30.11.10
17:46
Хора здравейте!Вече ми писна...може би имам прекалено развит метаболизам,не знам,вие ще кажете!Значи аз съм на 18 години,висок съм 1.80 и тежа 56 кг...
Искам да кача,поне 10 кг. някаде,за около 4,5 месеца.Ако може някой,който разбира от това да микаже какво да правя.В смисъл такъв,някаква програма да ми предпише!Яж това,онва,яж по-толкова пъти на ден и т.н.
Кажете ми също,колко пъти седмично трябва да тренирам и по-колко часа?В къщи имам Гладиатор,така че мога и седем пъти в седмицата,но са ми казали,че не е на добре,особено в моето положение!
Моля ви,коментираите по-въпроса ми,не да спорите за ваши си работи,защото видях доста подобни теми,те потребителите,вместо да помагат на човека,те си спорят кой,какво написал грешно,кой е по-як или кой повече разбирал и т.н.!
Благодаря ви предварително!
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 19.04.11 14:52.
30.11.10
19:01
казано от Димитър Димитров на 30.11.10, 17:46:
Хора здравейте!Вече ми писна...може би имам прекалено развит метаболизам,не знам,вие ще кажете!Значи аз съм на 18 години,висок съм 1.80 и тежа 56 кг...
Искам да кача,поне 10 кг. някаде,за около 4,5 месеца.Ако може някой,който разбира от това да микаже какво да правя.В смисъл такъв,някаква програма да ми предпише!Яж това,онва,яж по-толкова пъти на ден и т.н.
Кажете ми също,колко пъти седмично трябва да тренирам и по-колко часа?В къщи имам Гладиатор,така че мога и седем пъти в седмицата,но са ми казали,че не е на добре,особено в моето положение!
Моля ви,коментираите по-въпроса ми,не да спорите за ваши си работи,защото видях доста подобни теми,те потребителите,вместо да помагат на човека,те си спорят кой,какво написал грешно,кой е по-як или кой повече разбирал и т.н.!
Благодаря ви предварително!
Яж... яж МНОГО ! Не си описал колко стаж имаш, как очакваш да ти помогнем ?
30.11.10
21:49
Смисъл,какво имаш на предвид под-стаж?Дали съм тренирал ли...?От части за по-няколко месеца,също и киокушин за няколко месеца,но това е друг въпрос!Нищо сериозно...за това ви питам вас,да ми предложите нещо,с което да кача тези килограми за 5 месеца някаде?Тогава ще бъда сериозен до краен предел!!!
30.11.10
23:24
Аз за 20дни качих 4кг. Прочети за ВВД и я спазвай стриктно :)
01.12.10
13:40
Може ли да ми кажеш,какво е това ВВД?Или поне линк да ми дадеш...
А да ти го прочете на ушенце? Във форума има страшно много информация, има и търсачка, както и сума ти подобни на твоята теми. Хората са ти дали насока, от теб се иска малко да се поразровиш и да намериш търсената информация. Или някой трябва да си загуби времето вместо теб???
ПП Търсачката се намира горе в дясно!
01.12.10
14:19
Когато написах ВВД,ми излезнаха доста теми,за това питам,дали може линк...нали за това е темата ми,да ми помагате,не да се карате!Някой може ли да ми я даде?
01.12.10
15:37
Това ли е ВВД http://www.bb-team.org/articles/1542_dieti-za-pokachvane-na-teglo-prilozhimost-i-osobenosti#axzz16nw4lLA8 ?
01.12.10
16:00
Ето това е - http://www.bb-team.org/articles/909_visoko-vaglehidratna-dieta-vvd#axzz16rw2KAnR .
01.12.10
16:47
Мога ли да ям яйца,ядки?Защото там е дадено...
•хляб и хлебни изделия
•ориз и оризови изделиядруги зърнени храни (елда, пшеница, ечемик, ръж, просо)
•захар и захарни изделия
•царевица, царевични изделия
•картофи, картофени каши
•грах
•овесени ядки
Можете ли да ми направите програма!Ще съм ви много благодарен...
01.12.10
17:33
казано от Димитър Димитров на 01.12.10, 16:47:
Мога ли да ям яйца,ядки?Защото там е дадено...
•хляб и хлебни изделия
•ориз и оризови изделиядруги зърнени храни (елда, пшеница, ечемик, ръж, просо)
•захар и захарни изделия
•царевица, царевични изделия
•картофи, картофени каши
•грах
•овесени ядкиМожете ли да ми направите програма!Ще съм ви много благодарен...
Мързелът е голяма работа, ей !Не ” може ли ” , а ТРЯБВА да ядеш яйца и ядки ! Изчисли си колко е BMR-то ти http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum#axzz16sIeNUzA , добави 300-500 ккал отгоре, раздели на проценти съответно ВЪГЛЕХИДРАТИ - БЕЛТЪЦИ - МАЗНИНИ в съотношение 60%:25%:15% (от общия ти BMR), лесно ще изчислиш по колко грама се пада това и си състави примерна програма. Гледай да докарваш поне 5-6 хапвания ДНЕВНО. Без четене няма да стане, приятел ! Разрови се, записвай си, интересувай се, бъди упорит и ще постигнеш резултатите, за които мечтаеш. Отделно, че тежиш невъобразимо малко за височината и годините си, така че наблягай на яденето !
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 01.12.10 17:34.
01.12.10
22:14
Ами брат мерси все пак :] Знам,че тежа малко за височината си и възраста си,но какво да направя?Точно за това реших да пусна тук теми и не си мисли,че не съм чел...чета всякакви работи,особено по-форума.Чета доста различни неща и ми идват в повече,не мога да ги запомня,за това питах за някаква програма,но мерси :] Така у нас,има доста месо,защото нашите го обичат и всеки ден ще мога да ям,както месо,така и яйца!Ориз,когато мога...та от всичко четено до тук,разбрах че трябва да наблягам на храната!6,7 пътви дневно да ям...месо,ориз,яйца,ядки,сирене,кашкавал,кисело мляко,за десерт банани,шоколад.Можете ли да ми кажете,Кока-Кола може ли да се пие или каквато и да е друга,газирана напитка?Бях,чел че не било желателно...
02.12.10
08:04
Определено газираното не е желателно. Е виж аз с удоволствие си пия чаша кока-кола след тренировка, но тогава няма проблем. Виж обаче през останалото време, освен да ти издуват стомаха и да ти покачват кръвната захар, не виждам друг смисъл от газираното. Преди пиех много газирано. От близо година карам само на вода и от дъжд на вятър нещо газирано. Свиква се :)
Прави 6 яденета на ден и след два месеца пак ше си говорим.На тази височина и тези кила просто ти не ядеш или ядеш малко.Както се храниш така и изглеждаш от тренировки няма да качиш ако не ядеш.
02.12.10
13:35
Ще правя ако трябва 12 яденета на ден,само и само да кача поне 10 кг за няколко месеца!ЩЕ ям каквото има в нас,а то не е боклик.ВИнаги има месо,яйца,сирене,мляко,кашкавал,плодове,в училище ще ям сандвич с пилешка паржола и някакви ядки може да си зимам.Не знам иначе как,не разбирам тези ВВД или ВМД,както ги наричате.Не мога да схвана режима как е,но ще ям,каквото има в повечко,минимум по 7 пъти на ден!Спрях цигарите на 14ти Август.От тогава не съм барал и няма и да барам.Алкохол не пия(рядко,само по-поводи и то бира),марихуаната също я спрях.Искам да знам също,дали е добре повечко време да си оставам вкъщи?
02.12.10
14:45
Ще ти дам лек жокер с яденето. Според сегашните ти данни за тегло, вързраст и височина, трябва да поемаш по 2800 калории на ден, за да качваш килограми. Щом си се спрял на Високо Въглехидратна Диета (ВВД), значи съотношението на въглехидрати:протеин:мазнини трябва да е (примерно) 60%:20%:20%. Това ще рече, че всеки ден трябва да поемаш по 420гр. въглехидрати, 140гр. протеин и 62гр. мазнини. Като разделим тези грамажи на 6 (понеже ще се храниш по 6 пъти на ден) се получава, че с всяко едно от шестте ядения през деня трябва да поемаш по 70гр. въглехидрати, 23гр. протеин и 10гр. мазнини. Това е цялата философия. Сега само трябва да сметнеш от тези храни, които има редовно във вас, по колко от коя храна на кое ядене трябва да ядеш. Нека всяко ядене съдържа някакво месо. За да си набавиш 23гр. протеин на ядене ще ти трябва по 80-100гр. месо на всяко ядене или 3-4 яйца или 80-100гр. риба или 150гр. извара и т.н. За да си набавяш по 70гр. въглехидрати всяко ядене трябва да съдържа 90гр. суров ориз или 400гр. сурови картофи или 150гр. хляб или 115гр. овесени ядки и т.н. Естествено не означва, че трябва да ядеш ориза или картофите сурови, но подбирай грамажа им в сурово състояние...за месото грамажа е след печене. Също така имай впредвид, че като смесваш храни грамажите леко се променят. Примерно ако си правиш закуска от овесени ядки накиснати в прясно мляко грамажите ще изглеждат така : 250гр. прясно мляко и 90гр. овесени ядки вместо 100гр. Трябва да ядеш през 2,5-3 часа. Това е накратко. Успех! ;)
ПС: 10кг. ще можеш да качиш и за по-малко от 5 месеца. За около 2-3, обаче да знаеш, че няма да са само мускули, а и мазнини. Затова също така тренирай на гладиатора 3 пъти в седмицата. Дали е добре да си седиш повечко време вкъщи? Принципно мускулите растат докато си почиват, но това не пречи да се разхождаш или да излизаш. Лошото е, че излизанията трябва да са съобразени с яденето :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.12.10 14:49.
02.12.10
15:47
Наистина благодаря ти много !!! :]
В 14:00 часа,ядох 3 яйца,4-5 филии хляб и 1 купа таратор!След малко пак ще ям,към 16:00,сигурно отново яйца,с някакво месо може би!Можеш ли да ми кажеш колко от написаните от теб неща,в смисъл въглихидрати,мазнини и т.н. се съдържа в първото ми и второ ядене?
Казвали са ми,че ако си слаб и тренираш,ставало грозно!
Отностно разходките,няма да излизам много често,ще си седя в нас и ще гледам разни филми!
За училише този сандвич с пържолата,добре ли е да го ям?...или да мина към нещо друго?
02.12.10
16:20
Ето тук може да си проверяваш какво съдържат храните - http://www.bb-team.org/hrani . Яденето ти в 14:00 съдържа приблизително 20гр. протеин, 65-70гр. въглехидрати и 15гр. мазнини. Не прекалявай с яйцата между другото...5-6 на ден максимум. Освен ако не махаш жълтъците...само белтъци можеш да си ядеш и 50. Второто ти ядене не е добре планирано. Смесваш яйца и месо, което е само протеин, а ти трябват и въглехидрати. Ако тренираш слаб и ядеш както трябва става не грозно, а много добре, защото започваш с релеф и всеки килограм мускули, които качваш си личат, което както е мотивиращо, така и е улеснява следенето на прогреса. Ако си слаб и тренираш, но не ядеш качествено, тогава става кофти, защото просто тренировките нямат ефект и ставаш хърбав. Сандвич с пържола звучи добре. Зависи и дали пържолата е от месо или соя и дали хляба е бял, но пак е в пъти по-добре от мазен джоб, солети, кифли, баници или други такива екстри. Запомни, на всяко ядене комплексен въглехидрат + пълноценен протеин. Не забравяй да ядеш и зеленчуци!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.12.10 16:21.
02.12.10
16:21
казано от Димитър Димитров на 02.12.10, 15:47:
Наистина благодаря ти много !!! :]
В 14:00 часа,ядох 3 яйца,4-5 филии хляб и 1 купа таратор!След малко пак ще ям,към 16:00,сигурно отново яйца,с някакво месо може би!Можеш ли да ми кажеш колко от написаните от теб неща,в смисъл въглихидрати,мазнини и т.н. се съдържа в първото ми и второ ядене?
Казвали са ми,че ако си слаб и тренираш,ставало грозно!
Отностно разходките,няма да излизам много често,ще си седя в нас и ще гледам разни филми!
За училише този сандвич с пържолата,добре ли е да го ям?...или да мина към нещо друго?
Не слушай к’во ти говорят ;). Във всяко сурово яйце се съдържат около 13г. протеин ( в белтъка по-голямата част). Като го свариш намаляват малко. Хляба не знам какъв е, за да ти кажа какво има :). Таратор.. това е кисело мляко с вода и краставици.. какво да има :D
02.12.10
17:08
Второ mи ядене не беше месо с яйца,а консерва риба с хляб ;dd Благодаря ви отново,сега ще се консултирам,кое какво съдържа :]
казано от Михаел Иванов на 02.12.10, 16:21:
Не слушай к’во ти говорят ;). Във всяко сурово яйце се съдържат около 13г. протеин ( в белтъка по-голямата част).
Всъщност, всяко сурово яйце съдържа 6-7 грама протеин, и повечето е в жълтъка (като %-но съдържание на грамаж).
При варене протеиновото съдържание не се променя. Единствено качеството.
Мнението беше редактирано от Петко К на 02.12.10 17:12.
02.12.10
22:20
казано от Петко К на 02.12.10, 17:10:
казано от Михаел Иванов на 02.12.10, 16:21:
Не слушай к’во ти говорят ;). Във всяко сурово яйце се съдържат около 13г. протеин ( в белтъка по-голямата част).
Всъщност, всяко сурово яйце съдържа 6-7 грама протеин, и повечето е в жълтъка (като %-но съдържание на грамаж).
При варене протеиновото съдържание не се променя. Единствено качеството.
Прав си, моя грешка.
Добре , намерих си BMR ~ 2354ккал. Умножих по 60% = 1412,4 грама въглехидрати , 25% = 588,5 грама белтъци и 351,77 грама мазнини. Каде греша ,защото колкото и да съм начинаещ едвали трябва да приемам 1 кило въглехидрати?
03.12.10
07:21
казано от str1ker.1 на 02.12.10, 23:01:
Добре , намерих си BMR ~ 2354ккал. Умножих по 60% = 1412,4 грама въглехидрати , 25% = 588,5 грама белтъци и 351,77 грама мазнини. Каде греша ,защото колкото и да съм начинаещ едвали трябва да приемам 1 кило въглехидрати?
Получените резултати са калориите на въглехидратите, протеина и мазнини. 1гр. въглехидрати и протеин = 4 калории. 1гр. мазнини = 9 калории. За да намериш грамажите трябва да разделиш 1412:4, 588,5:4 и 351,77:9. За въглехидратите излиза 353,1гр. въглехидрати на ден. Останалите сметни сам :)
02.01.11
22:04
ProXxX изготвих си хранителния режим по твоят начин сега искам само да те помоля за изготвянето на фитнес програма за покачването на маса,тренирам футбол и от няколко месеца започнах да ходя и на фитнес.Да ми кажете програма с която да кача килограми с 3-4 тренировки на седмица.Благодаря предварително!
03.01.11
09:36
казано от Martin Vladimirov на 02.01.11, 22:04:
ProXxX изготвих си хранителния режим по твоят начин сега искам само да те помоля за изготвянето на фитнес програма за покачването на маса,тренирам футбол и от няколко месеца започнах да ходя и на фитнес.Да ми кажете програма с която да кача килограми с 3-4 тренировки на седмица.Благодаря предварително!
Пич, тук има достатъчно фитнес програми, които са супер изготвени. Отиваш в секция “Тренировъчни програми” и чрез филтъра намираш това, което ти трябва. Отделно, че не съм квалифициран, за да правя фитнес програми за когото и да било. Успех! ;)