05.12.10
22:40
Здравейте, искам да попитам за така наречените спортни витамини. с какво те са по-различни от обикновенните витамини и какви са вашите мнения за тях и ефекта им? Питам, защото искам да си купя нещо като :
1. fitness1.bg/super-multi/
2. fitneshrani.com/multi-pro/
... но не знам достатъчно за тях като цяло.Струва ли си или да си оставам на обикнавенните (Multi витамини, КалМаЦин и др.)
Темата беше редактирана от abcd на 05.12.10 22:40.
05.12.10
22:52
Вероятно само в концентрацията им е разликата. Евентуално в “спортните” са добавени и антиоксиданти.
Спортните са с по-висока концентрация на витамините, т.е. многократно завишени дози, които да покриват нуждите на спортуващия човек. Понякога има и добавени билки, екстракти от семена и прочее. Добре е да се има предвид стажа и съобразно него да се подберат съответните витамини, защото ако купиш от най-силните витамини, известираш излишно много в скъпа урина. :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 05.12.10 22:54.
Моите тренировки са в басейна главно и интензивни упражнения със собствено тегло (лицеви опори, набирания, клекове и др. за време като Crossfit един вид). Имам ли нужда от такива витамини според вас?? Аз съм на 16 ..и прекарвам средно по 1.30 часа на ден 4-5 пъти в седмицата, а упражненията “на сухо” в другите дни.
Избери си измежду тези:
healthstore.bg/Special-One-Multi-30-tabletki.html
healthstore.bg/Daily-Vits-100-tabletki.html