06.12.10
22:47
Искам да си купя такова животно,но единственото което намерих е на ON Gold Standard.Не ми се дават пари чак за толкова хубаво.
Някое друго предложение,ако имате някое друго предложение из онлайн магазините ще се съм ви благодарен,ако го споделите.
Темата беше редактирана от Biad__ на 06.12.10 22:47.
06.12.10
22:51
Нямаш много голям избор в българските магазини в момента.
Другите варианти са Micellar Creme на Syntrax и ProLong на Scitec.
07.12.10
11:39
не си взимаи Мицелара на Синтракс - има отчайващо слаб аминокиселинен профил и посредствен вкус
по добре се насочи към някоя протеинова матрица - Синтракс 5.0 PHD 6 hours или Даматайз 12 hours
от последните два съм много доволен
ама много
Scitec на мен ми хареса, засища и на вкус е ок. Иначе както каза колегата, матрицата е вариант.
07.12.10
12:15
казано от caihundrel на 07.12.10, 11:39:
не си взимаи Мицелара на Синтракс - има отчайващо слаб аминокиселинен профил...
С какво сравняваш този продукт, та аминокиселинният му профил се оказва отчайващо слаб?
07.12.10
13:27
и аз се бях запалил да опитам..., НО на otpimum банана е отвратителен на вкус и тотално ме отказа от какъвто и да е казеин. А и цената е една...
По-добре матричка...
07.12.10
13:43
Казеинът по принцип е не особено приятен на вкус (за справки - неовкусен казеин). По тази причина овкусените казеинови продукти не могат да се сравняват на вкус със суроватъчните протеини. Личните ми впечатления от Scitec ProLong - добра разтворимост и наситен вкус (излапах един шоколад и една ванилия). Личните ми впечатления от Syntrax Micellar Creme - фантастична разтворимост, но вкусът е средна работа (ванилия имам в момента). Факт - Micellar Creme се разтваря в чашка с вода, нужно е мъничко да се разбърка с лъжичка, нищо повече. Всеки, който е пробвал казеин знае, че този протеин се разтваря значително по-трудно, а често е невъзможно на ръка. ProLong съдържа аспартам, Micellar Creme (ванилия) е малко измит на вкус. Въпрос на цена и предпочитания. Аминокиселинните им профили са с твърде малки разлики. Нищо не ти пречи да си вземеш и един хубав матричен протеин и да смесваш 1/2 доза от него със 100-200 g извара. Така ще получиш солидно количество протеин, а шейкът ще стане вкусен... да не говорим, че винаги можеш да сложиш и малко какао, канела или друг допълнителен овкусител.
Последно се колебая между Matrix и Myofusion,Матрикса съм го пил и ми хареса вкус и всичко ,като цяло съм си фен на Синтракс.Както казаха разтворимостта там е без коментар.
Myo-то двоен шоколад е най-вкусният протеин в историята на света, препоръчвам ти го смело :)
Пил съм про лонг - да вкусен е...
Сега обаче реших да проввам на ПИКО казеина - 21лв е килото.. взех 500гр и го омешах с 30гр какао.. да всус не е перфектен, но е поносим.. А за качество нз... никой нищо не е казал.. Аз не мога да дам мнение за нито едни протеин за качество.. за мен всички са еднакви .... или по точно , нищо не усещам от тях , освен засищане на глада за 20-30мин...
Пфф обърках се не този линк ,а този към СИЛАБГ имах в предвид.Там цената е 115лв. цената е добра ,а ако ти е много си купи малка разфасофка.
09.12.10
14:21
казано от korpusito на 07.12.10, 21:33:
Myo-то двоен шоколад е най-вкусният протеин в историята на света, препоръчвам ти го смело :)
същият ама шоколад с фъстъци е по-вкусен)
10.12.10
10:07
Тъкмо свърших на скайтек една опаковка казайн и нещо май неможах да го усетя(сигурно заради прекалено малкото протеин в доза).
Сега съм решил да пробвам някоя матрица, да видим тя как ще ми подейства ... двоумя се между silabg.com/bg/product/detail/id/6864 и silabg.com/bg/2341-DYMATIZE-Elite-12Hour-Protein.html ... ще помоля caihundrel да ме посъветва кой от двата да избера, че виждам ги е използвал...
казано от Николай Маринов на 10.12.10, 10:07:
Тъкмо свърших на скайтек една опаковка казайн и нещо май неможах да го усетя(сигурно заради прекалено малкото протеин в доза).
По-скоро добре, че не се изтърва да кажеш, че си го усетил по някакъв особено задоволителен начин :)
10.12.10
11:32
То не съм имал и някакви очаквания де ... иначе един приятел взима на ОН казейна и разправя, че преди време се разболял и сутринта като станал и повърнал и имало още казейн в повръщаното :D
10.12.10
11:34
Единственият добър казеин на е този на Optimum Nutrition. Може да се намери за около 100-тина лева с тези промоции.
казано от Николай Маринов на 10.12.10, 11:32:
То не съм имал и някакви очаквания де ... иначе един приятел взима на ОН казейна и разправя, че преди време се разболял и сутринта като станал и повърнал и имало още казейн в повръщаното :D
Ами след прием на аминокиселини преди лягане, сутрин ги виждам таблетките в понамален обем в супника...така, че няма невъзможни неща :)
Николай, защо да е ‘прекалено малко протеин в доза’ ПроЛонг-а? 20гр белтък в 25гр доза (80% белтък). Ако имаш предвид, че 20 гр са малко, пий две дози и готово. Аз винаги пия доза многокомпонентен (матрица) + доза казеин.
10.12.10
19:33
Ми пиех по една доза и явно тия 20 гр. ми бяха малко, ако трагна да пия по 2 дози или да почвам да го мешам по-добре да си бех купил някой по-скъп ама поне качествен по на оферта щеше да е :) Въпросът е дали щеше да ми подейства еденична доза от този и дали ще ми хареса, а не да правя всевазможни миксове... ;)
10.12.10
19:59
Най-малкото което - сутрин да се не будя озверял от глад, а по смелите ми очаквания бяха, че ще кача поне малко чисто тегло и леко силата при тренировката, защото нз при вас, но при мен(не съм зимал никога протеин или ядене преди лягане) 20-25гр. увеличение на протеина си е с около 20% увеличение като цяло за деня от което следва, че при качесвена пудра трябва да се очаква дори леко покачване на тегло при положение, че диетата и трен. не са се променяли за периода в който съм зимал казейна....
И на по-скъпите белтъка им е приблизително толкова в доза, така че не виздам разлика в това дали е по-скъп или е ПроЛонг-а. От друга страна в ‘мешането’ на многокомпонентна матрица и казеин аз поне виждам доста смисъл, пия по една доза и от двете, обикновено просто ги смесвам в един шейк, и защото са ми повечко килограмите, едно е да си 75, друго 110. Но и по половин доза да се смесва, важна е идеята. Определено е различно чувството в корема ми на сутринта след като съм пил казеин или прилично количество извара предната вечер.
10.12.10
20:16
Съдаржанието на белтък е почти еднакво, но явно проблемът се корени в качеството. Това е третият продукт който приемам на тази фирма и още се псувам, че съм си дал парите за тях! Към края почнах да вдигам дозите и си дадох сметка, че се получи -”по-евтиното винаги излиза по-скъпо”. Не казвам, че в миксирането на продукти има нещо лошо, но когато взимаш един продукт и изкаш да го тестваш дали наистина е добър и за напред да разчиташ на него, няма да почваш да му добавяш други неща, защото реалната преценка почва да се губи.
казано от korpusito на 07.12.10, 21:33:
Малко оф-топик, ама грешиш :D :D Може да поспорим - най-вкусният протеин, правен някога е на VPX Syngex шоколад........ все едно ядеш течен шоколад от кофата.
Ако 20гр са ти 20% от общия приема на протеин за деня, то белтъка ти е много недостатъчен. Между 2 и 3гр/кг т.т. е оптималното количество, като за мен горната граница е по-приемлива. 200-тина грама за 80 кила си трябват дневно. Аз лично не бих разчитал, че 20гр белтък ще ме хранят цяла нощ, не е реално. Най-простият експеримент е да си купиш казеина на ОН примерно, и да сравниш как се чувстваш на сутринта след една доза от него, и след доза ПроЛонг
10.12.10
20:29
Дам... така и ще направя и чак тогава ще мога да преценя реално. Сега покрай тези намаления е престъпление да си играем с скай май текове :D
Това, което се опитвах дати кажа е, че при казеина, както и при суроватката почти не можеш да направиш сравнение между два различни продукта, въпросът е да съдържат достатъчно % съдържание белтък, и от значение е дозата. Сигурно няма да ми повярваш, но аз разлика между казеина на ОН и калциевият казеинат на ПикКо не съм усетил.. Затова смятам, че ПроЛонг-а е оптимален избор спрямо цена/%белтък/вкус
Аз си взех от матрицата на сайтек ПроЛонг, не съм пил друг подобен протеин за да сравня но ме засища доста доволно, преди лягане пия по доза и половина и пак излиза евтино защото дозата е към 60 стотинки :)
Pro Long е казеин, не матрица. Трябва да го купуваш за 20-тина лева (а той на промоция е 40) за да ти излиза дозата 60 стотинки??
11.12.10
00:38
Аз бих те посъветвал, както по-горе, да си купиш протеинова матрица вместо казеин.Моя избор би бил точно между Matrix 5.0 и Myofusion.
11.12.10
14:51
В момента най-добрия избор за казейн е ОН голямата разфасовка излиза съвсем малко по-скъп от другите. От пикко съм пробвал само веднъж и после неможах да заспя два дни :D