05.12.10
15:18
Чува ли ли сте коментарите на Милко Георгиев за въглехидратите.Оризът бил захар ... вярно,че въглехидратите се наричат еди какви си захари,но да ми сравнява плодове с ориз ...
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 05.12.10 22:20.
ми като е прав да минаваме всички на НВД или ВМД и нужните въглехидрати за деня да си ги набавяме от белгийски шоколад ?
казано от brusakch на 05.12.10, 19:29:
ми като е прав да минаваме всички на НВД или ВМД и нужните въглехидрати за деня да си ги набавяме от белгийски шоколад ?
Ако си мислиш че организма прави разлика между белгийски шоколад и ориз,жестоко се лъжеш.
05.12.10
22:14
казано от Biad__ на 05.12.10, 16:15:
Белият ориз си е точно това.
Да си сложа 1 супена лъжица ориз в кафето утре викаш? :) Всеки, който не прави разлика между въздействието на белият ориз и захарта върху инсулина във времето след консумация, не е редно да преподава хранене. Това говори също за слабо разбиране механизма на действие на ВВД, основаващ се на инсулиново плато. Т.е. човекът изцепил се така или не е наясно или не желае да е.
И в двата случая, нещата са половинчати т.е. псевдо наука.
В шоколада има мазнини (да не говорим, че обикновено са от кофти мазнините), а ориза обикновено го ядем с пиле (белтъчини). Според поледното нещо, което четох в т-нейшън, белтъчините намаляват ГИ на въглехидратите около 3 пъти повече отколкото мазнините.
Офф, сега дочетох, че само протеиновите шейкове намаляли ГИ. Месото и мазнината нямали такъв намалящ ефект...трябва да почета още малко. Дали не се дължи на това, че протеиновите шейкове започват да се усвоява много бързо, докато на белтъците и мазнините им трябва повече време, отколкото на бързите въглехидрати. Т.е. докато месото започне да се смила, то тялото вече е реагирало на бързия въглехидрат.
От утре минавам на сладолед с пилешко :D :D :D Междудругото в момента постя и съм почти изцяло на въглехидрати и мазнини. Изключвам малкото протеини, които си набавям предимно от соеви продукти и боб. За 3 седмици съм свалил 3,5 кг и съм качил един сантиметър на ръцете.
Мнението беше редактирано от default на 05.12.10 22:49.
Оставете човека! Не виждате ли, че има проблем с въглехидратите! То си му и личи де (nwalk) ..... така като изгледах двете части има проблем и с инсулина, и с водата... сигурно е дето като малък е падал в казана с ракия
@Anelia - не знам, доколко са прави в Т-nation и доколко са написалите статията са фенове на продажбата на протеинови шейкове, най-вероятно имащи огромен банер на незнамкаква си добавка в началото, по средата и в края на статията.
А дали е изцепка или не, предполагам че идеята е било да обясни на възможно най-разбираем език и набързо, че баницата, хляба и ориза не са просто “солени”, както и че режимите от сорта на Дюкан(лишаване от всичко друго и набиване на белтъчни храни) не са особено здравословни.
Както водещата възкликна, че “Ябълките не са полезниии!??” и веднага се сетих за N на брой жени, които отслабват с ябълки и...солени бисквити или както спомена “Можеш да отслабнеш и с шоколад, зеле и малини”, доколко е здравословно е друг въпрос.
06.12.10
06:57
казано от Anelia на 05.12.10, 22:17:
В шоколада има мазнини (да не говорим, че обикновено са от кофти мазнините), а ориза обикновено го ядем с пиле (белтъчини). Според поледното нещо, което четох в т-нейшън, белтъчините намаляват ГИ на въглехидратите около 3 пъти повече отколкото мазнините.
Би ли споделила линк към това в т-нейшъна да му хвърля едно око, моля.
@6th, и аз се сетих за маркетинговите им статии после, след като написах мнението си и си легнах.
@Miro Gi4ev Заповядай статията.
Общо взето познатите неща, но за мен имаше и нови. Например, че студените картофи имат по-нисък ГИ от топлите.
направи ми впечатление,че в статията към т-нашиън дават пълнозърнестия хляб с високо ГИ
То това ГИ е много размито понятие. Пълнозърнест има много измерения...различните зърна имат различен ГИ, от там зависи от какви точно е направен хлябът. Дори и различните хора реагират различно на дадена храна...
Но пък ме радва, че любимите ми моркови могат да се хрупат с “Bugs Bunny-like dedication” :D
06.12.10
08:43
като говорите за въглехидрати и “здравословно” хранене. Един професор по хранене наскоро отслабна като се хранеше само със “нездравословни” храни - корнфлейкс със захар и подобни. Но освен, че отслабна показателите като холестерол и т.н. също се подобриха!!!
Сега относно колко мускул е изгорил и колко е щял да изгори с друг хранителен режим не знам...
Но все пак - по-важно е количеството и затова аз не се лишаввайте от “нездравословни” шоколади от време навреме!!!
А дори и сладолед с пилешко не е много по-зле от ориз/картофи с пилешко.
Сигурно ще има повече колебания на инсулина и кръвната захар, но не чак токова страшни.
06.12.10
09:40
OMG! Управител на спортен клуб. Дано и колегите му дето са фитнес треньори да не са така “добре” обучени. Имаше и попадения човека, но явно се е мъчил да назубри нещата, вместо да ги разбере. Или се е мъчил да го научи от вчера за утре, след като са го поканили от предаването. И сега всички гледали предаването по телевизията, ще бягат от въглехидратите без хич да са разбрали за какво става въпрос, ще прекарат 3-4 месеца така, ще започнат да изникват проблеми, ще ходят по лекари и накрая пак всички ще плюят по здравословния начин на живот и фитнес обществото. “Вечерята е най-важното хранене” (част 2-ра)...абе скачай в дупката бре...Пълен миш-маш! Нямам думи :Х
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.12.10 09:45.
http://www.youtube.com/watch?v=2ENjQsmYTac
ето и участието му при Гала ,,На кафе,, тук съм по съгласен с него,защото не говори много за въглехидратите ;д
06.12.10
10:51
Въобще не искам да го слушам и гледам вече... :D
06.12.10
11:12
Друзя, вграждайте ги тези видео клипове в постовете си - хем не хапе, хем по-удобно за гледане. :)