Суроватъчен или яйчен Протеин да си взема?

11.12.10
10:36

Здравейте, висок съм 182 ,тежа 67кг , тренирам от 2 седмици. Искам да качвам килограми(почти нямам мазнини).Мисля да си взема протеин на прах,но нямам идея каква да е.Според вас кой вид протеин ще е правилният избор - Суроватъчния или Яйчния? И ако може да ми препоръчате някаква марка от която сте доволни( до 100 лева).Благодаря предварително.

11.12.10
11:25

казано от Адем на 11.12.10, 10:36:

Здравейте, висок съм 182 ,тежа 67кг , тренирам от 2 седмици. Искам да качвам килограми(почти нямам мазнини).Мисля да си взема протеин на прах,но нямам идея каква да е.Според вас кой вид протеин ще е правилният избор - Суроватъчния или Яйчния? И ако може да ми препоръчате някаква марка от която сте доволни( до 100 лева).Благодаря предварително.

Здравей, мога да ти препоръчам да си вземеш една протеинова матрица, като например Syntha 6, в момента я има на промоция в много онлайн магазини. Разбира се има и много други добри протеини, но лично за мен това е добро попадение.

80% от килограмите ще дойдат от правилното хранене.
19% - от правилното трениране.
1% - от добре подбрания протеин.
Другите 99% ОК ли са ти?

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 11.12.10 11:27.

11.12.10
11:33

Юли, забрави и % на почивката (възстановяването), които май влизат в първите 80

казано от FaceOff на 11.12.10, 11:33:

Юли, забрави и % на почивката (възстановяването), които май влизат в първите 80

Прав си - в 99-те % влизат. Все пак правилното хранене включва достатъчно от всички необходими и подпомагащи разтежа и възстановяването вещества, а правилно трениране - далеч не само почивките между сериите.

11.12.10
11:37

Ям по 5 пъти на ден най различни храни ,пилешко,свинско,телешко,яйца,риба,ориз,фъстъци,зеленчуци,плодове и т.н. Имам си с тренировъчна програма - http://www.bb-team.org/workout/1283_efikasna-programa-za-pokachvane-na-muskulna-masa#axzz17nLEIkWR базирана на тази,но има няколко промени и е по-олекотена.

11.12.10
11:41

Почивката ми включва около 8-9 часа сън на денонощие и около 1 час следобедна дрямка...

Още в началото на втория коментар Владо Недков е казал в прав текст, че тази програма не е за начинаещи. А ти пишеш, че тренираш от 2 седмици.
Хубаво правиш, че се храниш с меса и т.н., както и че е 5 пъти на ден. Но: ако количеството не е достатъчно, то и най-якият протеин няма да те спаси.
Нека приемем съвсем произволно, че имаш нужда от 160гр белтъчини , 380гр въглехидрати и 100гр мазнини, а си набавяш само 110гр белтъчини, 250гр въглехидрати и 50гр мазнини с храната. Т.е., за да растеш ти трябват още 50гр протеин, което ти е горе-долу 2 дози от протеина. Какво правим с въглехидратите и мазнините?

11.12.10
11:47

Е тренираш от 2 седмици и вече си почнал да тренираш по 5 дни в седмицата .... Като за начало почни с кръгови тренировки включващи базови упражнение за да свикнеш с тях и да ги правиш правилно .

11.12.10
13:23

Въглехидратите и мазнините главно от кои храни мога да си ги набавя,или и заради тях ще трябва да приемам и други добавки?
Преди година посещавах залата редовно 6 месеца,но след травма в кръстта спрях,и сега почвам отново.

11.12.10
13:41

въглехидрати - кафяв ориз,овесени ядки,пълнозърнест хляб,пълнозърнести макарони спагети(препоръчвам ти да наблегнеш най - вече на ориза и овеса)

мазнини - зехтин,жълтъци,млечни продукти,риба,авокадо,червено месо

11.12.10
14:33

Благодаря за отговора, а някаква може ли да ми препоръчате и някаква марка протеини,които наистина действат и имат добър ефект.

11.12.10
14:53

Какво ще кажете за American Whey Protein http://www.americanwhey.com/products_view_product_number_AM-001.html ? Аз лично съм чувал много добри неща за тази добавка,и всички които го използвали били доволни.

11.12.10
16:28

Взимай го , 2 пъти съм го пил  доволен съм , вземи си шоколад

HE

11.12.10
17:02

казано от Адем на 11.12.10, 14:53:

Какво ще кажете за American Whey Protein http://www.americanwhey.com/products_view_product_number_AM-001.html ? Аз лично съм чувал много добри неща за тази добавка,и всички които го използвали били доволни.

Колегите се скъсаха да ти обясняват ама ти не та не - протеин. Е аз ще ти го кажа по-различно - каквото и да вземеш все тая!!!
Какво значи да има “ефект”? Какъв “ефект” очакваш? Колко кг. ще качиш от протеин дори да приемаш по 3 дози? Със допълнителни 90 гр. протеин ако приемем, че взимаш по 3, а не както предполагам ще пестиш щото нямаш пари и за това се хвърляш на нещо да ти е по-евтинко. Имаш ли представа по колко белтък се усвоява дневно от тялото? Абе какво ли питам навил си си там нещо на пръста - слушиай себеподобните и си троши тиквата. Взимай там първото дето ти попадне пред погледа да си мислиш там че пиеш нещо и това е. Или вкарай много пари за скъп продукт и ще си поредното лапе с отънял джоб дето е разочаровано от добавките.

13.12.10
12:03

а защо не и двете в едно?
има такива протеинови матрици - Синтракс Меитрикс 5.0 Гаспари Майофюжън и т.н.

13.12.10
12:04

ооо сега видях ти си 182 см 67 кг
пич трябва яко ядене
по 5-6 пъти на ден минимум
мани тия протеини почваи здраво да ядеш

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1