02.12.10
15:32
Здравейте, искам да попитам разбиращите от протеини и добавки. Спортувам си редовно в зала, но имам малко завишени нива на пикочна киселина в кръвта в комбинация с високо кръвно налягане-респективно пия хапове за кръвно.
Та въпроса ми е: Кой вид протеини няма да вдига нивата на пикочната киселина? И второ: ел-карнитин и т.н. как се отнасят към двата ми проблема, защото в колкото и магазини да съм питъл, никой не знае.
Предварително благодаря.
02.12.10
15:37
Ако имаш завишена урея, предлагам да намалиш консумацията на белтък до 1.8 гр Х кг/ден и до не повече от 40 гр/ хранене, през четири часови интервали на всичко 4 хранения за деня. Не взимай протеин, по-добре дай парите си за изчислен хранителен режим. Вдигаш пикочната киселина, заради излишък от протеини в храната, зле функциониращи бъбреци/черен дроб. Най-вероятно заради излишък от протеин, навярно от месен произход.
В момента в който го открих нито спортувах, нито взимах протеини, и то от година време. А къде мога да ми я направят тази диета?
Питах общо за протеини, но имам предвид цялостно възстановяване, включвам амино киселини и т.н.
02.12.10
17:45
Извинявам се, че се намесвам, но искам да попитам има ли начин или симптом, по който да разбера дали имам завишена урея (пикочна киселина) или мога да разбера само ако ми направят изследване?
Единия начин е да се изследваш, другите два са по-непрятни. Или получаваш криза на подагра, или се образуват камъни в бъбреците.
02.12.10
20:38
Благодаря за отговора. :)