Протеини

Здравейте, на 16 години съм, 62кг, около 175см висок, тренирам от 1г и до сега съм пил малко гейнер(все още го пия) - Nutrim Junior. Разглеждах много протеини и си харесах няколко. Моля да дадете няколко коментара относно всеки от тези протеини - кой е така да се каже “най-добър” за качване на ММ(защо?), как се пие(кога и в какви количества), ако някой е използвал някой от тези протеини да каже как му се е отразил (колко кг е качил) и как го е пил. Протеините са : Hansa x sport hansaxsport pro 85 sensation 2500g / Stacker 2 ultra mass-4.500g. / Nutrim mega pro 92 platinum .
Аз лично смятам, че най-добър е Stacker 2 ultra mass-4.500g, защото за 66лв. ако го пия по 60г на ден(2 дози по 30г) ще ми стигне за повече от 2 месеца и другото което е, е това че пише, че на 30г дава 42г протеин.Това е..надявам се да помогнете, защото сега имат намаления и да намажа нещо :P . Айде благодаря ви предварително :) !
А ако никой от тези, които съм си избрал не струва, препоръчайте ми някой, но не много скъп, но ефективен(ако има въобще ефтин и хубав..).
Преди малко видях още няколко протеина, които мога да си ги позволя(цената), но струва ли си. Те са:
1.Nutrim super mass gain -> silabg.com/bg/1380-NUTRIM-SUPER-MASS-GAIN.html -> Как се пие(колко му е дозата - май 1г на 1кг тегло) и кога (пише преди и след тренировка, вярно ли е?)? Също така не мога да разбера с прием на 60г колко протеин ще приемам?
2.Pro nutrition iso soy -> silabg.com/bg/4327-PRO-NUTRITION-ISO-SOY.html -> И тук не мога да разбера как се пие, не пише каква му е дозата(май в 25г има 22г протеин) и пише че се пие “сутрин ИЛИ след тренировка” - само 1 път?!
3.Ideal Protein -> http://www.redis.bg/index.php?page=products&view=61 -> 37лв=2кг..не е ли прекалено ефтино..пише, че с прием на 50г получаваш 37.5г протеин. И “За да увеличите теглото: три порции от 50 грама дневно, два часа преди трите основни хранения на ден; ” това така ли е..?
Сега се сетих още нещо, това че съм на 16год. добре ли е, да не съм малък или няма значение стига да си го пия както трябва?
Надявам се да ми помогнете.. :)

Темата беше редактирана от Кристиян Василев на 11.12.10 00:42.

11.12.10
00:48

Първото е гейнър, второто и третото са соеви протеини, с една дума - не става. Както сам написа - може ли да има нещо хубаво и евтино........ами, не!

11.12.10
00:52

Сега видях - от 30гр доза викаш дават 42гр протеин? Магьосници!:D

Супер..
Значи фитнес инструктора ми предлаги за 25лв. 750г суроватъчен протеин - пия го 2 пъти по 30г дозата и тези 750г ми стигат г/д за 10 дни, значи ако му дам 50лв за г/д 20дни не е скъпо,а даже си е супер?

Мнението беше редактирано от Кристиян Василев на 11.12.10 00:56.

11.12.10
09:53

silabg.com/bg/7200-VPX-SYNGEX.html
silabg.com/bg/6765-SYNTRAX-Whey-Shake-2270g.html

Добре, тези използвал ли си ги, какви резултати имаше?

11.12.10
18:35

казано от Кристиян Василев на 11.12.10, 13:39:

Добре, тези използвал ли си ги, какви резултати имаше?

във фитнеса в който ходя го има протеина на SYNTRAX и много хора пият от него, но не съм запознат с добавките (карам го чисто) ;)

Добре, но ми трябва коментар от някой, който е използвал някои от тези всичките протеини, които са в темата и какъв е ефекта?

Мнението беше редактирано от Кристиян Василев на 11.12.10 23:34.

HE

12.12.10
08:50

казано от Кристиян Василев на 11.12.10, 23:34:

Добре, но ми трябва коментар от някой, който е използвал някои от тези всичките протеини, които са в темата и какъв е ефекта?

От пилешкото месо какъв е ефекта, а от яйцата? Как не се научихте, че това е просто храна, но в прахообразна форма?
Културист от протеин няма да станеш - спокойно.

п.п. 100% съм сигурен, че нито хранителния ти режим е на ниво, нито тренировъчния. Щом си една година на гейнър и си 62 кг. протеина ще свърши същата работа т.е. никъква. Ако нямаш желание да си оправиш хранителния и тренировъчния режим по-добре се насочи към друг спорт.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 12.12.10 08:53.

12.12.10
08:56

какъв може да е ефекта от протеин? а? не разбрахте ли, че освен по-добро възстановяване (може-би - това зависи от много други фактори) едва ли има осезаем ефект ... какъв ефект имаш от една пържола или 4-5 яйца в повече на ден (сигурен съм, че от яйца и пържола ефекта ще е по-голям)
чудите се за какви глупости да дадете парите на мама и тати
Кристияне, тези неща, които си писал по-горе, са ГЕЙНЪРИ (в случая от най-лошите) - прави разлика между гейнър и протеин ;) разбирам, че е фешън да пиеш нещо(и да се хвалиш в училище,че си на нещо си), но като ще даваш пари, по-добре да е за нещо смислено ... ако няма кинти - просто яж повече

Оф..явно не съм пояснил някои неща...
1.Взех си около 1кг гейнер да видя как ще ми се отрази на организма и го пия вече 1/2 седмици, а не 1 година, 1 година тренирам и за това време съм качил 10-12кг. И най-малко за тъпия гейнер се хваля в даскало..не ми до това да се фукам че пия нещо, като знам, че не е кой знае какво и много ме интересува какво ще кажат другите..тва са ви излишни коментари защото не ме познавате..
2.Питах какъв е ефекта от протеините, които са ПО–ГОРЕ НАПИСАНИ, някой които е използвал накой от тях да каже какво е постигнал..не като цяло какъв е ефекта от протеините..Достатъчно съм чел и много добре знам “какъв е ефекта” от “една пържола/пилешко месо/яйца” и от протеините.
Вярно хранителният ми режим не е най-добрия но не мисля и че не струва.От 1седмица съм сменил трен.програма и за сега е много добра..

Мнението беше редактирано от Кристиян Василев на 12.12.10 12:11.

12.12.10
17:24

VPX - бленд от концентрат и изолат (пише го на етикета)
SYNTRAX - концентрат (също го пише на етикета)
и двата са вкусни, при 2-3 дози/ден възстановяването е по-добро ... протеини от среден клас
едва ли някой ще усети разлика между двата

Мнението беше редактирано от FRANKO на 12.12.10 17:26.

Мхм..а как точно се пият, защото на едни места пише сутрин и след тренировка,а други - преди и след трен.(ако приемите са 2 на ден) и в нетренировъчните дни - сутрин и преди вечеря или между храненията?

12.12.10
23:48

Най - голяма файда от суроватката има след ставане и след тренировка. В почивните дни само след ставане и останалото месо, яйца и тн. Това като цяло е беден заместител на хранене ако нямаш време да хапнеш източник на протеин с храната ако не става въпрос за след тренировка защото тогава организма ти има нужда от бързо освояващ се протеин както и сутрин след ставане за да се прекъснат катаболните процеси предизвикани от дългия период без храна.

13.12.10
10:22

времето на приема зависи от дневния ти режим - ставане от сън, хранене, тренировки ...
аз съм фен на матриците и много рядко пия суроватка - предпочитам аминки и матрица

Мерси много на всички. Имам няколко последни въпроса.От скоро използвам Nutrim Junior и го пия 30г преди трен. и 30г след трен.(правилно ли го пия или не, малки ли са ми дозите или достатъчни?). Един познат каза, че за 4месеца качил 10кг (мускулна и мазна маса) с този гейнер. :)

16.12.10
00:21

Има етикет - както пише на него, в такива дози го пий. А най-добре не използвай тази марка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1