Моят хранителен режим.

Закуска:
9:00 150 гр. едър овес + 50 гр мюсли за вкус, накиснато в ч.ч Прясно мляко
12:00 180-200 гр. месо (пиле,риба, телешко) + ориз/картофи/пълнозърнест паста/царвица/боб
15:30 6 белтъка+малко сирене (на омлет) и 2 пълнозърнести филии
19:00 180-200 гр. месо (пиле,риба, телешко) + ориз/картофи/пълнозърнест паста/царвица/боб
23:00 150-80 гр. извара + 1 банан + 1/2 супена лъжица мед

4 и 4 1/2 л. вода

88 кг. 185 см. 20 години, 1 година стаж, 3 дена фитнес, 2 дена карате седмично.

Цел покачване на чиста мускулна маса.

Добавки не приемам и на този етап не смятам да приемам.

03.12.10
18:26

Сутрин протеин/яйца към овеса.
Вечер махни банана и меда и добави ядки/зехтин.

Изключвам яйцата като вариант за закуската, някакво предложение какво да добавя?
Изварата успявам да я ям само с нещо сладко и затова я комбинирам с банан, бих добавил орехи вечерта, но въпросът извара + сладко (от на баба) добра комбинация ли е?

03.12.10
19:29

С орехи е идеално. Сутрин ти трябват белтъчини, ако не щеш яйца, вариантите са месо/риба/ протеин.

Растителен/животински има ли значение? Киселото мляко върши ли работата? Грамажа на орехите вечер колко да е? 100?

03.12.10
21:39

казано от Franky на 03.12.10, 20:13:

Растителен/животински има ли значение? Киселото мляко върши ли работата? Грамажа на орехите вечер колко да е? 100?

Смятай си само животинския протеин. Киселото мляко върши работа, НО няма да та ти стига. В 100гр има 3гр протеин, а ти се целиш към 25-30, че и отгоре. Значение има и какво мляко ще ядеш.
Орехи колкото да преглътнеш изварата(30-40-50гр). Ако имаш пасатор/кухненски робот или друг подобен уред бих ти препоръчал да  направиш изварата течна. По-лесно се преодолява неприятния вкус.

казано от Franky на 03.12.10, 19:20:

извара + сладко (от на баба) добра комбинация ли е?

Лошо се комбинира с понятието “Чиста мускулна маса”

btw: мюслито са пари на вятъра.

Мнението беше редактирано от Fallen на 03.12.10 21:42.

03.12.10
22:24

Орехи на корем, аз стигам и до над 100 гр. ;) Както колегата е казал, животински ти трябва.

До сега най добре ми върви изварата пасирана с едно бананче, днес едвам изядох 100 грама със сладко, ОТВРАТ :). Ще махна меда и ще комбинирам орехи, банан и извара. Мисля, че ще се получи добра комбинация.
За мюслито пак казвам слагам си над нормата от овес, колкото да има малко разнообразие. Иначе месо и на закуска доста ще утежни бюджета, както съм замислил да “плюща” по 100-150 грама пуешко филе :D

04.12.10
08:07

аз ям изварата с две лъжици лютеница,става за ядене..по 200-250 грама изяждам

Режимчето ти е екстра. Забележката ми е като на колегите...вечер е абсурдно да ядеш прости въглехидрати като банан и мед (освен ако тренировката не ти е вечер). А като включиш и орехите, мазнините от тях моментално отиват на склад под кожата.  Изварата аз я ям с кисело мляко. Примерно 150гр. извара + 200гр. кисело мляко 2% + сол + черен пипер. Всичкото се бърка яко и си го хапвам с лъжица за нула време. Както ти е вкусно де, но не и с прости въглехидрати вечер. Успех! ;)

04.12.10
10:04

Ако имаш блендер си бухай вечерта изварата с мляко и нещо друго.. незнам.. и си я пий :) Аз не съм против меда вечер. 1,2 лъжици няма да навредят до такава степен.. сутрин, като не искаш яйца, пробвай с прясно мляко :) Едно 500мл мисля, че ще свършат работа :)

казано от Калоян Цонев на 04.12.10, 10:04:

Ако имаш блендер си бухай вечерта изварата с мляко и нещо друго.. незнам.. и си я пий :) Аз не съм против меда вечер. 1,2 лъжици няма да навредят до такава степен.. сутрин, като не искаш яйца, пробвай с прясно мляко :) Едно 500мл мисля, че ще свършат работа :)

Съгласен съм за млякото. Овеса накиснат в мляко става супер :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.12.10 10:13.

04.12.10
10:57

И последно да добавя, тея 6 белтъка са чисто разхищение, яж си яйцата цели ;)

04.12.10
15:11

казано от korpusito на 04.12.10, 10:57:

И последно да добавя, тея 6 белтъка са чисто разхищение, яж си яйцата цели ;)

Дали !?
Аз си ям само белтъците отдавна.. имам си причина, пък и какво печеля от жълтъците :O холестерол :D :D

Че аз кисна овеса в 200 мл прясно мляко, ще добавя още 1 чашка значи! Иначе ще взема да пробвам изварата + кисело мляко и малко солчица, пък дано да се яде.
Благодаря за отговорите, ако има някои още нещо да добави - нека заповяда :)!

05.12.10
00:43

Това е :D изнасяй се :D

:D:D Изварата + 0,1% Кисело мляко + сол = Добър айрян ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1