20.04.05
23:24
Модернирано от head_hunter http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=55749#55749
Може да Ви се стори глупав въпросът, но искам да попитам дали фитнесът спира растежа? Много хора са ми казвали различни работи и не знам на какво да вярвам...мерси предварително.
Пиши на кирилица!
Спазвай правилата на форума!
Прочети правилата на форума!
И тук ще ти кажат различни неща, и пак няма да знаеш на кой да вярваш ;) Темата е разисквана по - назад във форума.
П.П. Пиши на кирилица!
Кирилицата да ти е приоритет тук http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_7.gif Има доста изписано по темата в форума потърси
Съжаляжам за крилицата, няма да се повтори, ще потърся, ако все пак някой се натъкне на нещо, нека ми каже къде по-точно да търся...мерси :)
според мен затъпява растежа поне при мен е така ! и при познатите ми в началото аз мн се тревожех но в момента никак не ми пука :)
ами виж, аз съм 178…и съм на 16, почти 17, смятам, че ще порасна с максимум още 5 см, пък и не смятам, че съм нисък, макар че ми се ще да порасна с още поне 3-4 см, но мисля, че за тези 3-4 см няма чак толкова да ми повлияе фитнес-а, а определено искам да се вкарам в приличен вид, пък и не се занимавам чак толкова сериозно, щото нямам време, ходя 2-3 пъти седмично и не се хвърлям на огромни тежести, също избягвам да правя упражнения прав...и така...смятам, че конкретно при мен няма да ми повлияе или ако повлияе ще е минимално ;)))
Мога да те поздравя, че не правиш основната грешка на всеки начинаещ - много тренировки седмично и съответно това води до претрениране, от там стимула пада а претренирането се отразява зле на физическото и психическото състояние.
Напротив - 3 пъти седмично си е едно добро начало и изобщо не смятай че е несериозно. Несериозно става когато някой 5 пъти в седмицата виси по 2 часа в залата и обсъжда клюките вместо да тренира.
По въпроса за разтежа - правилната тренировка никога няма да ти навреди, напротив - ще има доста положителен ефект(особено в твоята възраст). За това кои са правилните техники на изпълнение разгледай сайта, раздел “Упражнения”. Все пак не бива да се нахвърляш на клякане с голяма тежест - риска от контузия е голям.
Успех с тренировките. Ако има нещо неясно първо разгледай сайта и форума подробно дали не е обсъждана вече темата/въпроса. После питай смело.
да аз се поразрових и открих доста неща за растежа...и все пак мисля, че няма да ми попречи конкретно на мен...тъй като целта в момента ми е да си постегна тялото и да къча малко мускулна маса, но в никакъв смисъл нямам за цел на 16 години да ставам някакво животно ;)))
Иначе разгледах доста обстойно сайта и доста неща научих...пък и в фитнес-а има трениор, който помага на всички за правилното изпълнение на упажненията...мерси за отгожоря ;))))
Това за “животното” си го избий от главата, защото и да искаш лесно не се става голям (освен ако не хрупаш сериозно по шепа от забранената химия). Виж ако започнеш да хрупаш, тогава ще ти се отрази на разтежа понеже химията (хормоните) предизвикват преждевременно калциране на костите, а в твойта възраст това изобщо не е на добре.
Успех!
Ами да де, затова и аз ти говоря, не искам да пия нищо, тъй като всеки път във фитнеса получавам интерестни предложения и теории за различните видове химия, та затова ти обяснявам, че това което искам засега поне е не да пия и тренирам яко, а просто да си постегна тялото, а и да натрупам сила, смятам че това е полезно за мен в този момент...:))))))))иначе съм наясно, че “животните” наистина си разцепват задниците от тренировки и определено не се става просто ей така...;)))))))
те “животните” си разцепват задниците и от други работи :lol: но и аз мисля че растежа си е генетично заложен и не може да му повлиаят тренировките бог знае колко.а това че тренираш за посрягане е много добре но апетита идва с яденето :) и ще видиш след време как се променяш и ще почваш да искаш да станеш от “животните” 8)