Тренировките и личната хигиена...

02.04.05
14:35

Залта, в която тренирам, от ден на ден става все по-претъпкана. Освен дребните неудобства като това някой да ти обърка ритъма на тренировката, защото заема уредите или да се буташ сред сто човека, лично за мен има едно доста по-голямо. Това е миризмата на нечистоплътни люде, на които не им пука за пораженията, които причиняват на обонятелните рецептори на околните. В залата почти винаги има някой, който смята, че щом българите си казваме “Честито” след баня, значи той може да извършва тази досадна процедура не по-често от веднъж годишно (все пак трябва да има за какво да му честитят, нали така). Много пъти съм бил на границата да направя забележка на някой напълно непознат смрадливец, но досега ме е възпирал фактът, че обикновено най-миризливите типове са грамадни напомпани и космати маймуняци, никога не чували за епилация, прах за пране и сапун, в чиято кръв текат повече химикали, отколкото могат да се намерят в завода на една средноголяма фармацевтична компания. Та мисълта как би ми отвърнал един такъв тип на въпроса “Господине, не мислите ли, че е добре да се къпете, преди да дойдете в залата?” досега доста ефикасно ме е възпирала от отваряне на устата.  :lol: Интересно ми е обаче само аз ли имам чувствително обоняние или и на друг е направило впечатление тоази неособено приятна особеност на тренировките в зала с много хора?

02.04.05
14:53

.

Мнението беше редактирано от tigra на 10.04.09 10:45.

02.04.05
15:16

Лошото е, че дори да се престраша да направя забележка, проблемът няма да се реши. А лошата лична хигиена е само един от признаците на липсващо възпитание и ниска култура. Други явни такива са влизането в залата и тренировка с мръсни обувки, с които се ходи навън, разговорите на висок глас (вкл. и викане) между индивиди, намиращи се на двата края на залата и т. н. Струва ми се, че е работа на собствениците на залите и на персонала да осигурят нормални условия за трениране на редовните си клиенти. Вероятно някой би ми казал да ида да си намеря по-скъпа зала, в която да ми вземат примерно 6 лв. за тренировка и да си тренирам сам в нея и на това няма да имам какво да отговоря, освен че едва ли много хора могат да си позволят да тренират редовно на такива места.

02.04.05
15:44

не че придирям нещо, ама то като тренираш се и потиш, а потта не мирише на ягодки! то за това като влезеш в мъжка съблекалня се казва че “мирише на мъж”! Не може да ухаеш приятно по време на тренировка все пак!

02.04.05
15:48

[quote author=“YODA”]не че придирям нещо, ама то като тренираш се и потиш, а потта не мирише на ягодки! то за това като влезеш в мъжка съблекалня се казва че “мирише на мъж”! Не може да ухаеш приятно по време на тренировка все пак!

Има доста голяма разлика между силата и естеството на миризмата на потта, която се появява по време на една тренировка и тази на човек, който не се е къпал със седмици.

02.04.05
15:52

Прав си но все пак в нашата зала си мирише на мъж, но повечето (а да не казвам всички си се къпят както трябва)! Така че е нормално малко да посмръдва  :lol:  Иначе ако имаше климатик евалата!

02.04.05
16:07

Ами то е ясно, че нямам как да мирише на цветя и рози в една зала.  :lol:
Но при нас идват двама-трима образи, заради които съм се замислял дали да не направя капиталовложение в тапички за нос примерно.  :lol:

02.04.05
16:36

.

Мнението беше редактирано от tigra на 10.04.09 10:46.

02.04.05
17:09

забелязал сам че хора които се потят много в залата никак не смърдят подта засмърдява като поотлежи, а има някои около 3-4 дето усещам че наближават още от километри просто такава смръдня, миналия ден замалко щях да повърна, без маитап, влиза 1 дебелак и като засмърдя, тръгна си единственната жена сички започнаха да проветряват и да се изнасят ама тва не е нормално за 1 човек така да вони ! та тои не усеща ли ? а като мина около мен усетих как ми се насълзиха очите и ми се качи храната чак до носа замалко да потече бляяяя отвратителни смърдящи типовееее

02.04.05
18:24

смея да кажа, че аз като се изпотя хубаво (така че да ми се стичат вадички пот лицето - от тяга и клек примерно) въобще не мириша....но съм се къпал в близките 12 часа. Смрадта идва точно от отлежаването на потта. Тея хора явно не са виждали душ няколко дена....глупаци :evil:

02.04.05
18:39

[quote author=“croc”][quote author=“YODA”]не че придирям нещо, ама то като тренираш се и потиш, а потта не мирише на ягодки! то за това като влезеш в мъжка съблекалня се казва че “мирише на мъж”! Не може да ухаеш приятно по време на тренировка все пак!

А-а-а,Yoda,батко:)недей така !Не е задължително да миришеш на пот,докато тренираш.Такива чудеса на  декоративната козметика съществуват,само малко себеуважение е нужно,за да се поддържа  човек.

Не ме разбирай неправилно, къпя се 1-2 пъти на ден по възможност! Просто като се изпотя, положението не е толкова розово! А и около мене само някакви пълноразмерни чудовища, така че аз просто съм цветенце! Затова явно не ми прави такова впечатление!

02.04.05
18:48

О-о-о ми вие сте супер бе явно не ви се е случвало докато правите тяга и се изправяте да ви завони на лайна ааа?!
Е т’фа е българина бе един сапун го е страх да си “хвърли” сакъм да не избелее кожичката. А да ви се е случвало някой в тоалетната на залата да се изхвърли като за световно с дву метров кол? Е явно не сте видяли достатъчно, но не ви и пожелавам да видите или подушите !
Don’t stink - be clean !

02.04.05
18:51

[quote author=“Sido”]О-о-о ми вие сте супер бе явно не ви се е случвало докато правите тяга и се изправяте да ви завони на лайна ааа?!
Е т’фа е българина бе един сапун го е страх да си “хвърли” сакъм да не избелее кожичката. А да ви се е случвало някой в тоалетната на залата да се изхвърли като за световно с дву метров кол? Е явно не сте видяли достатъчно, но не ви и пожелавам да видите или подушите !
Don’t stink - be clean !

Българин и американец са в тоалетната по малка работа. Българинът приключил, закопчал си ципа и тръгнал да излиза. Американецът се обадил след него:
- У нас след тоалетната се мият ръцете.
- А у нас не си пикаем по ръцете!

02.04.05
20:02

Ами единственото което може да помогне в случая е да смениш залата и то по възможност по празна но пълна с уреди (хееех какъв съм оптимист)

02.04.05
20:18

да и евтина да е :)

02.04.05
20:38

[quote author=”^MaD^”]да и евтина да е :)

Ти пък си извъди още по-голям оптимист! :lol:  :lol:  :lol: Нищо лично :wink:

02.04.05
20:43

(аз на ебавка го казах)

02.04.05
21:15

.

Мнението беше редактирано от tigra на 10.04.09 10:46.

02.04.05
21:22

Ееееееееее, ти ме изкара кроманьонец :lol:  И там и на други места :lol: !!! То иначе не само изглеждаш отвр. пък и се чувстваш така! Доколкото мога де, на епилация не ходя (или както му се викаше), че 80% от заплатата отива за културизма иначе се поддържам! Ще го пробвам предполагам стикчето!

02.04.05
21:43

Ми...като те гледам на аватара с тия ушички и космички по главата..:)))Шегувам се !!!:))))))
Пробвай го,страхотно е -супер лека миризма ,ненатрапчива,почти не се усеща,така че няма опасност а ти се смеси с парфюма(в случай че те притеснява това ).А сетих се и още нещо ,има един дезодорант на Биотерм и той е хубав .

АЗ

23.04.05
01:06

offtopic
HI! Може би въпроса ми ще ви се стори адски глупав и ви моля, без подигравки!

Я ми кажете, как се казва мощното средсво за отпушване на носа, на което гледах рекламата по Би Ти Ви? :D Прилича на дезодорант, пак със струя!
Питам, щото в залата, в която ходя нещо не може да се диша(кат постоя там 3-4 минути и нещо ми става, носа ми се запушва и едва си вземам въздух :roll: ) Тоя ефект съм го получавал и на много други места, но най - често в залата!

П.П. Айде, сори за офтопика, но не знаех къде да пусна тоя проблем!

23.04.05
04:47

Не сте особено прави.. проблема не е в това, че не са се къпали седмици.. е сигурно не се и къпят всеки ден по 2 пъти, но миризмата идва от многократно използване на една спортна екипировка без да се пере. Потта остава по тенските и анцузите, след което се развиват много бързо бактериите които предизвикват лошата миризма, след което е достатъчно леко да се изпотите за да замиришите много лошо, а ако екипа е ползван няколко пъти без пране то това е напълно достатъчен атестат за ужасната миризма. Повечето хора не го осъзнават, така, че няма смисъл да им казвате, че не са се къпали със седмици, тъй като това вероятно не е вярно, а ще го приемат само като обида... така, че по-добре им кажете да си перат редовно дрехите с които тренират и да ползват какъвто и да е дезедорант  8)
Айде и само ЦСКА  :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1