Къде го видя това излагане, бе?!Супер си, има голям прогрес от снимките, които качва май месец (ако не се бъркам, но някога тогава беше).Браво!
Благодаря и на двамата, то има и снимки от преди 2-3 месеца трябва да поразровя да се сравня сам... инак на снимките тук 80кг 96/88 талия (най-широко/най-тясно) казано иначе свалил съм 2,5кг за 2 седмици 1-2санта от широкото и 4-5 от тясното, вероятно повечето е вода :D… инак освен корема ме дразнят предното рамо и гърдите... ай ся да видим мога ли да падна за пръв път в живота ми под 13% :D
Аз до там да стигна и ще го мисля... само 10тина % ме чакат...
А ето и как ще тренирам следващите 7 седмици:
Cycle 3
Ден 1 (гърди+гръб)
Ден 2 (крака + рамо)
Ден 3 (бицепс + трицепс)Ден 1
Лег- 3х4-6
Полулег- 3х4-6
Обратен лег с дъмбели- 1х4-6Мечка - 3х4-6
Набирания подхват- 3х4-6
Тяга- 2х4-6Ден 2
Клек- 3х4-6
Лег преса- 2х4-6
Бедрено сгъване- 2х4-6Раменни преси с дъмбели-3х4-6
Разтваряне с дъмбели встрани- 2х4-6
Изнасяне на диск напред- 1х4-6Ден 3
Френско с дъмбели- 3х4-6
На скрипец-3х4-6Сгъване с прав лост- 3х4-6
Чуково сгъване с дъмбел-3х4-6Прасец- 3х4-6
После вероятно ще пусна едно 10х10 за 5 седмици, за да вдигна издръжливоста, че отсъства.
Кой така се пъчи на снимките бе :P?Здрав си и аз не мога да разбера за каква излагация говориш ;)
Здрастиииииииии! Аз имам няколко питания:
1. Защо в един ден ще тренираш гърди и гръб? Няма ли да ти дойде малко тежко и така някоя от тези 2 големи мускулни групи да остане пренебрегната и в същото време отделяш цяла тренировка за ръце?
2. Ще кажеш ли как се чувстваш откакто започна да се храниш по веднъж на ден? Може ли когато прочетеш книгата, в която пише за такъв тип хранене да споделиш нещата, които са ти направили впечатление?
3. Хубави снимки, а като се изчистиш от излишната маС ще си номер едно.
07.12.10
17:03
казано от karpi на 07.12.10, 14:43:
Здрастиииииииии! Аз имам няколко питания:
1. Защо в един ден ще тренираш гърди и гръб? Няма ли да ти дойде малко тежко и така някоя от тези 2 големи мускулни групи да остане пренебрегната и в същото време отделяш цяла тренировка за ръце?
2. Ще кажеш ли как се чувстваш откакто започна да се храниш по веднъж на ден? Може ли когато прочетеш книгата, в която пише за такъв тип хранене да споделиш нещата, които са ти направили впечатление?
3. Хубави снимки, а като се изчистиш от излишната маС ще си номер едно.
1. Не. Ако прави само базисни изтласквания и едно флайс-подобно, плюс набирания и 1-2 гребания, може да направи гърба и гърдите в 20-22 серии и 1 час, които е перфектно и аддддски мускуло-изграждащо.
2. Тва вече не знам
3. И аз нещо подобно викам
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 07.12.10 17:04.
Сложи една снимка на гърба!
В ден1 ще имаш ли сила за тяга?
Мнението беше редактирано от Fallen на 07.12.10 17:53.
martinski, аз съм ултра самокритичен : )
karpi, Именно да отделя Хоули Армс в отделен ден е идеята, а и аз питах няколко пъти за варианта- никой не каза нищо. Смятам да се пробвам, а и са само по 7 серии за МГ... всъщност в петък и събота ще мога да дам по-конкретен отговор.
По второто питане- аз прочетох 2 книги всъщност, дори 3, но последната беше по-скоро за протеина и колко ни трябва... та чувствам се чудно- през целия ден съм бодър и не ми се спи- а аз преди постоянно бях сънен и натъпкан де. Силово съм ОК, дори си расте силата, но като издръжливост мисля, че паднах драстично при големите мускулни групи, по-скоро го отдавам на факта че не успявам май да си докарам нужните калории- тоест във времевия диапазон май не успявам да изям толкова колкото трябва. Генерално ще променя малко храненето- ще премина по-скоро на eat stop eat варианта, който включва 2 дни по 24часа без хранене- през другото време ще ям балансирано по-скоро Зоната хранене... Основно ми прави впечатление, че се казва, а показва чрез много тестове, че не са нужни толкова много белтъчини- та ще пробвам с малко сега 100-120 грама дневно. Усвояемоста на храната е по-добра, а и вкусовите ми рецептори се изостриха като че ли... за други ефекти казах... не се сещам в момента друго конкретно. И благодаря за позиттивния коментар- дано тая година- така де другата успея да се изчистя като хората : )
Жоре, ще пробвам моя вариант пък да видим и сепиите са с 30% по малко.
Я вижте какво пристигна днес- за $15.93 витамините Омегите $8.28 +4$ доставка, както и -5$ отстъпка от първата поръчка. Поръчани на 28ми вечерта днес е 7ми и са тук нещата! В тоя сайт продуктите на NOW са поне с 40% по-евтини!
Ако някой се интересува ще му кажа сайта, но на ЛС, че се оказва бил под наблюдение от изданието... и предния път като реших да споделя линк ми се триеха мненията.
ЕДИТ- и мостирчка сложили...
Мнението беше редактирано от Бойко на 07.12.10 19:33.
Искам го и аз тоя сайт ;п. Когато оправят форума, ако се сетиш, драсни едно съобщение.
Ще го напиша така iбилка.com сещате се какво трябва да направите(на английски!)... един хинт потърсете в нета coupon code и ще намерите кодове, които свалят 5 долара от първата ви покупка. Изрично не давам моя, за да съм по правилата на форума- тоест да не печеля от това, че съм споделил с вас сайта. Така не мисля, че е проблем иформацията, а ако е искам поне като ми изтрие някой мнението да ми напише едно писмо или тука да ме предупреди, а не да търся къде ми изчезват мненията.
EДИТ- първо бях допуснал грешка :D
Мнението беше редактирано от Бойко на 07.12.10 20:41.
09.12.10
23:08
Тоя пич го отпишете, зли езици му прошепнаха, следващата седмица ще пие АЛКОХОЛ! (mooning)
Тренировка:
Лег- 6х70кг 5х75кг 3+1х80кг
Полулег- 6х60кг 2х5х65кг
Обратен лег с дъмбели- 4х29кг
Мечка на уред - 4х60кг 6х75кг 3х75кг
Набирания подхват- 6хСТ 5х+15кг 3х+20кг
Тяга- 5х110кг 5х140кг 3х140кг
корем 3 серии долна средна горна част без почивки
50минути
След 8… или 9 дни нетрениране цял работен ден от 7 сутринта до 4 на -10 направо се разглобих! Мисля че почти уцелих как да се храня, за да съм енергийно ефективен, за натам ще се види кка ще се повлиаят теглото/мазнините... Уреда за мечка беше гаден- повече няма да правя на него, на набиранията се надцених, а за тягата ми направиха забележка, нещо което и Траш и Николаев ми бяха казали, ще поработя над това и може би ще смъкна работните тежести с малко. Полулега ми беше лекичък, а на лега доволно тия 80 помти ги лутнах 4ти път... абе ще правя 6ца до нова година на тях- поставям си го за цел! Много се разводних...
ЕДИТ- добавки не съм пил от 10тина дни- от понеделник подновявам креатина и почвам омегите и витамините.
Мнението беше редактирано от Бойко на 11.12.10 19:58.
11.12.10
20:04
казано от CKOTA на 07.12.10, 18:08:
Генерално ще променя малко храненето- ще премина по-скоро на eat stop eat варианта, който включва 2 дни по 24часа без хранене- през другото време ще ям балансирано по-скоро Зоната хранене...
Браво, много умно решение :)
И аз много искам да опитам Eat stop eat, само малко се притеснявам за тренировките на гладно, че са ми проблемни.
И как ги виждаш нещата - тренираш и ядеш няколко дни, след това два дни глад?
Предполагам, че си наясно, че два дни гладуване след тежка тренировка, най-вероятно ще ти вкарат такава мускулна треска, че ще забравиш в кой ден е трябвало да тренираш. Те хората, дават луди пари за суплементи за да си подобрят възстановяването, а ти ще го караш срещу течението - ще спреш храната за по-весело. :)
Ако имаш възможност да си добавяш добро количество протеин, но не получаваш желаните резултати, то намаляване протеина, надали ще помогне.
11.12.10
22:42
казано от 6th на 11.12.10, 20:35:
И как ги виждаш нещата - тренираш и ядеш няколко дни, след това два дни глад?
Предполагам, че си наясно, че два дни гладуване след тежка тренировка, най-вероятно ще ти вкарат такава мускулна треска, че ще забравиш в кой ден е трябвало да тренираш. Те хората, дават луди пари за суплементи за да си подобрят възстановяването, а ти ще го караш срещу течението - ще спреш храната за по-весело. :)
Ако имаш възможност да си добавяш добро количество протеин, но не получаваш желаните резултати, то намаляване протеина, надали ще помогне.
Малко информация за автора на “Eat Stop Eat”, пича е бил рисърчър за големите компании от бизнеса с хранителни добавки. Казва, че почти всичко е измама, дори и да има някакъв ефект от суплементите, той е супер преувеличен. ;)
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 12.12.10 10:14.
СКОТ мерси за сайта с добавките. Имаш ли представа защо при поръчка над две неща “International Airmailа” не е възможна опция? Ти как поръча?
btw: Желая успех с новия хранителен и тренировъчен режим.
Мнението беше редактирано от Fallen на 12.12.10 13:28.
Не ми се иска да разводняваме дневника на Скота, но все пак..
Прегледах сайта на “еатстопеат” - от пръв поглед, изглежда точно като направен от някого, който си пробутва шмекериите.
Интрото е убиец -”в момента спя, не правя нищо, но горя мазнини”, общи приказки, обещания за зашеметяващи резултати, обяснения за революционността и простотата на този режим, обичайните възторжени изповеди на кандидат PhD, един доктор и още няколко човека. Subscribe-нах се за безплатна програма - пак общи приказки. Добра въдица - един безплатен deload, който според мен ще проработи доста добре при целевата група към която е насочен - трениращи по 4-5 пъти седмично + екстра тренировки и сериозна любов към изолиращите упражнения. Ако го опитат, ще си купят следващата програма.
Копирам и част от оцветените в жълто характеристики на този хранителен режим:
You don’t have to worry about food all day.
Your metabolism will not slow down and you will not go into “starvation mode”.
You will not get light-headed and cranky!
You don’t have to avoid going to restaurants with your friends.
You will save money.
You will boost your body fat burning hormones.
You will not have to take any weird supplements or eat special foods.
You will still have great workouts.
You will not lose ANY of your hard earned muscle.
You will lose weight, and this weight will be all body fat.
You don’t have to avoid carbs, or fats. Forget about eating canned tuna and low fat cottage cheese for days on end, and Eat Stop Eat was designed to work in the real world, so that people can eat real foods.
You don’t have to eat mega-doses of protein every day. Do you think you need to eat 50 grams of protein every 2-3 hours so you can gain muscle mass. Think again. With Eat Stop Eat you’ll learn the real truth behind muscle mass and dieting. Goodbye expensive gross protein shakes.
You will not have to take any weird cleansing products or laxatives. Eat Stop Eat is an advanced intermittent fasting program that is based on real world science. There are no weird potions or laxatives involved. -
You can follow the diet you like best. With Eat Stop Eat you can follow any style of eating you like, after all, Eat Stop Eat doesn’t tell you what you can and can’t eat, that’s all up to you. - това вече ми допадна. :)
You will be productive.
You will have energy.
Много надъхващо. Хареса ми, че отричат разхлабителните, както и приемането на по 50грама протеин на всеки 2-3 часа.
Скота - би ли го пратил това четиво? - > z1k[at]mail.bg
Така и не ми стана ясно, каква точно му е идеята на тоя човек. Иначе...яко се е изрекламирал, ако продаваше магически трици или Лида, щеше да има небивал успех.
Freelancer - сигурно добре е рисърчвал. Споменаването на суплементите от моя страна, не беше с цел да им придам някаква магическа сила, при все че имам съвсем ограничен поглед над тая индустрия.
12.12.10
17:04
Аз се храня циклично, нещо подобно на Eat Stop Eat. Всичко, което е написано е тончно така. В книгата всичко е обяснено и подплатено с официални изследвания. Пробвано и доказано от мен и от много други хора.
Написано е с прости думи за да се хване по-голяма аудитория. Който има достатъчно голямо желание може да си намери книгата безплатно, а и всички неща писани в нея ги има разхвърляни из различните блогове и сайтове за “IF” или казано на БГ - циклично хранене.
И аз прочетох половината от въпросната книга, но спрях да си губя времето с нея като нещо, което никога няма да опитам. Ако Скота иска, нека се пробва, но лично аз съм скептична за резултатите.
От прочетеното в дневника ти, май се храним и тренираме по доста сходен начин. Ти се храниш циклично с уклон към ВМ НВД, нали? :)
Забелязах също, че и ти си по-склонен да го наречеш “хаотично” и на усет, отколкото да го нахакаш като някоя широко рекламирана система.
Най-близкото и познато, с което го асоциирам “eatstop” е warrior diet. Макар и да се храня “по нея”, отпреди да съм я чувал, аз лично отчитам редица недостатъци в подобен тип хранене.
И ги отчитам, не защото съм диетолог, експерт или съм изчел много теория, а просто защото ги отчитам на собствен гръб. :)
Но пък за eatstop, доколкото разбрах, нещата отиват малко по-далеч или поне така ги е замислил Скота. Не, че съм против режима, който е замислил, но ми се струва по-скоро като крачка назад, поне в неговия вариант. Затова и го помолих да пусне четивото по mail.
Привет- бях под много стрес и много зает последните 3 дни... все едно радвам се, че се е заформила дискусия : ) Накратко- близо 3 седмици искарах warrior diet като в половината време тренирах, а другото си беше почивка по план от седмица. Ами този режим не ми е удобен за трениране, тъй като нямам сили за повече повторения, тоест силата си е там максималната, но няма издръжливост и кръвмното ми пада- така ми ставеше и като съм бил на НВД... та еат-стоп-еат варианта ми харесва повече, защото през останалото време ще си се храня нормално и ще имам 2 дни не един след друг, в които ще карам по 24 часа без храна- в тия дни мисля да не тренирам, а тренировките да са след тях. Излъгах- накратко аз не мога... та аз обичам да експериментирам, не очаквам чудеса, ясно ми е, че всичко е пренапудрено, но просто се освиних много и ми омръзна да се храня по 5-6 пъти на ден през няколко часа... сега ще се храня по 2-3 пъти дневно по-интуитивно, закуска мисля, че няма да ям и определено глада не ме притеснява вече- спокойно изкарвам 24 часа, при уговорката че предишния ден съм се наял стабилно. Възстановяването си е нормално, сега имам доста силна мускулна треска, но това се дължи на факта, че съм почивал 8 дни, а и протеина тия 3 дни ми е няма и 50… това е без значение за момента. Ще карам така 1-2 или повече месеци- за сега съм паднал от към размери само на паласки и кила- ето вчера и прилична тренировка направих. Ще поживеем и ще видим как ще се задвижат нещата... това стана дълъг и оплетен пост, но се надявам че обясних защо съм преминал към този режим- струва ми се най-лек от гледна точка на планиране- ще правя така- ако нямам възможност през деня- глад и яка вечеря, на другия ден, като съм по свободен ще си ям нормално и така без прекалено много въглехидрати умерен протеин и мазничко- тахан, масло, сметана. Млякото съм го спрял за малко. опитах се да ям ВМ-НВД, ама не ми се получава премахването на въгллехидратите- ако искате психическа зависимост го нареченте, ама един ориз със зеленчуци или пък картофи... от време на време някое тесто... та повтарям се и потретвам, но ще пробвам и ще кажа. лятото като почнах цикличното протеиново хранене много хора бяха скептични, но след това качвах като разпран по 9кг за 6 седмици и не беше само мазно и вода... та така...
ПП Сайта ме дразни и мен, особено встъпителната реклама...
gips, international ползвах- виж да не прекраваш теглото- тази дето е 4 долара най-първата опция и 2 продукта са и моите. Кажи какво е станало после.
ЕДИТ- Съжалявам за дългия поста : )
Мнението беше редактирано от Бойко на 12.12.10 18:54.
Храната днес си струва описването, ставане в 7 инак, а именно:
12:00- 400гр зеле и ориз, 250гр свинско, 5 филии печен хляб, 1л домашен айрян, 3 бонбона мерси
15:00- 2 парчета домашна баница със сирене, буркан кисело мляко- козе домашно.
18:00-100гр фъстъци
21:00- 300гр пилешко+ 4 сирена-или поне така пишеше в менюто + бира 330
22:00- 800гр пица с пилешко, гъби кашкавал и тн карантии за пица
24:00- шоколадово-сметанова мелба + плодове...
Утре ще ти сметна калориите, от любопитство :D И аз имам такива дни... е, не достигам чак такива количества. Очудващо добре ми се отразяват.
И на мен ми е интересно, но ме мързи да смятам :D… още ми е тежко от снощи, а ме чака свинско след няколко часа :D
Клек- 6х80кг 2х4х85кг
Лег преса- 6х130кг 6х170кг
Бедрено сгъване- 2х4х35кг
Раменни преси с дъмбели-6х20кг 6х23кг 6х25кг
Разтваряне с дъмбели встрани- 2х6х10кг
Изнасяне на диск напред- 8х15кг
Нелоша тренировка... лег пресата е много зле- супер неудобна е... както и да е ще свикна и плавно ще повишавам тежестите...
Скота - добавките ти къде пристигнаха? На адрес или трябва да си ги взема от пощата?
Като ги знам тея в БГ пощите, направо мини през клона да питаш, ако са минали повече от 2 седмици ;)
Сори за спама :P
Тренировка
Френско с дъмбели- 6х12,5кг 6х15кг 5х17,5кг
На скрипец-8х42,5кг 4х??/55 7х??/50
Сгъване с прав лост- 6х40кг 6х45кг 3х50кг
Чуково сгъване с дъмбел-6х20кг 6х22,5кг 5х22,5кг
Прасец на лег преса- 30х140кг 30х150кг 30х180кг
корем странична част х2 + 1суперсерия повдигане краката напред молитва на ~40кг
50минути
Бях в някаква друга зала с едни приятел- мега зле са трениращите там... както и да е френското с дъмбели е странно, но добре се усеща, 17,5 ми идват може би една идея по-тежки и като че скъсявам леко амплитудата... скрипеца го смених след първата серия, че на първия правих с всички тежести, а втория нямаше означение за тежест- плочките бяха или 12,5 или 15кг и пак през 2 макари, тоест деля на 2- нацелих горе долу. чуковото добре. Опитах да правя прасец на калф седнал, но така ме болят квадрицепсите от мускулната, че и на 30кг ми беше зор и затова правих паралелно с един човек на лег пресата, правя ги бързо повторенията, ако правя бавно може би няма да успея да направя 30. Сега ще ям много свинско с гъби... на обяд ядох риба тон, банани и тн... абе стабилно хапвам :)
ПП Спамете колкото искате :D
ЕДИТ- аз оплаках ли се от Омегите :D- 20 минути след прием на риба оригам, аз риба не обичам :D
Мнението беше редактирано от Бойко на 17.12.10 19:56.