11.12.10
12:36
здравейте, взех си креатин монохидрат...та имам няколко въпроса....та някой хора казват че трябва зареждашта фаза а други казват че не трябва, та според вас трябва ли ?
2. по колко пъти на ден да го пия и кога
3. след тренировка си нося в фитнеса гейнър да пия, може ли да го смеся със гейнъра
4. с колко грама вода да го смеся за максимални разултати
5. по колко литра вода минимално да пия на ден ?
и още един въпрос:
може ли да го смеся примерно със сок или със прясно мляко ?
11.12.10
13:45
Малък си за креатин,но ще ти отговоря,въпреки,че явно не съм от любимците ти във форума.Да беше използвал търсачката,всяка 2ра тема е за креатин,сигурно за някакъв вълшебен прах го мислите,креатина не дава крила,но както и да е...
При първи допир с креатина задължително трябва зареждаща фаза.После по-добре да я пропускаш.
При зареждащата фаза пий по 20гр на ден,разделени на 4 приема.При поддържащата може или само по 5,може и по 10.В нетренировъчен нека да са 5 сутрин,в тренировъчен 5 преди(ако пиеш по 10) и 5 след тренировка.
Може да го смесиш с гейнера,задължително пий моното с бърз въглехидрат.Няма значение с колко вода го разтваряш,но през деня гледай да се събира по 3.5-4л.
мисля че вече ми стана един от любимците в форума :D точно такъв коментар ми трябваше а става ли като го пия да ям по 1 лъжица мед ? защото той е бърз въглехидрат до колкото знам :)
и още един въпрос, какво да направя, че да не остава постоянно на дъното....
11.12.10
16:01
Чалкай го в шейкъра настрани :)
а неможе ли направо да го сложа в устата и след това да пия 2-3 чаши вода ?
11.12.10
18:11
Да,така става най-лесно.Попринцип моното винаги остава малко по чашата и затова трябват поне 2 чаши вода,за да го изпиеш всичкия.При разтваряне с хладка вода става малко по-лесно,но пък не е добре,ако водата е по-топла.Също креапюра е малко по-добре на тема разтваряне в сравнение с обикновен креатин монохидрат.
И в крайна сметка наистина най-лесно е направо в устата и да пиеш вода.
Темата да беше закючена или преместена в ЧЗВ, ама ми втръсна всеки път да се логвам.
Иначе - не, спокойно може да НЕ правиш зареждаща фаза.
до колкото знам мед-а е бърз въглехидрат, та може ли да ям малко мед след като си “изям” креатина ?
11.12.10
19:00
Даже е препоръчително ;)