05.12.10
10:40
Здравейте искам да попитам нормално ли е след сутришно кардио (не на гладно) да изпитвам вълчи глад през останалата част от деня. Дори като ям след малко време пак сам гладен..
05.12.10
14:40
кажи какво ти е кардиото?
Като цяло повечето хора (включвам и себе си) след кардио (при мен тичане) имат намален апетит.
Аз го правя нагладно (с малко аминокиселини или протеин).
05.12.10
15:08
10 мин хийт и 20 нормално бягане
06.12.10
07:02
казано от aragorn_bg на 05.12.10, 15:08:
10 мин хийт и 20 нормално бягане
Не, като цяло глада означава наличие на проблем с клетъчното хранене, трябва да откриеш и отстраниш причината за това!
Мнението беше редактирано от Miro Gi4ev на 06.12.10 07:05.
Каква е целта на кардиото? Ако е да чистиш, то след като огладняваш толкова много, няма смисъл да го правиш. Пробвай на гладно да правиш кардио, след едно кафе например. Събуждаш се гладен, пиеш кафе, притъпява се глада, отиваш да бягаш, после закуската.
При мен при високо интензивно кардио гладът ми изчезва. На състезания ми е най-противно да ям, а трябва, защото ще ми свърши бързо енергията и ще “ударя стената”. Предполагам липсата на желание за ядене се дължи на това, че тялото е ангажирано с физическа активност и е насочило там цялата си сила и енергия. Едно храносмилане натоварва още повече организма и той се стреми да избегне това. Заради това и спортните въглехидратни напитки и гелове са за предпочитане пред твърда храна. За разлика от леките кардио дейности, тогава озверявам от глад. Заради това им викам “разходка за апетит” :D
Да не би да си мислиш, че правиш интензивно кардио, а то да не е много интензивно? Използваш ли пулсомер? Какъв прцент от максималния пулс вдигаш при това високо-интензивно кардио? Ако се задъхваш доста, това все още не означава, че си с висок пулс. Когато не си загрял добре, може да се задъхваш и при едва 60-70% от максималния пулс, докато високо-интензивно кардио означава 80-90% от максималния пулс. И ако се задъхваш яко, си мислиш, че е високо интензивно кардио, а то е всъщност “разходка за апетит”.
Експериментирай и намери кое работи за теб.