29.11.10
21:58
При опит за качване на снимки в галерията, уж ги качва но не се появяват. В графата мерки, след въвеждане на новите мерки и натискане на бутон запаметяване изчиства попълнените мерки без да ги качи.
Адмирации, за къртовския труд, с който сте се нагърбили!
казано от Димитър Михайлов на 29.11.10, 13:12:
казано от Valdis на 29.11.10, 10:22:
При опит за качване на снимки в галерията, уж ги качва но не се появяват. В графата мерки, след въвеждане на новите мерки и натискане на бутон запаметяване изчиства попълнените мерки без да ги качи.
Адмирации, за къртовския труд, с който сте се нагърбили!
Видяхме проблема със снимките и го “кръпнахме”. След малко ще е онлайн.
За мерките - виждам, че потребителите активно ги записват вече. С какъв браузър опита ти?
Снимките вече се качват, но ги деформира много по височина, мерки не мога да кача. Ползвам Опера с последен ъпдейт.
ПП. Какъв е максималния размер на снимките, като резолюция или Kb?
Мнението беше редактирано от Valdis на 29.11.10 17:09.
29.11.10
17:08
казано от Valdis на 29.11.10, 16:58:
Снимките вече се качват, но ги деформира много по височина, мерки не мога да кача. Ползвам Опера с последен ъпдейт.
Добре, благодаря. Ще направим тест тази вечер при такава среда.
29.11.10
17:17
Valdis, би ли могъл да качиш същите снимки отново (и респективно изтриеш предните)?
За размера, ограничен е до 5MB на снимка, което би следвало да е достатъчно дори за качване на такива от цифрови апарати. Това е и причината, да не го посочваме като ограничение.
казано от Димитър Михайлов на 29.11.10, 17:17:
Valdis, би ли могъл да качиш същите снимки отново (и респективно изтриеш предните)?
За размера, ограничен е до 5MB на снимка, което би следвало да е достатъчно дори за качване на такива от цифрови апарати. Това е и причината, да не го посочваме като ограничение.
С най голямо удоволствие ама не се трият. При опит за изтриване страницата се връща в най-горно положение, Ще опитам да кача същите снимки отново пък после ще трием.
Няма промяна със снимките, а докато се опитвах да кача screen на това как изглеждат, се оказа, че не мога да побликувам снимка въпреки, че го ресайзвах неколкократно и дори на ниска резолюция ми излизаше съобщение, че снимките не трябва да превишават 1600х1200. Операта май ще се окаже най-претенциозния браузър :D
.
Не е от Операта, с IE е същото най-вероятно е резолюцията на дисплея в случая 1680х1050
Проблема със снимките, явно още не е решен. При качването явно се преоразмеряват и се разтеглят по височена, не могат да се трият, не мога да запаметя размери(при натискане на запамети, изчиства полетата без да съхрани информацията). Забелязвам още редица дребни бъгове, но май е най-добре да се кара подред.
30.11.10
10:31
Правим още тестове между браузърите, тъй като няма ясен признак, при което се случва всяка от двете грешки. Ще бъде ли възможно да ни изпратиш снимките на webmaster@bb-team.org, за да опитаме и с тях? Става дума за тези, които не се оразмериха правилно.
Дано пиша в правилната тема. Когато отворя тема, в която има качени снимки направо от компютъра не ми ги отваря, а на мястото им ми показва някакви черти. Ето и снимка:
30.11.10
10:52
казано от river на 30.11.10, 10:45:
Дано пиша в правилната тема. Когато отворя тема, в която има качени снимки направо от компютъра не ми ги отваря, а на мястото им ми показва някакви черти. Ето и снимка:
Оправени са и тези снимки.
Пак не ми ги показва. През Firefox флизам, а когато флезна през опера нямам този проблем.
30.11.10
11:11
Звучи като кеширана страница, опитай с Ctrl + F5 да я обновиш.
30.11.10
16:26
@river, ето как изглежда при нас, на всички браузъри. Сигурен ли си, че не е кеширана страницата при теб?
@Valdis, мисля, че проблемът с триенето под Opera го решихме. Признавам, беше наистина дълбоко скрит в спецификите на този и IE браузъра. Моля да опиташ, за да потвърдим.
@Стоянчо, за тъмб-овете ли питаш или нещо по самите снимки? Ако е за първото, ще опитаме да ги центрираме автоматично.
30.11.10
16:59
Според мен не е изчистен кешът на браузъра, особено ако с единия виждаш снимките, а с другия не. Да не би да имаш и някакъв plug-in, който блокира подобно съдържание?
Нещата с Operata са се поизчистили, снимките се трият, размерите се въвеждат, снимките се качиха коректно само след като ги “смачках”.
30.11.10
17:25
Благодаря ти. Продължаваме с още няколко теста при големите по размер снимки, че изглежда на проблем по трасето.
На тъмбовете се вижда само 1/5 от снимката - същото се вижда и при увеличаването.
11.12.10
00:32
Телепатия имаме, петъчна. Преборихме ги. :)
Когато променя профилната си снимка, във форума и дневника, виждам, че ми излиза старата? Друг проблем е, че преди време си смених профилната снимка от друг компютър, а наскоро и от моя и сега на различните компютри излизам с различна профилна снимка. Вече в интерес на истината си нямам идея другите какво виждат? :D
02.01.12
19:22
ctrl+R или ctrl+F5
Малко извън темата, но ще е страхотно щом някой потребил качи снимка в галерията си, това да се известява в дневника му като нов пост, примерно или да му ъпва дневника. : )
03.01.12
21:39
Е хайде сега - да вземем да въведем и поле “семейно положение” на потребителите !? Стига с тая фейсбукщина.
казано от NRG на 03.01.12, 19:30:
Малко извън темата, но ще е страхотно щом някой потребил качи снимка в галерията си,
Не знам дали е удачна идея,но би могло под снимките да има брояч на гласове подобен на тоя в темите от форума. И като одобрение и поощрение да се гласува еднократно за снимка,която показва едни добри резултати. :)
08.08.16
13:34
Как да си кача снимка? Взех една с уебкамерка, но функцията драг-н-дроп ме връща в харддиска.
Не бях ползвал компютър от години, та сега си припомням компютърната грамотност.
08.08.16
16:19
казано от Kanonir tanczyor на 08.08.16, 13:34:
Как да си кача снимка? Взех една с уебкамерка, но функцията драг-н-дроп ме връща в харддиска.
Не бях ползвал компютър от години, та сега си припомням компютърната грамотност.
Най-горе вдясно на екрана имаш 7 броя иконки. Най-лявата е под формата на три хоризонтални чертички. Натискаш я и после вляво на екрана ти се появява меню. Там има опция снимки-влизаш и после вдясно пак горе на екрана си има обозначение “качване на снимка”.
Забелязвам, че когато влизам през телефон, някои от опциите май не ми се появяват-например профилите на потребителите не ми излизат с пълните опции. Та ако си с настолен компютър или лаптоп, мисля няма да имаш проблем.
08.08.16
18:03
Приблизително стана, две глави мислят по-добре от една. Сложни са тез компютри, нали ги подменяват редовно и се объркваш.