Потребителски галерии и снимки

29.11.10
10:22

При опит за качване на снимки в галерията, уж ги качва но не се появяват. В графата мерки, след въвеждане на новите мерки и натискане на бутон запаметяване изчиства попълнените мерки без да ги качи.

Адмирации, за къртовския труд, с който сте се нагърбили!

29.11.10
16:58

казано от Димитър Михайлов на 29.11.10, 13:12:

казано от Valdis на 29.11.10, 10:22:

При опит за качване на снимки в галерията, уж ги качва но не се появяват. В графата мерки, след въвеждане на новите мерки и натискане на бутон запаметяване изчиства попълнените мерки без да ги качи.

Адмирации, за къртовския труд, с който сте се нагърбили!

Видяхме проблема със снимките и го “кръпнахме”. След малко ще е онлайн.

За мерките - виждам, че потребителите активно ги записват вече. С какъв браузър опита ти?

Снимките вече се качват, но ги деформира много по височина, мерки не мога да кача. Ползвам Опера  с последен ъпдейт.

ПП. Какъв е максималния размер на снимките, като резолюция или Kb?

Мнението беше редактирано от Valdis на 29.11.10 17:09.

казано от Valdis на 29.11.10, 16:58:

Снимките вече се качват, но ги деформира много по височина, мерки не мога да кача. Ползвам Опера  с последен ъпдейт.

Добре, благодаря. Ще направим тест тази вечер при такава среда.

Valdis, би ли могъл да качиш същите снимки отново (и респективно изтриеш предните)?

За размера, ограничен е до 5MB на снимка, което би следвало да е достатъчно дори за качване на такива от цифрови апарати. Това е и причината, да не го посочваме като ограничение.

29.11.10
17:39

казано от Димитър Михайлов на 29.11.10, 17:17:

Valdis, би ли могъл да качиш същите снимки отново (и респективно изтриеш предните)?

За размера, ограничен е до 5MB на снимка, което би следвало да е достатъчно дори за качване на такива от цифрови апарати. Това е и причината, да не го посочваме като ограничение.

С най голямо удоволствие ама не се трият. При опит за изтриване страницата се връща в най-горно положение, Ще опитам да кача същите снимки отново пък после ще трием.

29.11.10
17:56

Няма промяна със снимките, а докато се опитвах да кача screen на това как изглеждат, се оказа, че не мога да побликувам снимка въпреки, че го ресайзвах неколкократно и дори на ниска резолюция ми излизаше съобщение, че снимките не трябва да превишават 1600х1200. Операта май ще се окаже най-претенциозния браузър :D
.

29.11.10
18:01

Не е от Операта, с IE е същото най-вероятно е резолюцията на дисплея в случая 1680х1050

30.11.10
10:20

Проблема със снимките, явно още не е решен. При качването явно се преоразмеряват и се разтеглят по височена, не могат да се трият, не мога да запаметя размери(при натискане на запамети, изчиства полетата без да съхрани информацията). Забелязвам още редица дребни бъгове, но май е най-добре да се кара подред.

Правим още тестове между браузърите, тъй като няма ясен признак, при което се случва всяка от двете грешки. Ще бъде ли възможно да ни изпратиш снимките на webmaster@bb-team.org, за да опитаме и с тях? Става дума за тези, които не се оразмериха правилно.

30.11.10
10:45

Дано пиша в правилната тема. Когато отворя тема, в която има качени снимки направо от компютъра не ми ги отваря, а на мястото им ми показва някакви черти. Ето и снимка:

казано от river на 30.11.10, 10:45:

Дано пиша в правилната тема. Когато отворя тема, в която има качени снимки направо от компютъра не ми ги отваря, а на мястото им ми показва някакви черти. Ето и снимка:

Оправени са и тези снимки.

30.11.10
11:05

Пак не ми ги показва. През Firefox флизам, а когато флезна през опера нямам този проблем.

Звучи като кеширана страница, опитай с Ctrl + F5 да я обновиш.

30.11.10
12:11

Пак не се оправи, но както и да е, ще се свиква и така.

30.11.10
16:19

Какво трябва да направя за да се оправят снимките в галерията ми?

@river, ето как изглежда при нас, на всички браузъри. Сигурен ли си, че не е кеширана страницата при теб?

@Valdis, мисля, че проблемът с триенето под Opera го решихме. Признавам, беше наистина дълбоко скрит в спецификите на този и IE браузъра. Моля да опиташ, за да потвърдим.

@Стоянчо, за тъмб-овете ли питаш или нещо по самите снимки? Ако е за първото, ще опитаме да ги центрираме автоматично.

30.11.10
16:35

Хм, ами не знам. Ако е така, както казваш, как да го оправя ?

Според мен не е изчистен кешът на браузъра, особено ако с единия виждаш снимките, а с другия не. Да не би да имаш и някакъв plug-in, който блокира подобно съдържание?

30.11.10
17:18

Нещата с Operata са се поизчистили, снимките се трият, размерите се въвеждат, снимките се качиха коректно само след като ги “смачках”.

Благодаря ти. Продължаваме с още няколко теста при големите по размер снимки, че изглежда на проблем по трасето.

30.11.10
18:11

На тъмбовете се вижда само 1/5 от снимката - същото се вижда и при увеличаването.

11.12.10
00:11

Някакво развитие със снимките има ли?

Телепатия имаме, петъчна. Преборихме ги. :)

02.01.12
19:06

Когато променя профилната си снимка, във форума и дневника, виждам, че ми излиза старата? Друг проблем е, че преди време си смених профилната снимка от друг компютър, а наскоро и от моя и сега на различните компютри излизам с различна профилна снимка. Вече в интерес на истината си нямам идея другите какво виждат? :D

S!

02.01.12
19:22

ctrl+R или ctrl+F5

03.01.12
19:30

Малко извън темата, но ще е страхотно щом някой потребил качи снимка в галерията си, това да се известява в дневника му като нов пост, примерно или да му ъпва дневника. : )

03.01.12
21:39

Е хайде сега - да вземем да въведем и поле “семейно положение” на потребителите !?  Стига с тая фейсбукщина.

03.01.12
23:06

казано от NRG на 03.01.12, 19:30:

Малко извън темата, но ще е страхотно щом някой потребил качи снимка в галерията си,

Не знам дали е удачна идея,но би могло под снимките да има брояч на гласове подобен на тоя в темите от форума. И като одобрение и поощрение да се гласува еднократно за снимка,която показва едни добри резултати. :)

08.08.16
13:34

Как да си кача снимка? Взех една с уебкамерка, но функцията драг-н-дроп ме връща в харддиска.
Не бях ползвал компютър от години, та сега си припомням компютърната грамотност.

Закрит Акаунт

08.08.16
16:19

казано от Kanonir tanczyor на 08.08.16, 13:34:

Как да си кача снимка? Взех една с уебкамерка, но функцията драг-н-дроп ме връща в харддиска.
Не бях ползвал компютър от години, та сега си припомням компютърната грамотност.

Най-горе вдясно на екрана имаш 7 броя иконки. Най-лявата е под формата на три хоризонтални чертички. Натискаш я и после вляво на екрана ти се появява меню. Там има опция снимки-влизаш и после вдясно пак горе на екрана си има обозначение “качване на снимка”.
Забелязвам, че когато влизам през телефон, някои от опциите май не ми се появяват-например профилите на потребителите не ми излизат с пълните опции. Та ако си с настолен компютър или лаптоп, мисля няма да имаш проблем.

08.08.16
18:03

Приблизително стана, две глави мислят по-добре от една. Сложни са тез компютри, нали ги подменяват редовно и се объркваш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1