MMA тренировки и фитнес

12.12.10
23:40

От около 2 седмици тренирам ММА и тренировките са концентрирани върху правене на лицеви,клекове,крокодилско ходене и др. упражнения който изграждат релеф на тялото при практикуване на много повторения.Тренира се главни бокс,борба и елементи от киокошин.Въпроса ми е мога ли да съчетая тези тренировки с фитнес при положение че се тренира 3 пъти седмично(ММА) имам минимален стаж в фитнеса 3-4 месеца.В момента съм спрял с фитнеса но продължавам да вземам протеин и креатин (това добре ли е по точно за креатина (моноходратен)).От както ходя на ММА силата ми значително е намаляла от 10повторения с Хкг. до 3-4повторения с Хкг.Смъкнал съм 2.5кг (за 6тренировки),обема на бицепс,гърди,гръб видимо е намалял.Бицепса е придобил топчеста форма.

13.12.10
14:24

Разбира се, че можеш да съчетаеш фитнес тренировките с ММА-а. Просто ги промени, за да отговарят на нуждите ти - сила и физическа издържливост (или поне това би ти било необходимо за мма-тренировките). Аз ти препоръчвам за замениш типичната бодибилдърска тренировка с кръгови тренировки с многоставни упражнения за цялото тяло - например редуваш 4-5 упражнения без почивка помежду им със относително ниски килограми, които да ти позволят повечко повторения, след това си даваш 2мин почивка и повтаряш. Колкото до това, че си отслабнал на килограми.. Това се дължи на недостатъчното ти хранене. Всичко е въпрос на калории,а не на натоварване. Даже аз лично качих сантиметри на ръце и килограми откакто започнах тренировките по ММА. За да не претренираш може да си спестиш всичките тези клякания, лицеви и т.н., които правите на ММА. Техниката и спаринга са ти достатъчно стресиращи за мускулите. Успех

13.12.10
15:51

Горе доло разбрах на какво трябва да наблегна.Относно за храната в интерес на истината наистина намалих на 4 хранения дневно, защото съм малко болен и нямам никакъв апетит.При положение че тренирам ММА вторник,четвъртък и неделя (3 пъти седмично) би ли било добре да тренирам и 3 пъти в фитнеса.
Пример:
Понеделник:фитнес
Вторник:ММА
Сряда:фитнес
Четвъртък:ММА
Петък:Фитнес
Събота:почивка
Неделя:ММА  ?
Креатина как влиае на ММА тренировките ?

13.12.10
18:24

Направи и срядата почивка и си идеален :) Креатинът,според скромното ми мнение, е абсолютно излишен, без значение целите ти.

13.12.10
23:38

За фитнес е добре според мен,поне при мен имаше добър ефект,но незнам дали има смисъл да продължавам да взимам с тези тренировки за издръжливост.

14.12.10
00:34

Едни аминокиселини ще ти свършат по-добра работа. Ако ти се дават повечко пари можеш и една суроватка да си купиш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1