Поръчка на продукти от САЩ - как?

11.05.04
15:39

Има много сайтове за американски хранителни продукти, които са много по-евтини от тези в магазините (например креатин на Оптимум Нутришън - за 2(!) кг - 62$, а това са си нищо пара сравнение с БГ).
Та мисълта ми е как мога да си поръчам продуктите на някоя фирма като живея в БГ?
Помогнете моля, мисля че много хора могат да се възползват!

11.05.04
18:08

И аз искам да си взема ама не намерих :(

11.05.04
22:54

Никой ли не се е изхитрил досега? Ебати надценката - 100 и повече %. *Би му меча!

Сакс, брат, хайде на теб разчитам че си много по-навътре в тия неща от нас! Някой да помогнее!

Знам как ще стане, но знам също, че ако нямам човек директно в Щатите, който да може да направи услугата и да му имам доверие, няма смисъл да се прави.

Ще стане през фирма най-вероятно - като издруса някоя космическа надценка, цената на продукта става като в нашите магазини. А и за времето на пристигане ще забравиш, че си го поръчал.

Въпреки всичко съм намерил решение до някъде и ако стане ще съобщя на всички вас и ще може да си взимаме продукти на ниски цени без надценки на разни фирми.

Засега ... SNC :)

11.05.04
23:43

Може да си поръчаш по няколко начина:Доставка със самолет за 4-5 работни дни с голяма надценка за пътни или с по-малка с кораб за 4-6 седмици.Това видях из нета само не помня саита.

12.05.04
18:23

Съгласен съм и след 2 месеца да ми бъде доставено, но като е 2-3 ПЪТИ по-евтино... Я провери малко по-добре и ми кажи сайта бе брато.

19.05.04
18:19

Като гледам никой от вас не може да ми помогне! Но моля ви поне поразпитайте дали има човек, който да си е поръчал продукти от сайта www.bodybuilding.com и те да са пристигнали. Мисля да направя голяма поръчка, но много се чудя дали въобще ще пристигне!

19.05.04
21:24

Ami i az smqtam da napravq i 6te ti kaja kato sum gotov!!!

22.05.04
02:28

[quote author=“maxx_muscular”]Като гледам никой от вас не може да ми помогне! Но моля ви поне поразпитайте дали има човек, който да си е поръчал продукти от сайта www.bodybuilding.com и те да са пристигнали. Мисля да направя голяма поръчка, но много се чудя дали въобще ще пристигне!

Питах ги - не щат да пращат до BG (няма ни в листата им, ама нали сме съседи на “Serbia” и “Yugoslavia”).... аз сега търся сайтове, от където ще може да се купува..... 2 месеца доставка не ме притеснява, при положение, че ше си купя за 6 месеца напред за същите пари, с които от BG ще взема добавки за 2 месеца и половина.

22.05.04
08:44

Ne6to si se oburkal 6toto az vidqh 4e ni ima v listata im i moje da se poru4a!!!Ti s koe probva az proverih s international shipping!!!

Директно от сайт към България забравете да стане нещо с поръчката. Трябва задължително да минете през фирма дистрибутор, за която ще трябва да заделите комисионна. Въобще този район е солидно орязан от световната интернет кредитна система. Всъщност само сайтове за стероиди съм виждал да пращат до тук напоследък, сетете се защо. :)

22.05.04
22:22

[quote author=“Sax-o-matic”]Директно от сайт към България забравете да стане нещо с поръчката. Трябва задължително да минете през фирма дистрибутор,

Защо?!?

Все си мисля, че ако се говори (виртуално) със сътоветният сайт все от 4-5 по-големи ще се навият да ти пратят нещата, с плащане чрез кредитна или банков превод....

А, TheGreatIceMan - точно, че като те има в листата и не искат да ти пратят.... а ние сме точно в тоя регион, дето не щат... виж пак в International shipping и по-точно тука:
http://www.bodybuilding.com/store/help/countries.htm

Принципно се надявам да се навият, ако им покажеш, че транзакцията е от secure, по-secure….

23.05.04
08:56

Ami ako ima6 kreditna karta spokoino moje6 da si poru4e6!

Honzik, ще бъда малко по-подробен.

Подобни интернет страници, които визирате, са големи организации и търгуват със страхотни количества и като цяло техния пазар е достатъчно развит в страните, които ги интересуват. Никой от тезин сайтове не продава САМО в интернет, в това няма печалбва.

На фона на този факт някак си бледнее желанието да се съберем няколко човека, да им пишем и те да ни пратят като на приятели. Дори и да има 1% възможност това да стане се нарежда законодателството на САЩ, което със закон забрани подобни трансфери в този регион (не мога да цитирам членове, алинеи и дати, извинете).

Остава единствената възможност за дистрибуция - ти да си една достатъчно голяма фирма, която да впечатли тези концерни и да направите един канал за продукция. Само че като знам за какъв минимален оборот говорят те, трябва всеки българин да си купува месечно поне по 500 г протеин...

Пак ви казвам, намерил съм решение, но искам да подредя няколко неща, за да се получи.

23.05.04
11:26

Момчета и аз мога да ви кажа някои неща по тази тема. Значи първо нито едно фирма няма да изпрати неща за точно наща част от източна европа. Вариат е ако някои от западна европа или  сащ ви поръча нещата и ви ги изпрати , тука е проблема че ако искате бърза доставка която същевременно е и по сигурна ше ви излезе много скъпо, а с нормалните доставки някаде около 10 и 20 работни дни мисля че беше от сащ този тип доставка или 14 и 28 неработни незнам несъм сигурен и няма такова значение то е все същото, обаче не е сигурно че повъчката ще пристигне до вас в смисъл чуждите фирми отговарят за поръчката само докато пристигнето и в България а на там си отговарят наще пощи. На мен са ми изпращани няколко пъти неща и мога да ви кажа че горе долу 1 на всеки 3 поръчки се губи и с други хора съм говорил и при тях е така. Така че според мен единствениа сигурен начин е да ви ги донесе някои лично от там.
Надявам се да съм ви бил полезен . :D

23.05.04
19:11

:cry:  :cry:  :cry:
Ужас, а аз така се зарадвах че ще мога да пия качествен протеин който е по-евтин от българския  :cry:  :cry:  :cry:
Sax ти си ми надеждата - чакам да видя какво решение си намерил

23.05.04
19:36

[quote author=“Sax-o-matic”]

Подобни интернет страници, които визирате, са големи организации и търгуват със страхотни количества и като цяло техния пазар е достатъчно развит в страните, които ги интересуват. Никой от тезин сайтове не продава САМО в интернет, в това няма печалбва.

E…. това ми звучи само пресилено.... не виждам никъде по сайтовете да пише, че продават само индустриални количества, да не говорим, че в bb.com като направиш поръчка над 200$ (без транспорта) и ти прилагат безплатно фланелка/шапка или там незнам си какво... така че мисля отделят внимание и на единичните клиенти.
Аз имам една връзка в USA и ако не стане номера да ми пращат нещата доректно от online магазина ще го направя малко по-заобиколно...

23.05.04
20:18

Хмм.. на bodybuilding.com фигурира България като държава за доставка.. посредством въздушна поща (8-10 дена)! Може да им изпратя един е-мейл за да проверя. Иначе ви трябва MC/VISA..
http://www.sgexpressbank.bg/bg/php/openpage.php?language=bg&title=Personal+Banking&chapter=personal&item=everyday&subitem=cards#VISA
SG Expressbank издава VISA (международна дебитна карта) безплатно, с годишна такса 10лв за поддръжка и 60лв неснижаем минимум. Аз лично мисля да си поръчам съвсем скоро такава  :D
Повечето сайтове поддържат VISA Electron, включително и PayPal..  :D

25.05.04
17:45

бе на мене един приятел ми внася от САЩ  :D но рядко си идва :(
та до колкото ми каза той трябва да се плаща някво мито ли е к’во е не знам точно + доставката става много дебело :(

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1