07.12.10
22:05
Здравеите
Приятелката ми се оплаква от сърцебиене а в предвит годините и ми се струва доста нередно.
На 16 е нито пие нито пуши... Тя си го обяснява от стрес но пак казвам на тия години хич не ми се вярва.
Някакви идеи какво може да е ?
07.12.10
22:14
Може да има проблеми, които много я притесняват.
07.12.10
22:52
Здравей!Това може естествено да е от стрес,нерви или претоварване или общо от тези или други фактори взети заедно.
Аз също имам този проблем.Случва се по няколко дена пулса ми да не пада под 80 удара, когата съм във физически и психически покой.Трябва да си замери и кръвното налягане.Знам много добре какъв дискомфорт е сърцебиенето.Някоя нощ не мога дори да спя.Добре е да отидете на лекар за всеки случай, но и това не е сигурно че ще помогне.Ще ти кажа и защо:
Преди 5-6 месеца по време на тренировка много се разтуптях.Не можех да си поема въздух.Много се уплаших, защото ми беше за пръв път.Веднага отидох в болница.Оставиха ме три дена за изследвания.2 пъти кардиограма,ехограф,бягах на пътека със залепени диоди и компютърно наблюдение и накрая ми залепиха някаква машинка на гърдите за 24 часа.Та в крайна сметка след три дена професорът дойде и ми каза, че “имам супер здраво сърце,як съм като бик и мога да правя каквото си поискам”!
Но от тогава като се натоваря много, например след дроп сетове се разтуптявам супер яко.
Затова и ги спрях.Просто гледам да не се товаря много.Но понякога сърцебиенето си го имам дори като почивам.Просто идва и изчезва.Следя си кръвното налягане и пулса постоянно.
Добре е да се направи и една кръвна картина.Това мисля да направя и аз скоро.Но задължително трябва да се отиде на кардиолог, за да ти обясни резултатите.
Надявам се съм помогнал, а и ако някой е имал същия проблем да сподели за цяр :)
казано от Ivan Tsonev на 07.12.10, 22:52:
Здравей!Това може естествено да е от стрес,нерви или претоварване...
Надявам се съм помогнал, а и ако някой е имал същия проблем да сподели за цяр :)
Може би притеснение от изпити,ако сте ученици или студенти. Зависи и от възраст,телосложение,ръст/тегло. На по-възрастни пациенти кардиолозите предлагат бетаблокери,които забавят и стабилизират ритъма. Може би си под 20-25 години и затова не ти изписват такива. Дългите,тежки тренировки понякога покачват адреналина в кръвта. А той предизвиква сърцебиене, изпотяване, повишава кръвното.
08.12.10
11:31
Да направи кардиограма при личният си лекар, ако има нещо съмнително ще ви насочат към кардиолог.
08.12.10
23:29
Благодаря на всички за мненията.
Ще направим всичко необходимо.
Ще може ли да използвам тази тема за да обсъдим и един мои ужасно голям проблем които открих днес ?
казано от Anatoli Ivanov на 08.12.10, 23:29:
Ще може ли да използвам тази тема за да обсъдим и един мои ужасно голям проблем които открих днес ?
Разбира се. Давай.
09.12.10
00:52
Ами днес разбрах че имам доста сериозна дископатия.
Аз съм баскетболист национални отбори и тн.
Доктора направо каза да мисля с какво ще се занимавам за напред защото дори и след като спре да ме боли ако тръгна да натоварвам много можело да стане и по-зле и да се наложи операция...
Някакви съвети идеи какво да правя? Все едно си гледал 17 години едно дете и накрая то умира.. немога да си представя как аз не играя баскетбол...