03.12.10
18:03
Здравейте!
Проблема ми е такъв,че откакто съм започнал да тренирам(5месеца)силата изобщо не ми се е покачила.През това време съм правил едни и същи упражнения,с малки изключения.Всяка тренировка тренирам максимално колкото мога,но без да изхвъплям и да претренирвам.Попринцип като се гледам в огледалото има промяна откакто започнах(към добро).Тренирам и се храня(доколкото мога)за ММ.На 18 години съм.180см висок и 66кг.
Ако може да ми помогнете да кача силита ще съм ви много Благодарен!
03.12.10
18:09
Случва се такова нещо. Има моменти, в които си в застой. Споко. Тренирай упорито и всичко ще се оправи ;)
според мен не се възтановяваш правилно, на каква програма и хранителен режим си и колко часа спиш?
03.12.10
18:35
казано от achkos на 03.12.10, 18:09:
Случва се такова нещо. Има моменти, в които си в застой. Споко. Тренирай упорито и всичко ще се оправи ;)
Какви са тези моменти бе,аз не тренирам от 2-3 години,за да имам застой.
казано от Turbofen на 03.12.10, 18:26:
Според мен не се възтановяваш правилно, на каква програма и хранителен режим си и колко часа спиш?
Еми на сплип съм.Преди тези 5 месеца имах 1 месец почивка(наложителна беше)и преди това бях на кръгова 1-2месеца.Храня се колкото мога по-добре яйца,извара,картофи,ориз,месо,когато има,хляб.Преобладават повече въглехидратите,ям и белтъци,но не мога да ги докарам до 2.2 на кг.
Спя по 7-8 часа вечерта и 1-1.30 на обед,но не винаги.
Само на някои упражнения ли имаш проблем със силата? Или искаш общо покачване за всичко?
най-вероятно претренираш, повечето ми приятели с които започнах да тренирам ги надминах на килограми и на сила само с кръгови тренировки, докато те се впускаха да правят по 4-5 упражнения за гърди и още толкова за гръб, краката ги пренебрегваха, не се спираха на базовите упражнения ами бързаха да правят големи ръце с по 16 серии за бицепс и 12 за трицепс ! При положение че не зимат химия, тренират по програми които действат почти само ако зимаш нещо. В последствие започнаха да зимат...
Гледай да нагласиш програмата си така че да тренираш през ден в рамките на 1 час с висока интензивност и да даваш на мускулите си почивка достатъчно да се превъстановят. Големите мускулни групи се въстановяват за 72 часа, малките за 48, всичко това при подходящо хранене и спане. Най-добре пробвай системата 5х5 за начинаещи, или ако не си готов за нея се върни на кръгови.
03.12.10
20:11
казано от Миро на 03.12.10, 18:49:
Само на някои упражнения ли имаш проблем със силата? Или искаш общо покачване за всичко?
Не,на всички упражнения е този проблем.За този период съм покачил силата адски малко.По възможност искам цялостно покачване на силата.
казано от Turbofen на 03.12.10, 19:12:
Гледай да нагласиш програмата си така че да тренираш през ден в рамките на 1 час с висока интензивност и да даваш на мускулите си почивка достатъчно да се превъстановят. Големите мускулни групи се въстановяват за 72 часа, малките за 48, всичко това при подходящо хранене и спане. Най-добре пробвай системата 5х5 за начинаещи, или ако не си готов за нея се върни на кръгови.
Аз не правя прекалено много упражнения и серии,за да претренирам.Правя 3 упразжнения за големите МГ и по 2 за малките,по 3-4 серии.Правя и крака.В програмата ми има и базови упражнения.Правя 3 тренировки през ден(по сплит).Тренировката ми продължава 1-1.15мин.
03.12.10
21:08
Застой може да се срещне и към 4-тия месец такаче не го отписвай като вариант ;)
04.12.10
08:47
Затова хората си правят цикли за сила и за маса. Не може да караш по един и същи начин от началото до края. Направи един 6 седмичен цикъл за сила и ще дръпнеш. При периодите за сила, упражненията са много малко, към 2-3 по 5-6 серии в интервал на повторенията 1-6…ти гледай да се движиш между 4-6. Всяка следваща тренировка слагай допълнително килограми, по 2-3кг. примерно, не по 10. Ето една статийка - http://www.bb-team.org/articles/2602_trenirovachni-strategii-periodi-za-sila#axzz177ifEDUS .
04.12.10
19:37
казано от ProXxX на 04.12.10, 08:47:
Затова хората си правят цикли за сила и за маса. Не може да караш по един и същи начин от началото до края. Направи един 6 седмичен цикъл за сила и ще дръпнеш. При периодите за сила, упражненията са много малко, към 2-3 по 5-6 серии в интервал на повторенията 1-6…ти гледай да се движиш между 4-6. Всяка следваща тренировка слагай допълнително килограми, по 2-3кг. примерно, не по 10. Ето една статийка - http://www.bb-team.org/articles/2602_trenirovachni-strategii-periodi-za-sila#axzz177ifEDUS .
Каква програма би ми препоръчал?Аз погледнах 5х5,но набиранията не знам дали ще мога да направя всички серии.
04.12.10
19:41
Не е казано, че трябва да можеш всички серии. Целта е всяка следваща тренировка да правиш с 1 повторение повече. Едната тренировка ако направиш 2 повторения 3тата серия, то следващата се бориш за 3 повторения, по-следващата за 4 повторения и така :)