Въпрос за едно упражнение.

06.12.10
18:23

Здравейте! Искам да питам, дали това http://www.bb-team.org/exercise/1196_pulouvar-s-shtanga-ili-s-dambel#axzz17LkGZNfq упражнение е добро за стягане на гърди. Имам дъмбел и ако е хубаво упражнението, да го включа към упражненията. Ако може да кажете колко серии по колко повторения на ден.. Благодаря и весело искарване на Никулден!

Упражнението е добро, но ако целиш стягане се насочи по-скоро към лежанки, преси с дъмбели и т.н. Пулоувъра е нещо като спомагателно, а не основно упражнение за гърди. :)

06.12.10
18:29

А да кажеш нещо за сериите и  повторенията? Колко на ден.Нов съм, но предполагам, че 5 серии по 10 на ден, стигат.. Или да увелича повторенията..

Така не мога да ти кажа, човече. Нещо друго тренираш ли...в смисъл ходиш ли на фитнес, от колко време, каква ти е програмата и т.н. Обясни по-подробно какво целиш?

06.12.10
18:36

Ходя 2 пъти в седмицата на лежанка (сряда и петък). У дома имам дъмбел и се чудя какво да правя с него.. Ето, че открих-точно пулоувъра.. Ако можеш по тоя начин.

П.С - Сетих се за нещо. Повдигане на щанга с тесен хват, натоварва ли гърдите?

Трябва да си даваш повече почивка между лежанките...между сряда и петък гърдите ти имат само 1 ден време да се възстановят, което не е достатъчно. Направи интервала към 3-4-5 дена. За сериите на пулоувъра...4 серии по 10тина повторения е добре. Лег-а с тесен хват натоварва гърдите както и трицепса. Тесен хват означава на ширината на раменете :)

06.12.10
18:53

А  него имам възможност всеки ден да го правя. Добре ли е 4 серии по 10 повторения с тесен хват и 4 серии по 10 повторения пулоувъра.. + 1 ден лежанка..

06.12.10
18:55

Да спомена, че имам доста мазнинки около гърдите заради гинекомастията.. Това по-добре ли е или по-зле.. Чувал съм, че мазнините се превръщат в мускули..

Мазнините не се превръщат в мускули!!! Запомни го това! Просто е невъзможно. Относно упражненията...трябва малко да сбиеш нещата. Не може...по-точно не трябва да тренираш един мускул толкова често като 3-4 пъти на седмица. Мускула расте докато почива, а като го тренираш толкова често, не му даваш шанс да се възстанови и стане по-силен => това, което правиш няма желания ефект. Трябва да сбиеш нещата до към 2 пъти. 1 път лежанка и един път във вас. Или само 2 пъти лежанка. Там, където вдигаш щангите няма ли дъмбели и други уреди?

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.12.10 19:11.

06.12.10
19:14

А как мога да се чистя без кардио.. Бягам почти всеки ден.. Сутрин ям една баничка, не пия газирано, като се прибера една топла чорбица.. Следобед мандарини, банан или ябълка.. Вечер кисело мляко.. Опитвам се да не ям неща, които не са полезни.. Поздрави!

06.12.10
19:15

Има дъмбели.. Има гладиатор за крака, гръб.. Има колело, дъска за коремни и това..

В чистенето без кардио няма голяма философия. Състои се от правилен хранителен режим и силови тренировки т.е. фитнес. Калориите, които приемаш трябва да са малко по-малко от калориите, които организма ти гори. Явно си доста начинаещ в цялата работа. Искрено ти препоръчвам да отделиш известно време в този сайт и да прочетеш възможно най-много от графа “Статии за хранене” както и “Хранене 101”. Тук има адски много полезна информация, която ще отговори на много твои въпроси. Има и готови тренировъчни програми за начинаещи. Трябва само малко желание :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.12.10 19:21.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1