07.12.10
00:03
Здравейте.:)
Първо да започна с това,че харесвам тялото.Знам,че нямам много за сваляне,но никога не съм се виждала толкова изчистена,колкото ми се иска.Подкожните мазнини би трябвало да са около 16-17% и ми е интересно как ще изглеждам на 13-14% например.Именно тези няколко процента никога не са искали да падат,въпреки добрата храна и тренировки.Килограми не ме интересуват,дори в момента не съм сигурна колко са.Пила съм преди година Fyre и останах доволна,най-вече от енергията,която ми даваше.Може би някои от вас ще се опитат да ме разубедят,но след около месец съм решила да започна със следното:
-Syntrax Fyre
-REDuction PM (знам,че има много негативни мнения за него,но мога да го взема почти без пари и ми е любопитно да го опитам)
-Weider L-Carnitine 100.000 Liquid
-Fish Oils 100 Softgels Optimim Nutrtion
-Opti-Women Optimum Nutrition
-Grean Tea Extract 500mg
Изглежда много,но всъщност повечето са витамини,рибено масло,чай...
Как ви се струва тази комбинация?
Да махна или добавя нещо?
Търсих,но не открих нищо по въпроса.Каква е оптималната доза от зелен чай на ден?
Благодаря на всички отзовали се.:)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 07.12.10 00:06.
07.12.10
10:28
Лара, това не е добра идея. Паднеш ли на 13% ще (може да) ти се случат няколко неща. Хубавото ти иначе дупе, ще (може да) започне да придобива ъгловат силует, справка - виж състезателките по фитнес. Визията му се дължи на добро разпределение на мазнините върху ъгловатата форма на глутеусите. Дори и на Ани Джи задникът става ъгловат по време на състезания.
Ребрата на гърба ще започнат да се виждат. Лично мнение - това... не е секси!
Енергията ти ще падне с много. А някои мацки, губят цикъл още на 13%.
Тук идва въпроса - кому е нужно? В смисъл - фото сесия ли, състезание ли те чака? 13% при жена е трудно да се поддържа. Представи си пък, че се 13% ти се лепнат перфектно, но заради ангажименти в ежедневието не успяваш да останеш там. Имам позната с подобен казус. От тогава не сетне, все повтаря че не е във форма.
Да не забравяме че има базова форма (поддръжка ориентирана към сетивност), оптимална форма (било за визия, сетивност или производителност) и максимална форма и в трите направления. Максималната форма Лара, може да се поддържа само няколко седмици. Т.е. ако ще влизаш в приключения, нека поне е пролет към лято.
Иначе към стак-а ти липсва лецитин или холин/инозитол.
Благодаря, че ми отговори толкова подробно. Може би съм се изразила погрешно.Далеч съм от мисълта да ставам състезателка,да снимам сесия и т.н.Ясно ми е, че не мога да поддържам процент мазнини,който е прекалено нисък за тялото ми.Ще взема да си премеря мазнините с калипер,защото според твоето мнение би трябвало да имам повече мазнини,а явно разправям глупости как съм 16-17%.Току виж се оказало,че имам много повече,защото ако падна 2-3% процента със сигурност няма да ми се виждат ребрата.Аз го намирам точно толква гроъно,колкото и ти.Нямам за цел, здравето ми да страда за сметка на визията. Не мисля, че в момента съм в максимална форма,нито се стремя към такава.Няма да отслабна толкова,че да изкарам плочки.Просто ми се иска да махна някои излишни мазнини в долната част на корема например,които ми пречат от доста време. :)
08.12.10
11:24
Да махнеш мазнините в долната част на корема може да не ти промени визията така както се надяваш. Нека ти предложа нещо, снимай се в профил по клин и потник, така че да виждам гръбнакът ти. Снимките да са в отпуснато състояние до стена с ръце до тялото. После и в анфас с пети под раменете и пръсти, както ти е удобно. Подозирам увеличена лордоза и свръх тонизирани прави коремни мускули, които правят “коремче” от 1/2 пръст мазнини дето имаш :).
При подбора на визия на талията трябва да избираш между вдлъбнат корем и плочки. Понеже мазнините ти крият плочките, избери вдлъбнат корем, т.е. заложи на тонизиране на Transversus abdominis, чрез вакумки за коема, а правите коремни мускули тренирай в къси тежки серии, които да увеличат функционалната им сила, без да се получава свръх тонизиране. Когато корегираш стойката си, ще знаеш имаш ли нужда от сваляне на мазнини, за да добиеш коремната преса, която търсиш.
PS: Спри да товариш вътрешните глави на квадрицепсите (Vastus medialis) и наблегни малко на масата на аддукторите си и на Semimembranosus.
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 08.12.10 11:29.
За да не отварям нова тема ще задам въпроса си тук.Пих fyre един месец.Страшно съм доволна.Чувствах се енергична,позитивна и слаба.След приключването им енергията ми спадна и загубих този хъс и желание за залата.Увеличи се и апетитът.Възможно ли е причината да е в тях?Има ли по-добър бърнър?Имам за сваляне 11 кг.спортувам всеки ден и се храня с пиле и риба на скара,зеленчуци,извара и малко пълномаслено мляко.