07.12.10
21:54
Здравейте! Веднъж вече ми помогнахте, надявам се да го направите отново. Благодарение на PDoytchev открих Q10-a на Scitec, който идеално ме устройва, даже ще си поръчам отново след няколко дена.
Сега към същината на въпроса: трябва ми суплемент за по-бързо възстановяване на мускулите. Първо да ви кажа какво спортувам, не съм бодибилдър. Колоездач съм и понеже през седмицата нямам възможност да карам, понякога през уикенда за 2-та дена навъртам по 40-50 километра. Доколкото си спомням, това се водеше аеробно натоварване. Нямам мускулна треска, по-скоро ми се появява нещо като обща отпадналост, след подобен Тур дьо франс.
С CoQ10 да се надяваме се грижа за енергийните нива, но ми се иска да взимам и нещо което директно да подпомага мускулите. Стандартните протеини доколкото знам натоварват черния дроб, а аз имам лек проблем там. Не е нещо сериозно, но не искам да го закачам. ВСАА добра идея ли са? Четох че се метаболизират директно в мускулите, и не би следвал да зорят дроба.
Може да ми препоръчате и друго, като изискванията ми са:
1. Суплемента да е с много малка или нулева токсичност.
2. Да не съдържа, Е-та, аспартам, оцветители и други подобни фъшкии
3. За цената нямам таван, но да не е нещо безбожно скъпо
08.12.10
11:34
Няма как да е без Е-та. В ЕС и витамин С е с Е-номер. Ориентирай се към комплексна формула за чернодробно възстановяване и прави цикли с мултивитамини. В дните с активно колоездене, си взимай мултиминерални наптики и вит С с отложено действие, като антиоксидант.
Благодаря за отговора. Аз тези неща с витамините и т.н. си ги правя. Проблема с черния дроб почти е отшумял, просто аз съм малко наплашен. Иначе в момента си пия Вит Е и Цетебе /което е точно вит. С с отложено действие - 1000мг./. Ще продължа да си упорствам на моето, че искам нещо което директно да подпомага възстановяването на мускулите :) Може ли някой да си каже мнението за:
silabg.com/bg/6643-SCITEC-NITROX-330-caps.html
silabg.com/bg/2920-SCITEC-AMINO-3600-120-tabs-.html
silabg.com/bg/5569-SCITEC-ISOLATE-AMINO-500Caps-.html
silabg.com/bg/6214-SCITEC-BCAA-6400-300tabs-.html
Ако кажем,че със сигурност ще взема едно от 4-те неща, кое бихте ми препоръчали?