06.12.10
15:33
Здравейте . Скоро си купих азотен бустър Jack3d, днеска пих първата доза и искам да питам дали е нормално да ми се вдигне кръвното и да не мога да тренирам нормално. По принцип и кафе като пия става така, явно съм чувствителен към такива продукти. Вместо да се фокусирам, главата ме болеше малко и сърцето ми бая си тупкаше. Да го спирам ли или ще се адаптирам? Страх ме е да не си навредя.
06.12.10
15:51
Май по-скоро ти е паднало кръвното - мери ли го?
06.12.10
16:03
ами не съм, но мисля че ми е паднало кръвното.Объркал съм се . Правих клек дали има връзка?
06.12.10
16:03
Младене, може и да се окаже нормално за теб. Какво количество от продукта прие? Какво е било предтренировъчното ти хранене и кога е било то? Пиеш ли кафе и други стимуланти и ако го правиш - какви количества? Отговорите на тези въпроси ще те насочат към отговора и на твоето питане. Клякането няма връзка с този ефект.
dance_girl, Jack3D съдържа доста солидна доза стимуланти на нервната система (кофеин, 1,3-диметиламиламин), трудничко ще му падне кръвното. ;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.12.10 16:08.
06.12.10
16:13
една доза пих, пия креатин и протеин. Хапнах 1 час преди тренировка. По принцип не пия кафе, не ми действа много добре :)
Мнението беше редактирано от Mladen ludia на 06.12.10 16:14.
06.12.10
16:22
казано от Mladen ludia на 06.12.10, 16:13:
По принцип не пия кафе, не ми действа много добре :)
Ето това е тънкият момент. Виж какво написах на dance_girl. Намали дозата на Jack3D.
06.12.10
16:27
благодаря Колъо, усетих че съм свръхчувствителен!Ще си взема поука ;)
06.12.10
16:33
А това?
Главоболие и колебания в кръвното налягане
Аргининовите вносители в азотните буустери оказват пряк ефект върху кръвното налягане. При млади и здрави спортуващи хора с нормално кръвно налягане не се наблюдават опасни пикове в налягането в следствие прием на аргининови вносители, включително при прием непосредствено преди напомпваща бодибилдинг тренировка. По-често се наблюдава умерено занишаване на кръвното налягане при дълготрайна употреба на азотни буустери.При едновременен прием на инхибитори на азотен оксид и азотни буустери обаче, се появява проблем. Инхибиторите на азотен оксид са най-често метилови естери на л-аргинина. Последните се влагат в лекарства за контрол над кръвното налягане и се изписват на диабетици и хора страдащи от ниско кръвно. Взаимодействието на аргининови прекурсори и вещества понижаващи кръвното може да подсили ефекта на снижаване.
Извинявам се, ако бъркам нещо, но с такова впечатление останах, когато коментирахме Сарженора и моето кръвно.
06.12.10
16:40
Ами... малко е деликатно положението с продуктите, които съдържат т.нар. патентовани формули (Proprietary blend), тъй като трудно може да се прецени какво количество от всеки компонент се съдържа в 1 доза от дадения продукт. Предполагам, че в случая точно стимулантите са причината за дискомфорта, след като и кафето не ти се отразява особено добре. Кофеинът е съставка, която действа ясно, бързо и силно, а на всичкото отгоре е и относително евтин... та затова производителите на добавки не го пестят особено много. :) Jack3D е отлично работещ, но силничък продукт. Опитай с 1/2 мерителна лъжичка.
dance_girl, въпрос на дози и комбинация от съставки. Аргининът има съдоразширяващо действие и съответно кръвното налягане намалява. Затова при продуктите от този клас той се комбинира със силни дози стимуланти на нервната система - те свръхкомпенсират отпускащия ефект на намаленото кръвно налягане, за да се постигне търсеният прилив на енергия, сила и подобрен фокус, заедно с положителните ефекти от подобреното кръвообращение (напомпване, по-добро захранване на натоварената мускулатура с хранителни вещества и адекватно отвеждане на метаболитните отпадъци от там). В този продукт няма инхибитори на азотния оксид, а само негови стимуланти (аргинин алфа-кетоглутарат). Сарженор съдържа само аргинин (аргинин аспартат) и съответно ще ти понижи кръвното налягане, защото ще разшири кръвоносните ти съдове.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.12.10 16:55.