07.12.10
23:15
Може да ви се стори малко тъп въпроса ,но може ли да се постигне прилично тяло и без да се спазва хранителен режим. Смисал ще постигна ли мм,ако се храня само с това което се слага на масата при условие ,че не се храня с ‘боклуци’. Опитвал съм да спазвам нвд ,но просто не издържах с всичкото мерене на грамаж и спазване на точно определен час. У нас се храня 3 пъти (закуска, обяд,вечеря) , а докато съм на даскало в голямото ям хамбургер с пилешка пържола.
Мерси предварително =]]
Ако целта ти е плочки,както беше казал един колега тук,нормалните хора нямат плочки.
В повечето случаи,сам ще усетиш че се губи ефекта от блъскането в залата като не се храниш правилно,но може и да имаш късмета да имаш доста добри гени и без диети да постигнеш добри резултати.
08.12.10
00:07
Зависи какво се “слага на масата”, но принципно - да, можеш да постигнеш задоволителни резултати и без да спазваш абсурдни неща като мерене на грамажи и ядене по час. Има два основни проблема - ако не приемаш достатъчно протеин и ако прекаляваш със страничните хранения. При първото ще дърпаш ММ по-бавно, а при второто ще се омазниш - малко или много.
Вече ако искаш да изчистиш, т.нар. “нацепване” - тяло с малко мазнини, плочки и т.н. без строг режим много трудно ще стане.
Целта ми не е да изкарам плочки. Не тренирам да се фукам какво тяло съм направил ,правя го за себе си и за удоволствие. Под прилично тяло нямам предвид да стана като Шварцето ами нещо нормално като за фитнес любител.
08.12.10
10:17
Аз бих казал следното - всичко зависи от целите, които си поставяш. Понятията ‘нормално тяло’ и ‘строг режим’ са МНОГО относителни и субективни и затова няма как да се даде точен отговор на въпроса ти. Колкото по-правилно се храниш, толкова по-добри резултати ще постигнеш и поддържаш. Обратното също е вярно - колкото по-неподходящ е хранителният ти режим, толкова резултатите ще са по-посредствени и непостоянни. Уверявам те, че доброто хранене не се изчерпва само с НВД, а и не е чак толкова сложно да го поддържаш, но... въпрос на желание. Храненето е основата на всичко - общо здравословно състояние, визия, тонус и спортни резултати (както професионални, така и любителски).