Болка в гръдната кост

LA

17.04.05
21:37

Имам следния вапрос : нопмално ли е да се натоварва гръдната кост при кофички?Може би няма да го разберете,аз имам т.нар. пилешки гърди,т.е. така леко са изпъкнали.И от кофичките много я натоварвам и после и на другия ден я чувствам натоварена!Нормално ли е това?Страх ме е да не изпъкне повече!

17.04.05
21:43

как по-точно ги правиш тия кофички,аз също имам подобен проблем с тия изскочили ребра,ама въобще не усещам натоварването в тях,пробвай като правиш кофичките да изнасяш гърдите максимално напред :wink:

18.04.05
12:27

А може би това чувство се дължи на натоварването на малкия гръден мускул. Защото не мога да си обясня как чувстваш една кост натоварена. Ставни и мускулни връзки, сухожилия, самите мускули ОК, ма костта  :?

20.04.05
15:25

И аз не мога да разбера точно как чувстваш кост натоварена, ама ако е натоварена непривично/неправилно/много сигурно ще си я усетиш (поне аз винаги усещам такива неща, даже разбирам и когато имам теметиратура, с точност до 0,4 градуса)
Един приятел така се оплака че си усещал гръдната кост, и на слеващата тренировка направи нещо (някаква контузия, ама не помня вече каква точно) та месец и нещо седя извън залата...
Моя съвет е да прегледаш техниката на упражнението все пак, да не грешката там, после да хванеш някой да те гледа докато го правиш че да ти каже евентуални грешки, а междувременно да говориш слекар по въпроса, защото може да е сериозен (не знам дали се бъркам, ама маи ако имаш т.нар. “пилешки гърди” фитнеса е малко противопоказен, ама може и да съм в грешка, това трябва да се провери)

LA

20.04.05
16:47

В грешка си

20.04.05
19:39

Възможно, ама все пак не мисля че е нормално да те болят костите като тренираш...болка извън мускулите за мен е знак за опасност
говори с лекар и намали натоварването поне за малко, може и да мине

21.04.05
00:44

largozol, абе и аз като си скъсах мускул на дясната гърда си мислеш, че съм счупил костта, ама не...
Мисля, че се бъркаш. Е, ти надали си скъсал нещо, но много е възможно да те болят , просто защото тялото ти се намества, както трябва. Това е положителния вариант. Лошите са доста... като почнем от неправилна техника, минем през претрениране и стигнем до сериозен физиологически проблем. БЕз да се знае повече за положението ти, нищо не може да се каже...  :?

LA

21.04.05
21:49

0ф май че най-лесно ще е да кажа “ебал съм ви кофичките”....

21.04.05
23:11

[quote author=“largozol”]0ф май че най-лесно ще е да кажа “ебал съм ви кофичките”....

Има една нова методика, била доста ефекасна- КАто възникне някакъв проблем, почваш да прикзваш простотии и всичко се оправя, Ша знайш.

22.04.05
07:51

абе споко, и аз още в началото като почнах да се занимаам с тежестите от кофичките усещах болка на самата кост която свързва ребрата, ама с времето минава

01.05.05
14:00

Ей сега ми дойде една идея...сигурен ли си че те боли самата кост, а не сухожилията които се захващат за нея? поста на PaKo ме наведе натая мисъл (като човек е начинещ => нормално да не са му свикнали сухожилията), но това не пречи и напреднал да направи нещо

01.05.05
14:08

[quote author=“largozol”]Имам следния вапрос : нопмално ли е да се натоварва гръдната кост при кофички?Може би няма да го разберете,аз имам т.нар. пилешки гърди,т.е. така леко са изпъкнали.И от кофичките много я натоварвам и после и на другия ден я чувствам натоварена!Нормално ли е това?Страх ме е да не изпъкне повече!

Съвсем нормално е това и не се притеснявай, с времето ще отмине! И аз бях така в първите месеци тренировки, това беше ехееееей преди 8 години.  :)

DM

01.05.05
14:10

Там няма кост там е един хрущял които събира ребрата
той се претоварва
затова боли
загрявай добре и разтягай преди да почнеш да работиш в тая област
щото иначе е неприятна болка

01.05.05
14:48

http://www.library.mun.ca/hsl/bates/Ch08-p245.jpg
Малко инфо за неосведомените  :)

03.05.05
11:58

И аз имам същия проблем,само че освен при кофички се появява слаба болка и при лицеви опори :roll:

03.05.05
14:17

Ако не е друг по-сериозен проблема, сигурно е от започнал или рязък разтеж на гръдния кош. Ако случайно кофите са в комбинация и с пул-оувър, то разтежа е доста реална причина. Ама да не станете като един авер... той пича вече на 20 години и все вика: “Абе то от разтежа ще да е”  :lol:  :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1