06.12.10
14:37
Здравейте .. значи първо искам да питам тази програма за трупане на маса добра ли е :
Понеделник:Гърди,Бицепс,Крака
Гърди:
Лежанка-3х5 (пример почвате от 80;70;60)
Наклонена лежанка-3х5 (също като горе)
Флайс с дъмбели-3х5
Пек-дек (флайс машина)-3х5
Лицеви опори с тежести-3х5 (или кофички)
Кейбъл крос оувер-3х5
Бицепс:
21 3 серии
концентрирано-3х5
дъмбели от стоеж-3х5
въжета (на крос оувер)-3х5
Крака:
Клек-3х5
Лег преса-3х5
и 2те разгъващи упражнения (не им знам името на машините сори)-3х5
можете и да добавите по 2 упражнения за прасец
Вторник:Гръб,рамо,трапец,трицепс
Гръб:
Мъртва тяга-3х5
Набирания с тежест (първата серия без тежест после сложете)-3х5
Гребане с дъмбел-3х5
Вертикален скрипец зад врат-3х5 (хват по избор)
Хоризонтален скрипец-3х5
Рамо:
Арнолд преси от стоеж (демек прав)-3х5
Войнишки преси (с щанга от седнало положение)-3х5
Разтваряне в страни с дъмбели-3х5
Трапец:
Ако в залата имате машина на машината правите,ако нямате с дъмбели-3х5 (главата наведена)
Трицепс:
Френско-3х5
Кросоувер (с въжета)-3х5
Сряда:Гърди,Бицепс,Крака
Гърди:
Флайс с дъмбели-3х5
Кейбъл крос оувер-3х5
Бицепс:
21 3 серии
концентрирано-3х5
дъмбели от стоеж-3х5
Крака:
Клек-3х5
Лег преса-3х5
Четвъртък:Гръб,рамо,трапец,трицепс
Гръб:
Мъртва тяга-3х5
Набирания с тежест (първата серия без тежест после сложете)-3х5
Гребане с дъмбел-3х5
Вертикален скрипец зад врат-3х5 (хват по избор)
Хоризонтален скрипец-3х5
Рамо:
Арнолд преси от стоеж (демек прав)-3х5
Войнишки преси (с щанга от седнало положение)-3х5
Разтваряне в страни с дъмбели-3х5
Трапец:
Ако в залата имате машина на машината правите,ако нямате с дъмбели-3х5 (главата наведена)
Трицепс:
Френско-3х5
Кросоувер (с въжета)-3х5
Петък:Гърди,Бицепс,Крака
Гърди:
Флайс с дъмбели-3х5
Кейбъл крос оувер-3х5
Бицепс:
21 3 серии
концентрирано-3х5
дъмбели от стоеж-3х5
Крака:
Клек-3х5
Лег преса-3х5
Също така такъв корем ще мога ли да постигна за 1-2 месеца, като тренирам всеки ден за корем :
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs207.snc4/38679_145149352162285_100000016634297_438705_2440028_n.jpg
06.12.10
14:50
Ако си Рони Колман с горната програма може да качиш мускулна маса. Лошото е, че плочките от снимката няма да ги постигнеш никога без помощта на пластичен хирург, просто защото плочките ти са с друга структура и се разминават.
Всъщност Рони не знае български, така че явно става въпрос за друг човек, за който не знаем нищо, но трябва да му отговорим с голяма точност...
Виж сега: ако си на нивото за тази програма, то отдавна ти ще ни учиш кое как става, а не да питаш нас. Това за програмата. За плочките - без да знаем на какво ниво си сега и как ще се храниш следващите месеци не можем да ти кажем как ще изглеждат плочките ти. Ако бяхме универсални, то сайт като този нямаше да съществува, щеше да има само 1 програма за маса, 1 за релеф, 1 вид диета за всички и това е.
06.12.10
15:18
Ахам .. за корема се 1, демек немога да ползвам тази програма .. ?
06.12.10
15:22
казано от Edu на 06.12.10, 15:18:
Ахам .. за корема се 1, демек немога да ползвам тази програма .. ?
Ако възстановяването ти е на 10 и стажът ти позволява - може да я използваш. Но по подобен начин е тренирал Арнолд след като е имал зад гърба си няколко състезания. Това трябва да ти е добър ориентир дали е за теб. Ако не си на това нито, то с такава програма ще претренираш и ще сваляш.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 06.12.10 15:22.
06.12.10
15:27
Ми да го кажем ходя на фитнес от 1 месец .. ако програмата не е добра за мен, можеш ли да ми направиш някаква програма за мойто ниво за трупане на маса .. ;х
06.12.10
15:42
Мога, на на нивото, което си, е достатъчно да разровиш сайта с ключова дума ‘начинаещ’ ;)
За маса обърни внимание на храненето, имаш още много месеци в залата преди да стигнеш до това самата програма да ма нужда да е изпипана.
06.12.10
15:55
Ами ям по 5 пъти на ден, когато имам време и по 6 .. смис постоянно съм навън, в фитнеса .. и нямам време :) .. до сега тренирах с кръгова програма и свърших с нея, казаха ми да тренирам по нея към 1 месец .,. затова търся програма за повечко маса, но не намирам, и да се рова в сайта, съм начинаещ и нищо няма да разбера, мисля да поработя по тази програма дето съм я дал, като я редактирам .. всъщост ям по 3-4 банана на ден, 2-3 яйца, и останалото е основната храна .. преди лягане добре ли е да хапвам по 1 кофичка кисело мляко ?
Ти пробва ли да тренираш така, или просто я преписа тая програма от някъде? Наистина ли смяташ да правиш 6 (!) упражнения за гърди, 3 пъти седмично (аналогично за останалите групи)!? Тая тренировка ще отнеме в идеалния случай поне два часа. Обема е огромен и всяка група я тренираш пряко или коствено всеки ден.
06.12.10
16:36
Видях я от един сайт, един я е сложил и е казал, че е качил 5 кила за 5 дена .. явно има доста опит :) .. ами незнам, ако можеш тази програма ти, дето си с повече опит да ми я коригираш, защото аз не разбирам много ще е перфектно, и да се мъча да тренирам по нея, защото съм 55 кила, а треа да съм 61-2 поне .,. също така се мъча да надебелея повече в ръцете, смисъл долу в китката, там ръката ми е тънка и изглежда смешно .. та то като излезна с момичетата ръката и е по - дебела от моята, срам е .. смис на вас не ви изглежда така, защото нямате този проблем, но на мен ми се реве, както се казва, ако знаете някаква програма, или може да ми направите да надебелея долу в китките ще е много добре .. както съм казал ям по 5 пъти на ден ..
06.12.10
17:57
казано от Edu на 06.12.10, 16:36:
Видях я от един сайт, един я е сложил и е казал, че е качил 5 кила за 5 дена .. явно има доста опит :) .. ами незнам, ако можеш тази програма ти, дето си с повече опит да ми я коригираш, защото аз не разбирам много ще е перфектно, и да се мъча да тренирам по нея, защото съм 55 кила, а треа да съм 61-2 поне .,. също така се мъча да надебелея повече в ръцете, смисъл долу в китката, там ръката ми е тънка и изглежда смешно .. та то като излезна с момичетата ръката и е по - дебела от моята, срам е .. смис на вас не ви изглежда така, защото нямате този проблем, но на мен ми се реве, както се казва, ако знаете някаква програма, или може да ми направите да надебелея долу в китките ще е много добре .. както съм казал ям по 5 пъти на ден ..
Изключено е по ” чист ” начин да ги е качил тези 5кг. за 5 дни. (И в двата смисъла на “чист”). 55 килограма е твърде малко за подобна тежка, тип Рони Колман програма. Наблягай на яденето и тренирай разумно !
06.12.10
18:40
Ям си добре, но свърших с кръговата програма и сега незнам по коя да почна .. тази добра ли е :
Гръб+задно рамо+корем
Гърди+средно рамо+корем
почивка
Ръце - бицепс, трицепс, предмишница
Крака+предно рамо+корем+трапец
10.12.10
14:12
ЕХ .. няма отговори ;дд .,. всъщост аз съм 165 висок, 56 кила. Знам, че всеки човек като седне и корема като му се свие има сланини ;д, обаче аз до преди 2 месеца не бях така, смис имах сланини, но малко .. сега ям по 5-6 пъти на ден, защото би трябвало да съм 60 кила г/д, а съм 55-56 .. и надебелявам повече в коремчето .. права всеки ден коремни преси, и гледам, че малко се оформят .. та въпроса ми е само с коремните преси ли мога да махна тези сланини, защото няма да спирам да ям по - толкова пъти, просто свикнах и трябва да кача на всякаде килца .. и питам просто г/д за колко време ще ми се отбележат плочките, 1-2 месеца ? Също така трябва да надебелявам в ръцете, смисъл долу в китката .. там се трупа маса с упражнения за предмишница, нали ?
10.12.10
15:33
В китката квото и да правиш няма да ти стане по-голяма...Не знам може с 1 см максимум да ти се овеличи,но там си е кокал няма кво да направиш...Ако правиш за предмишница тя ще ти разте,а не китката с правилно хранене разбирасе...Просто прави ето тази програма щом си с 1 месец стаж и целиш маса http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz17iRrEsjR ... Няма какво повече да ти кажа,не ти трябват сплитове за сега.
Сланини и корем се махат с правилно хранене на първо място. Нужен е калориен дефицит. Да изразходваш повече енергия, отколкото си консумирал. С тези банани, които ядеш допълнително към основните хранения....малко трудно да го осъществиш. Не е нужно да се правят коремни преси всеки ден.
С упражнение за предмишницата не се трупа долу в китката. За това е нужно да си с по-дебели и стабилни кости.
След като си бил само месец в залата е по-добре да тренираш по сплит за долна и горна част на тялото с по 1 упражнение за мускулна група в 3 серии.
Разрови се по форума и нет-а и ще намериш сума ти такива варианти. Аз бих ти препоръчал да продължиш още поне месец с тренировки за цялото тяло в един ден. За месец няма време даже да научиш правилната техника на 30% от упражненията, които съществуват и се ползват в сплитовете, които предлагаш
Но... в крайна сметка ти си решаваш как и какво ще правиш.
10.12.10
16:36
Мерси за отговорите :) .. Торес9 аз до сега работех по - тази програма ( подобна на твоята ) .. има ли разлика - http://www.bb-team.org/workout/1359_programa-za-obem-v-tri-dni-za-nachinaeshti#axzz17igwv5uU ??
Също така налии храна се по 5 пъти на ден, като ям по 4-5 яйца, и ям 1 кофичка кисело млеко .. значи тази програма добра ли е за маса, и за повече качване в ръцете :
Гръб+задно рамо+корем
Гърди+средно рамо+корем
почивка
Ръце - бицепс, трицепс, предмишница
Крака+предно рамо+корем+трапец
Значи да ви кажа на мен не ми е лесно ;Д .. щото много се мраза с такава тънка китка, и ще дам всичко от себе си там да кача маса ;х .. ако може да ми дадете някакви добавки, с който се качва маса, защото са ми доста тънки ! .. моляви кажете как да се храня за да кача там маса