с тренировките - намаляне на % подкожни мазнини, а след това надявам се и с ваша помощ, и някои по-сериозни силови постижения.
Специална програма за трениране нямам, тренирам каквото ми се тренира на момента. За сега направих четири тренировки (ще ги опиша по-долу). Надявам се след първия месец да подобря значително кондицията си с кръгови тренировки, тичане, спринтове и всичко, натоварващо цялото тяло, след което мисля да започна да правя кросфитските комплекси.
Ето тренировките ми до момента:

Тренировка 1

1. Загрявка 10-15мин
2. Крос в парка 2-2.5км
3.  http://www.bb-team.org/forums/viewthread/48330/ Мисля, че добре се справих, за около 20мин, но без последните 60 планкови ренегадски.

Тренировка 2

1. Загрявка 10мин.
2. Крос 2км
3. Три кръга от:
4 х коремни възлизания
4 х набирания
10хкофички с люлеене (само първият кръг беше по десет, останалите по 6)
20 х лицеви опори.
4. Малко разтягане и аре чао.

Тренировка 3

1. Клек с щанга зад врат 5х5,7,8,10,10х40,45,50,60,60кг
2. Набирания над хват 5х5СТ
3. Пулоувър 5х10,10,8,8,8х27кг
4. Гребане с дъмбел 5х8х25кг
5. Кофи 2х10,7СТ, трябваше да са пет сериите, ама дотук ми бяха силиците

Тренировка 4

Пет кръга от:

1. Военна преса 40кг (нещо ми стана на рамото и я правих само първия кръг, останалите беше преден клек) х 8
2. Ренегатско гребане 17кг по 8-10 на ръка
3. Избутване на дъмбел от лег върху табуретка 17кг х 8-10 на ръка
4.  10 бърпита
5. бицепсово сгъване с дъмбел 17кг х 6-8 на ръка

Малка почивка и мъртва тяга 5х3,3,5,7,8х50,60,70,70,70кг

Може би трябваше да спомена, че съм 175см висок и тежа 74кг. Март месец тежах 83 кг и нямах абсолютно никаква кондиция. тогава за три месеца с подобни на тези тренировки станах 77кг с около 10-12% мазно. Сега не съм тренирал от почти пет месеца и съм приятно изненадан от себе си, защото мислех, че ще ми е доста по-трудно.
Следващите три дни няма да тренирам, налага се да побачкам по едно 15-16 часа на ден, затова ще описвам само храната.

Това е засега от мен. Пожелавам ви всичко хубаво и благодаря за вниманието!

28.11.10
13:38

Да си напиша храната от вчера. Беше нещо от сорта на 6 яйца, 300гр месо, 100гр масло, 150гр сирене, 4 филии черен хляб, 50гр извара с малко мед, разпределени в три хранения. Искам да кажа, че в продължение на поне три месеца ядях предимно баници еклери и всякакви тестени боклуци. От около 10 дни се храня по начин подобен на гореописания и тонусът ми е значително подобрен. Кофтито е, че май са ми в повече калориите, защото се чувствам малко по-мазен от преди. Нищо де, ще трябва да компенсирам с по-яки тренировки. Между другото след последната тренировка мускулната треска е почти никаква и от поне два месеца след 16 часа работа се чувствах прекрасно. Днес много трудно се събудих, но отново се чувствам добре.
Имам и един два въпроса, бих се радвал ако някой реши да даде мнение.
Първият е нужно ли е да ям протеин на прах, при положение, че пия аминокиселини? В смисъл, че нали протеинът се превръща в аминокиселини и те се използват от телото.
Другият ми въпрос е свързан с тягата. Почти не съм правил клекове и тяга, но смятам, че знам движенията(сигурен човек ми ги показа) и с килата, с които ги правя не са ми тежки, обаче ми се схванаха (май леки крампи бяха по-скоро) и двта трицепса. Ако трябва мога и клипче да направя. Мисля, че другият път всичко ще си е ок, ама все пак да се поинтересувам.

Чао от мен. Лек ден!

28.11.10
18:32

Оле, доста храна си е това. 100 гр масло! Машала, не ти ли стана тежичко  :D
С 300 гр. месо, 150 гр. сирене, 6 яйца и извара и аминота... абсолютно няма смисъл от протеин. Дано запазиш доброто си хранене така, но намали това масло поне малко, от него само ти скачат много калориите :) Ако смяташ да минеш на ВМ хранене, трябва да махнеш хляба и увеличиш зеленчуците, но пак трябва да следиш калориите.
Успех с целите!

29.11.10
16:47

Здравейте, днес се чувствам отвратително! Направо съм се скпал, а работния ден ще продължи до към 3 часа, да го еба. Как ще тренирам утре не знам, само  знам, че ще тренирам. Да кажа няколко думи и за храната. Четири филии хляб, 50-70 гр масло, 100гр сирене, 200гр. месо, лютеница, 100гр извара със сладко. Отново три хранения. май имаше и две три яйца някъде, ама не съм сигурен. Всъщност, сигурен съм, че яйца нямаше.

@anelia, ми да ти кажа честно, не ми стана нищо, то 50 гр. от масълцето заминаха още с първите три бъркани яйца на закуска. Останалите ги разпределих по филииит(много е яко масълцето отгоре на филията да е дебело почти колкото нея, нямам нужда от течности, за да прокарвам:). Само тая извара не знам защо ми е ама гледам целия форум я яде вечер и си викам, я и аз да не остана по-назад:).
Чао от мен.

ПП А, да трябва да почна да пия повече вода. Вчера ми се събира най-много 1.5л. За в бъдеще ще пиша и водата.

29.11.10
21:19

Дай разпределение на храните по часове и как се вместват с тренировката.
Коментарът ми за днес: малко белтъчини, повече мазнини и въглехидрати. Вместо маслото, да беше изял 5-6 яйца и още някакво мляко. Изварата е добре, но това сладкото не ти трябва. Особено преди лягане...съчетавай с орехи или маслини (пак да не останеш назад, хахаха).
Вместо филии с масло, можеш ли да си измислиш някакви по-бавни въглехидрати: кафяв ориз, леща, боб, макарони...Ами зеленчуците ти къде са? Вкарай малко разнообразие, нямаш ли време да си готвиш?

Мнението беше редактирано от Anelia на 29.11.10 21:21.

01.12.10
11:19

Здрасти,

Днес е хубав ден за мен. Ще пиша храната само от вчера, че оня ден беше много скапана. той и целият ми ден беше такъв-почти 20часа бачкане, дори не искам да си помисля какво си причинявам на организъмчето. Както и да е ето я и храната:

Закуска - 13.00 три бъркани яйца с около 50 гр масло, бекон, сирене и чушка.
Обяд - 16.30 свинска пържола с ориз и гъби, таратор
Вечеря 20.00 пилешко с кисело млаяко, яйце и зеленчуци, зелена салата, 1/3 кофичка кисело мляко един банан и една чаша мюсли с прясно мляко.
След тренировката, която се състоя към девет без нещо просто озверях от глад.

Тренировка:

Загрявка - 10минути
Скачане на въже - 5 минути

“The Barbell Complex”

6 rounds х 6 rep
- dead lift (мъртва тяга)
- bent over row (гребане от наклон)
- hang power clean (обръщане от стоеж)
- front squat (преден клек)
- push press (пуш преси)
- back squat (заден клек)
- push ups (лицеви опори)

Почнах много смело с 40кг и като направих предния клек ми стана ясно, че бая съм се надценил:) Останалите рундове ги правих с 30кг. Баси, по-слаб съм и от момиче. След комплекса, бях запланувал да правя табата с планкове и още една петица на въжето - не се наложи:) И забравих да си изпия добавките. обаче пък имам цел. След дест тренировки, този комплекс трябва да мога да го направя с 45кг. или с 40 минимум.

@ anelia Мога да готвя и си готвя, но тези дни се утрепах от работа и нямаше как да стане, и ядях каквото ми попадне. Купил съм си едни дробчета, които вече от една седмица ме чакат,( мляс мляс) надявам се утре да ги сгъна:) Започвам хранене и тренировки почти от нулата и се надявам да се подобрят нещата с времето.
Благодаря ти за съветите!
Весел ден на всички!

06.12.10
07:56

Ехо, има ли някой тук :D
Честит имен ден! Здраве и по-малко работа :)
И на мен The Barbell Complex ми е любим, изисква само една щангичка, без да сменяш дискове или въртиш уреди, дъмбели...като си оправя техниката на тягата и като навляза малко в тежестите, ще го направя и аз.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1