23.11.10
19:54
Добре ли е според вас, суроватъчния протеин да го разбивам със домашно прясно мляко, вместо вода преди тренировка ?
Супер си е,щом е и домашно.Даже ако нямаш под ръка суроватка,може да я замениш с 500 мл мляко.Стига да можеш да искараш тренировката.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 23.11.10 20:42.
Не виждам проблем. Разликата в калориите не е толкова голяма, пък и съм склонен да я пренебрегна, особено щом млякото е домашно. Смело напред.
Пича пита за преди трен, а млякото е бавноусвоим протеин има и мазнини. Имаше теория, че докато тренираш, храносмилателната ти система да не е в действие, а с това мляко точно това ще се случи.
200мл лисля че е най-добре,се пак от прясното мляко става тежко и тренировката няма да е приятна ако изпиеш 500мл.Да не го варнеш като седнеш на лежанката ;)
Добре е да го пиеш с мляко, дори е препоръчително. По-добе би било млякото да е обезмаслено все пак според мен. Самото мляко има суроватка и казеин (май...), така че само печелиш от тази комбинация.
Да попитам и аз нещо ако може?
1.Нали суроватката е бързоусвоим, той не се ли пие след тренировка?
2.И когато искаме да се усвои по-бързо не е ли по- добре да го разтваряме във вода?
3.Още един въпрос; Казеина(бавноусвоим) е по-добре да е с млекце разбит нали?
казано от Иван П на 26.01.11, 10:43:
Да попитам и аз нещо ако може?
1.Нали суроватката е бързоусвоим, той не се ли пие след тренировка?
2.И когато искаме да се усвои по-бързо не е ли по- добре да го разтваряме във вода?
3.Още един въпрос; Казеина(бавноусвоим) е по-добре да е с млекце разбит нали?
Като ми е тръгнало да ти отговарям, да ти отговоря и тук..
1. Да
2. Да
3. Ммммм..да
26.01.11
11:32
Аз всичкия протеин го пия разтворен в мляко.И да идеално е ако търсиш ММ,защото млякото съдържа и двата вида протеин(суруватка и казеин).На кратко казано по време на трен вместо мускули ще изгаряш АК от казеина.Бях чел някаде по време на трен да се пие мляко,мед,лимон и бцаа.И в момента предтренировъчният ми шейк е 200-300 мл мляко 1 с.л. фъстъчено масло,10 гр бцаа,1 л. протеинова матрица.А по време на трен ми е 500 мл мляко 1 лимон и с.л. мед и 10 гр бцаа и за няма месец сам 4 кила отгоре и то без кой знае какво омазняване
казано от krali_marko на 26.01.11, 11:32:
Аз всичкия протеин го пия разтворен в мляко.И да идеално е ако търсиш ММ,защото млякото съдържа и двата вида протеин(суруватка и казеин).На кратко казано по време на трен вместо мускули ще изгаряш АК от казеина.Бях чел някаде по време на трен да се пие мляко,мед,лимон и бцаа.И в момента предтренировъчният ми шейк е 200-300 мл мляко 1 с.л. фъстъчено масло,10 гр бцаа,1 л. протеинова матрица.А по време на трен ми е 500 мл мляко 1 лимон и с.л. мед и 10 гр бцаа и за няма месец сам 4 кила отгоре и то без кой знае какво омазняване
Ти си на химия, не се бутай сред натуралните :D :D :D
Добре де, нали по време на тренировка е по-добре стомаха да е празен и всичката кръв да е там където я искаме тогава- в мускулите, т.е само вода по време на тренировка.
26.01.11
11:44
Да ти кажа и аз се съмнявам вече,наистина дали не сам на хими :D
казано от Андриан К на 26.01.11, 11:39:
Добре де, нали по време на тренировка е по-добре стомаха да е празен и всичката кръв да е там където я искаме тогава- в мускулите, т.е само вода по време на тренировка.
Стига бре хора, прекалено се вживявате. В крайна сметка 99% от тук присъствщите са хора, които спортуват за удоволствие, тонус или визия не е възможно да се спазвт идеални условия, пък и теорията не винги отговаря на практиката поради ред обективни и субективни причини. За мен е задължителен протеина час преди и веднага след тренировка, винаги го разтварям в прясно мляко просто защото така ми е по-вкусно.
26.01.11
11:51
казано от Андриан К на 26.01.11, 11:39:
Лимоновият сок и медът съдържат около 50% глукоза(бързи въглехидрати) и 50 % фруктоза (бавни въглехидрати).Те са перфектни за енергия по време на трен и запазват ниското ниво на инсулина.Освен това разграждането на лимоновият сок води до произвеждането на киселинен остатък,който намалява киселинните остатъци произвейдани по време на трен,които обикновенно водят до мусколно разграждане.Или накратко казано лимоновият сок поддържа организма в анаболно състояние
Баш... а и за фруктозата- айде нема нужда... ама едно не мога да отрека Валдис добре го е казал- нещата са прекалено индивидуални, па макар и в голяма част от случаите индивидуалността да се поражда само в главите на отделните индивиди, като плацебо... което пак е нещо... щото от друга гледна точка, като са наядеш- щото 1 доза протеин и 500мл мляко си е ядене стимулираш парасимпатиковия дял на нервната система... па той не отговаря за това да сме будни и активни, ами тамън за обратното... как да е... на автора мога да кажа едно- да пробва преди, след, по време, със без мляко и/или мед лимон и тн... тоест всички варианти и да прецени кое за него ще е най-добрия вариант- кога и как си чувства оптимално и да действа... това е почти без никакво значение за това дали ще разгради мускулите или ще изгради нови...
26.01.11
12:02
Този шейк от 200-300 мл мляко и протеинче е час и половина преди трен тоест достатъчно време за усвояването му,а ако имаш възмойност за азотен бустер преди трен направо си 6 точки.Не твърдя,че на всеки действа-всеки организъм си е сам за себе си.
Еми аз за себе си знам, че ако не са минали поне 3 часа от каквото и да е ядене не става просто, но ето при теб е друго : ) за това е хубаво автора да тества и да прецени.
ПП Азотния бустер вече е друга бира :D ъм химия
Мнението беше редактирано от Бойко на 26.01.11 12:05.
26.01.11
12:09
казано от CKOTA на 26.01.11, 12:04:
Еми аз за себе си знам, че ако не са минали поне 3 часа от каквото и да е ядене не става просто, но ето при теб е друго : ) за това е хубаво автора да тества и да прецени.
ПП Азотния бустер вече е друга бира :D ъм химия
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49877 - СКОТА Valdis заради това се шегуваше за химията ;)