Изгаряне на мазнини-кръгова тренировка или не?

02.12.10
16:46

Здравейте.На 15години съм с 6 месеца стаж(общо една година,но докато осъзная какво трябва да правя минаха 6 месеца).Спрях за месец,поради други проблеми.От понеделник пак започвам да ходя на фитнес.Отделих 1 час четене на форума и разбрах ,че с базови упражнения се изгарят най-много мазнини.Дали да започна кръгова тренировка 3 пъти седмично или пак да си разпределя мускулните групи но да правя само базови упражнения и да не ползвам машини).Не мисля да се връщам на старата програма,защото не съм много доволен от нея-обикновена програма гърди,бицепс:гръб,трицепс;крака,рамо.
1.85 съм 85-6кг.Имам що годе добра физика,но трудно свалям килограми.От малък до преди 1 година бях пълен.Гледах няколко формули за измерване на мазнините и на всички варирам между 21-23%.
Не пия добавки,само витамини на VitaLife Mega 100.
ПП: Хранителен режим съм си изготвил.Мисля да си направя дневник,само да си изясня всичко.

Щом си си изготвил хранителен режим, то вида на тренировките не е от чак толкова голямо значение. Да се надяваме, че режима е ок. Все пак ако главната ти цел е свалянето на мазнини, мисля, че е по-добре да правиш базови многоставни упражнения за цялото тяло 3 пъти в седмицата. Успех! ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.12.10 17:29.

02.12.10
17:40

Въпроса ми е дали примерно да тренирам в понеделник гърди и бицепс само с базови упражнения(лег,флайс,сгъване на щанга),в сряда за гръб и трицепс пак само с базови и тн.Или и трите дни да правя по 1-2базови упражнения за група?

Ако главната цел е намаляне на подкожните мазнини, мисля, че е по-добре да правиш базови многоставни упражнения 3 пъти в седмицата т.е. в понеделник, сряда и петък да е една и съща програмата, като е съставена главно от упражнения като клек, лег, набирания, тяга и т.н. Така ще използваш повече мускули, а това ще води до горенето на повече калории. Така мисля аз :)

02.12.10
17:53

Целта ми е да намаля подкожните мазнини на 15%(за моите килограми излизат точно 6кг) и да запазя максимално мускулна маса.

18.12.12
17:28

И аз това се питам кръгова или базова тренировка ?

21.12.12
15:01

казано от anjelito на 18.12.12, 17:28:

То по-базова тренировка от кръговата има ли въобще :D

казано от James Hinks на 21.12.12, 15:01:

казано от anjelito на 18.12.12, 17:28:

То по-базова тренировка от кръговата има ли въобще :D

Сплит с поне 2 дни само за ръце :D :D :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1