01.12.10
20:11
На НВД съм от скоро,правя и 5 пъти седмично силови тренировки,зимам и добавки.Но ме марзи да правя кардио.Ще има ли ефект без кардио,пак казвам при положение че сичко останало е на 6?
ако отговора е НЕ,ще започнеш ли да правиш кардио въпреки мързела ? :)
отготора обаче е ДА ;)
Въпросът нее само че ме марзи но мисля че с кардио има по голяма вероятност да загуба и ММ ?
01.12.10
21:56
Вземаш добавки !? А бцаа вземаш ли !? Има си начини да не губиш ММ, пич :)
Е да това е задължително :D ?Искам да чуя отговори на горният ми пост за кардиото ?
еми кфо да ти кажа ако всичко друго ти е на 6 няма нужда от кардио,но има 1 много голямо НО сигурен ли си че всичко друго ти е на 6?
кардиото с ниска интензивност губи по малко ММ но ако правиш всичко както трябва къф е проблема
Одговора е да.Аз пьк го мразя кардиото.Диетата ако е 6 ще станеш целиа цв плочки.
Значи сега ще ви кажа как протичат дните ми.Ставам в 07:00 и се почва
1.200грама пилешко 50 грама ориз 3 белтъка 50грама извара + няква салатка с малко зехтин или маслини
2.200грама пилешко 50 грама ориз 3 белтъка 50грама извара + няква салатка с малко зехтин или маслини
3.200грама пилешко 50 грама ориз 3 белтъка 50грама извара + няква салатка с малко зехтин или маслини
4.200грама пилешко 50 грама ориз 3 белтъка 50грама извара + няква салатка с малко зехтин или маслини
Това ям основно,понякога сменям с риба или телешко
добавките са следните
аминокиселини
Л-карнитин 3 пъти по 1 грам на ден
И зимам още 2 неща които не мисля да пиша просто неса за този саит
02.12.10
19:42
Не е ли малко еднообразно?
Офффф това няма значение поне за мен де неме бърка,искам да чуя просто по компетентни мнения?????
02.12.10
20:49
4те ядения на извара ги вкарай преди лягане (тоест 200гр.) За другото нямам забележки. Ако искаш премести яйцата сами в 5то хранене, за да не се смесват различните видове белтък.. незнам защо, но бях чел някъде, че не е много добре. Въпреки, че аз ги смесвам. Гледам, че искаш всичко да е перфектно, затова можеш да ги разделиш :)
А проблем ли ще е ако оставя 4-те яденета на извара по 50грама и добава преди лягане още 200грама ??
04.12.10
09:12
казано от MarginiA на 02.12.10, 22:02:
А проблем ли ще е ако оставя 4-те яденета на извара по 50грама и добава преди лягане още 200грама ??
Няма да е проблем. Моят съвет е също така да намалиш малко грамажа на пилешкото. 100гр. е по-добре, защото на 200гр. пилешко ти е към 60гр. протеин + 12гр. от белтъците + 7-8гр. от изварата и излиза, че ще взимаш по 80гр. протеин на ядене, което е адски много. Също така приемаш прекалено много въглехидрати за НВД. Всъщност не знам колко тежиш, но въглехидратите при НВД трябва да са към 1-1,5гр. на телесен килограм. Зехтина и маслините не знам в какви количества са, но трябва да са сравнително много - Около 40% от калориите за деня. Значи предлагам следното: Махни ориза от менюто, остави си за въглехидрати зеленчуците, намали пилешкото на 100гр. и вместо зехтин и маслини сложи на всяко ядене по 50гр. ядки. Или замести просто в 1-2 хранения маслините с ядки. И помни, че на НВД трябва да стоиш не повече от 2 месеца!!! Ако не си чел статията - http://www.bb-team.org/articles/907_otslabvane-s-nisko-vaglehidratna-dieta-nvd#axzz177qGCQHL . Това е...за грамажите и порциите сам мисли. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.12.10 09:17.
04.12.10
09:58
И защо да ги спира въглените !? Твърдо против.. това са 200гр. на ден :) Изварата, ако не е преди лягане не се сещам за какво ти е :) Не хвърляй излишни пари :) Ако толкова много ти се яде - бухай си, няма да навреди :D
04.12.10
10:22
казано от Калоян Цонев на 04.12.10, 09:58:
И защо да ги спира въглените !? Твърдо против.. това са 200гр. на ден :) Изварата, ако не е преди лягане не се сещам за какво ти е :) Не хвърляй излишни пари :) Ако толкова много ти се яде - бухай си, няма да навреди :D
Принципно и аз не съм фен на НВД, но това е режима. Не съм го измислил аз. Щом иска да спазва НВД, въглехидратите трябва да са 1гр. на телесен килограм :)
Здравеи ProXxX.ж момента съм 96кг на 20 години.Относно въглените вече почнах да ги приемам така само първите две хранения по 50грама ориз това е до 13:00часа после никакви въглени.Относно пилешкото ям пилешки бутчета,просто ги намирам наи евтино тях ж 100грама пилешки бут има 21-22грама протеин 200грама пилешко е равно на на 42-44протеин а не 60?С яицата и изварата стават няма и 55гр протеин,много ли са за моите кила?Относно мазнините защо толкова много трябва да са 40% от калориите?По въпроса с ядките Ще е добре ли да вкарам два пъти по 50грама орехи между второто и третото хранене?
04.12.10
10:53
Трябва да кажеш и колко си висок, за да сметна кое е много и кое е малко. Щом ядеш бутчета е добре 200гр. Като махнеш кокалите и си става 100гр. Явно не си прочел статията и затова питаш защо мазнините трябва да са толкова много. С две думи...при НВД като ограничиш организма от въглехидратите, той си търси алтернативно “гориво” за енергия. Следващото в списъка, до което прибягва са мазнините и накрая протеина. Ако не му даваш мазнини, ще прибягва до притеина, което не е хич желателно, а и се губи цялата идея на диетата като цяло. А и както каза Андриан К, все пак ти трябва от някъде енергия, трябва по някакъв начин да си набавяш необходимите калории. След като въглехидратите са малко, трябва другите неща да станат много. И така нататък... :)
173-4 съм висок.С 100грама месо от бут ще умра от глад но ще мъча да свикна.За мазнините 300грама маслини без костилки добре ли е ?За ядките неми отговори да вкарам ли 2 по 50гр орехи?
04.12.10
11:36
Значи...трябват ти по 96гр. въглехидрати на ден, по 141гр. мазнини и 336гр. протеин. При 3000 калории на ден (за да сваляш) това прави съотношението въглехидрати:белтъци:мазнини ~ 13%:45%:42%. Хубаво е да ядеш 5-6 пъти на ден. 4 пъти както ти си съставил менюто си е малко и ще ти идва много храна на ядене. Това означава (при 5 хранения) - 19гр. въглехидрати, 28,2гр. мазнини и 67гр. протеин. 19 грама въглехидрати = 25гр. суров ориз (гледай да е кафяв), 500гр. краставица (домат). 28гр. мазнини = 200гр. маслини, 28гр. зехтин, 40гр. орехи. 67гр. протеин = 200гр. пилешко от бутче + 3 белтъка. Това е...сега понагласи малко нещата, разпредели ги поравно в менюто и си готов. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.12.10 11:43.
Нямам възможност за 5-то хранене но ще си зема протеин и ще приемам по 1 доза 80грама тя е някаде към 65грама протеин.За въглените ясно но мисля да ги ям до обяд?За мазнините спирам зехтина и маслините,ще ям по 40 грама орехи на всяко ядене.Храненето ще изглежда така-
1.200грама пилешко от бут 50грама ориз 40грама орехи
2.200грама пилешко от бут 50грама ориз 40грама орехи
3.Доза 80грама протеин + 40 грама орехи
4.200грама пилешко от бут 40грама орехи
5.200грама пилешко от бут 40грама орехи
Ако това неме засити може ли да вкарвам и по 50 грама извара?
04.12.10
12:05
30гр. суров ориз ти трябва щом ще ядеш 4 пъти. Разпредели го във всички хранения, а не само в тези до обяд. Демек...сутрин вариш 120гр. суров ориз, разделяш го на 4 равни порции и го изяждаш на 4 пъти през деня. Извара недей да добавяш или ако добавяш промени другите грамажи на пилешкото. Ще се чувстваш гладен от време на време със сигурност. Добавяй и зеленчуци...те ще те държат сит. Нали искаш да сваляш килограми. Ако добавиш и извара и ядеш по 50гр. ориз, тва и онова и ще минеш границата и няма да сваляш. Стискаш зъби и тва е. Никой не е казал, че е лесно. Просто е, но не и лесно.
ПС: Купувай си и мултивитамини и минерали :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.12.10 12:30.
Добре благодаряти.Ще ям и маслини с ориза и пилешкото а и ще вкарвам и по много малко орехи между някои хранене.Извара преди лягане да ям ли ?
04.12.10
13:32
казано от MarginiA на 04.12.10, 13:29:
Добре благодаряти.Ще ям и маслини с ориза и пилешкото а и ще вкарвам и по много малко орехи между някои хранене.Извара преди лягане да ям ли ?
Ако ще ядеш извара, то най-доброто място е вечер, преди лягане. Тя е бавноусвоим протеин и ще доставя малки порции протеин на тялото ти през по-голямата част от нощта.
ПС: Купувай си и мултивитамини и минерали.Амино киселините не стигат ли в този случеи и даи съветче за кои точно имаш предвид мултивитамин и минерал ?
04.12.10
15:30
Аминокиселините и витамините са коренно различни неща. Като пиеш аминокиселини не си набавяш витамини и минерали. Аз пия ето такива - http://meboss.info/multitabs.php?link=2 . Купувам си ги от аптека, 13лв. струва цяла кутийка с 90 хапчета, като дневната доза е 1 хапче. Може и на отделни блистери да си ги купуваш, като блистер с 15 хапчета струва 2,2лв.
04.12.10
15:30
@MarginiA, имаш 3 варианта:
1 вариант: Нямам пари, но искам витамини: fitness1.bg/super-multi/
2 вариант: Имам някой друг лев и мисля да си взема нещо качествено: fitneshrani.com/multi-pro/
3 вариант: Аз съм ба*ти мулти милионера и ще си зема “мега мощните” витамини: fitneshrani.com/monster-100/
Успех :D
Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 04.12.10 15:32.
05.12.10
18:44
Дали са така нар. “спортни” витамини или просто витамини :D ?
казано от MarginiA на 04.12.10, 15:51:
Мерси пич но намерих и по евтини варианти за 10-12лева :D
И какъв е този вариант и дали не са просто обикновенни витамини ??
06.12.10
08:39
И да са обикновени?!? Аз за 2,4лв. си купувам витамини дето ми стигат за 15 дена и имат всички необходими и препоръчителни количества, за да е здраво тялото ми. Отделно, че и от храната си набавям допълнително. Дай па са да давам по 40лв. за 15-30 дена само щото витамините ги произвежда компания с голямо име и милиарди годишен оборот, като скъпите витамини са същите, само със завишени дози. Ако е толко зор, ще взимам по 2 хапчета, а не по 1 и пак ще стигна дозата на скъпия продукт. И пак ще ми излезне 20 пъти по-евтино. Всеки си преценява...най-вече по джоба :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.12.10 08:41.