08.12.10
20:17
Поздрав:
09.12.10
19:38
Такааа :), за момента се спрях на следните два продукта:
- мумийо /шиладжит/
- жен шен с пантокрин и пчелно млечице
Ще ги опиша накратко, а ако някой се интересува по-подробно чичо гугъл е насреща :D
МУМИЙО /ШИЛАДЖИТ/
Наричат мумийото древен “чудотворен балсам”, “сок от скалитe”. От векове е известно като “кръвта на планината”. Намира се в трудно достъпни за човека скали, в пещери във вид на висулки, натрупани по тавана на пещерата, изтичащи от пукнатините на скалите с примеси на скални отломки, растителни остатъци, животински кости.
Още древните лекари Авицена, Разес и Бируни установяват лечебните свойства на мумийото в случаи на счупени кости, навехвания, полиомиелит, мигрени, епилепсия, парализа на лицев нерв, отравяния, язви на стомашно-чревния тракт, възпалителни заболявания на пикочния мехур, туберкулоза, захарен диабет.
Лечебните свойства на мумийото били забелязани от ловците. Те наблюдавали как болни и ранени животни намират и лижат естествени отлагания на мумийо в планините и бързо оздравяват. Самата дума означава “съхраняващ тялото”. Както се посочва в множество лечебни справочници, надали има болест, при която шиладжитът да не може да помогне.
Освен това Шиладжит „Божествената сила“ улеснява усвояването на минералите, особено на калция, фосфора и магнезия в мускулната тъкан и в костите. Стимулира имунната система, нормализира процесите на хормоналния обмен и спомага за бързо възстановяване след физическо и психично натоварване, като противодейства на немощта и общата отпадналост.
Съдържа 84 минерални разновидности в естествената им йонна форма, които са изключително съществени за поддържането на баланса на енергийния метаболизъм на тялото. Минералите в шиладжита нямат аналог сред минералните добавки, предлагани на пазара. Тези минерали са в йонна форма и преди това са били част от богат растителен живот, а след това са се върнали отново в земята и именно поради това са изключително лесно и напълно усвоими от клетките на тялото.
Даже имаше една статия, че Бойко Борисов си излекувал счупения крак с мумийото. :D
ЖЕН-ШЕН С ПАНТОКРИН И ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ
Пантокринът се извлича от кадифената обвивка на рогата на северния лос, който живее в Канада, Северна Америка и далечния Изток. Днес съществуват много ферми, в които се отглеждат такива лосове. Техните рога съдържат много важни съставки за поддържане на ставния хрущял. Това са: хондроитин сулфат, глюкозамин сулфат, липиди, простагландини, моноамин-оксидазни инхибитори, селен, калций, колаген, фосфор, полизахариди, магнезий. За това този продукт е подходящ при заболявания на ставите (артрити, артрози). Спомага за намаляване болката и сковаността на ставите, увеличаване обема на движение.
Днес не остана време да си ги купя, надявам се утре да мога и най-вече дано ги има в магазина, де :D
10.12.10
16:58
10/12/2010г
ХРАНА:
1) 1 банан, 3х1
2) смути от 250мл кокосово мляко и 1 банан
3) 60г бразилски орехи, 10 фурми
4) 250г бяла риба, салата
ТРЕНИРОВКА:
- почивка -
ДОБАВКИ:
1. Лактофлор
11.12.10
16:06
11/12/2010г
ХРАНА:
1) 2 сл овесени ядки, 2 фурми, кафе с 100мл пр мляко
2) 100г варено пил филе, 1 домат, 30г маслини
3) лате с 250мл пр мляко
4) 1 яйце, 6 пъдпъдъчи яйца, 1 домат, 1/2 краставица
ТРЕНИРОВКА:
- почивка -
ДОБАВКИ:
1. Лактофлор
12.12.10
22:12
12/12/2010г
ХРАНА:
1) лате с 150мл пр мляко
2) китайско (пилешко, свинско, ориз, зеленчуци)
3) лате с 250мл пр мляко
4) 1 яйце, сандвич с луканка, маслини
ТРЕНИРОВКА:
- почивка -
ДОБАВКИ:
1. Лактофлор
By the way ... whose that girl living my life ...
Мнението беше редактирано от dance_girl на 12.12.10 22:50.
13.12.10
18:38
13/12/2010г
ХРАНА:
1) 3 сл овесени ядки, 2 фурми, лате с 100мл пр мляко
2) 1 пържена филия* със сладко
3) пилешка супа
4) 3 яйца, 1 домат, маслини
ТРЕНИРОВКА:
- почивка -
ДОБАВКИ:
1. Лактофлор
* за пържената филия - хич не исках да я ям, ама все отказвам на съквартирантките ми и вече си мислят, че имам нещо против тях.
Ужас, ама какво да направя като ядат само боклуци: най-странната комбинация, която видях от тях беше солети с течен шоколад :D
13.12.10
21:41
Тази пържена филия е най-малкият проблем... всъщност - точно тя не е никакъв проблем... ;)
15.12.10
15:54
15/12/2010г
ТРЕНИРОВКА:
1. Interval training - (50 sec работа : 10 sec почивка)
* side lunge jump - 57
* spiderman plank - 40
* jump rope - 50
* one leg bridge leg lift - 30
* mountain climber - 40
* swing @ 6 kg - 30
2. След интервалите:
* the bird dog - 32
* side bend @ 6 kg - 20
* both legs raises & plie @ 6 kg - 20
ДОБАВКИ:
1. Лактофлор
Здравей, започнах да чета дневника ти и определено ми е интересно, но на последните няколко страници не видях инфо, затова искам да те питам:
От август месец, когато си започнала, досега има ли някаква промяна в теглото ти при този режим на хранене и тренировки и ако да, би ли споделила каква точно. Извинявам се, ако го пише някъде, но все пак толкова страници не се четат за 1 час :)
Успех!
15.12.10
18:23
казано от Amanda на 15.12.10, 17:32:
Здравей, започнах да чета дневника ти и определено ми е интересно, но на последните няколко страници не видях инфо, затова искам да те питам:
От август месец, когато си започнала, досега има ли някаква промяна в теглото ти при този режим на хранене и тренировки и ако да, би ли споделила каква точно. Извинявам се, ако го пише някъде, но все пак толкова страници не се четат за 1 час :)
Успех!
Здравей, Аманда! И благодаря за вниманието :)
Всъщност режим на хранене и тренировки е доста силно казано, понеже по-скоро все още такива няма. До момента това, което правя може да се нарече експериментиране. За повечето хора сигурно е глупаво това ми лутане, може би изглеждам несериозна и т.н., но това няма значение. Знам какво искам и усещам, че съм на прав път и все повече се доближавам до целта.
Като килограми няма голяма разлика, имайки предвид, че по средата на периода бях и качила малко. Но тялото ми визуално се променя по начин, който предишните ми тренировки не успяваха. Определено напипах верните начини за трениране, от което съм много щастлива :) За напред трябва просто да вярвам повече в себе си и да не позволявам на странични фактори да ме изкарват от пътя, което ми е било голямата грешка.
С тренировките съм наясно вече, искат се само малко повече финанси, за да мога да реализирам и други спортни занимания, които съм си набелязала. С храната все още експериментирам, но и там ще ми се изясни положението скоро.
Първоначално исках да си сваля бързо килограмите, но с времето това някак мина на заден план, защото реших, че искам да намеря правилните тренировки за мен, както и начина на хранене, който ще ми носи удовлетворение. Както се казва - бавно, но славно. Просто направих няколко крачки назад, за да се засиля :P Но лека полека идвам към моето истинско “аз”, което все още е в сянка.
В крайна сметка целите ми не са от днес за утре, а са дългосрочни и знам още колко много труд ме чака.
Поздрави :)
Радвам се, че си доволна от себе си, в крайна сметка това е най-важният резултат все пак. Питам те за килограмите, защото аз самата ям доста повече от теб, дори бих казала, че твоята храна за деня аз я изяждам до 1 на обяд за 3 хранения. А може би и повече ям, знам ли, абе хапвам си с две думи :D И в същото време от 3 години почти поддържам постоянно тегло от 52-54 кг/ 170 см. Струва ми се, че на фона на мен ти просто си гладуваш, но важното е, че се чувстваш добре. Все пак съм озадачена, че не сваляш килограми. Мислила ли си да увеличиш малко храната и главно количеството на протеините?
15.12.10
22:01
Протеините едва ли бих ги увеличила повече от това, но храната като цяло - може би да. Иначе за килограмите, аз определено намирам голяма разлика, защото преди време на тези килограми изглеждах много зле - корема на няколко слоя и ужасни паласки, а сега съм много по-стегната и прибрана, вероятно мазнините се заместват с мускулна маса, а оттам и малката разлика в кантара, но и той ще мръдне след време :)
Желая ти успех, досега съм стигнала до 12-та страница на дневника ти, но дотам си личи, че още от самото началото си се хранила малко. Мога да ти кажа само, че според мен, без да се засягаш, прогресът ти не е голям особено по отношение на храненето и виждам, че все още ядеш малко. Всеки път, когато съм си въобразявала, че мога да отслабна с ядене на малко храна, съм съжалявала горчиво за загубеното време. Резултатът е или никакъв, или временен, или нездравословен. Сега си млада, но повярвай ми, да се събудиш на 30 години и да осъзнаеш, че много време си се хранила със до 1000 калории и си прекарала едни от най-хубавите си години да броиш калории и да не се наслаждаваш на храната, е много, много тъжно. Не ти го пожелавам. Откакто ям като хората и тренирам по-стабилно, поне по 3 пъти в седмицата, ама не махане с краката напред-назад, ами с умерени тежести, съм свалила около 10 кила без да забележа, мазнина почти не остана. Казвам ти го, защото много момичета се страхуват да се хранят стабилно и да тренират по-интензивно, няма да станеш само мускули и вени, не бой се :) Пожелавам ти много усмивки, пък ти си знаеш най-добре.
казано от dance_girl на 15.12.10, 22:01:
.....Иначе за килограмите, аз определено намирам голяма разлика, ....вероятно мазнините се заместват с мускулна маса, а оттам и малката разлика в кантара, но и той ще мръдне след време :)
Ех, как го правите това, не знам.....аз тренирам тежко, ям като прасе и ни мускули растат, ни дявол....да взема и аз ли да ям треви и да тренирам по някакъв такъв начин....та да натрупам мускули....(whew)
Аманда, много хубав пост, правдив.
15.12.10
22:57
казано от Amanda на 15.12.10, 22:10:
Казвам ти го, защото много момичета се страхуват да се хранят стабилно и да тренират по-интензивно, няма да станеш само мускули и вени, не бой се :)
Аз пък искам вениииии и мускули. Ама не щат да се показват. (dull)
Денс недей се чуди, има толкова странни комбинации на храни, че не истина :)
Аз също обичам солети с шоколад. Солети с сладолед също нема майтап :)
Мои познати също имат странни комбинации, но вкусни за самите тях :)
Например
Хляб с вафли Ная
Филия с маргарин, мед и натрошено сирене.
Кисело мляко със захар
Варени яйца с мед
Баклава с кисело мляко
И още ама не мога да се сетя. Трябва да пуснем една такава тема, а може би има ...!!! :) :)
Денс давай “напред и нагоре там където въздуха е най свеж” - Белчо Христов
Ето тази статия днес ми даде нещо за размисъл
http://www.belchohristov.com/10641.html
Според мен такива статии от по средно 320 реда могат само да объркат хората, макар че най-вероятно има и полезни неща в тях. Аз лично не виждам причина нещата да се усложняват толкова, хващаш се сериозно, тренираш, храниш се правилно и това е. Хората отдавна са открили топлата вода, аз поне така знам :D Според мен ползата от професионалните консултанти е по-скоро да те мотивират достатъчно добре, за да преодолееш колебания, мързел и оправдания. И най-добрият консултант, при цялото ми уважение, няма как да е 24 часа до теб плътно и да те следи, освен ако не живеете и спите заедно де :) Мисля, че kapri беше писала преди време в дневника си за подобни неволи с консултанти по храненето и тренировките. Аз лично до такива размисли стигнах след няколкото реда, които прочетох от въпросната статия и честно казано не разбрах каква е идеята на цитирането й, но това не е важно. Мисля, че Денс гърл все още се радва да експериментира с храна и тренировки, и щом за няколкото месеца, които е описала, резултатите я задоволяват, ок. Все пак за мен е изумително как не отслабва човек при подобен режим на хранене.
Мнението беше редактирано от Amanda на 16.12.10 11:49.
16.12.10
14:55
казано от Amanda на 16.12.10, 11:44:
Все пак за мен е изумително как не отслабва човек при подобен режим на хранене.
Има варианти... Ето един от тях.
Може причината да е друга или пък да е комбинация от причини.
казано от Кольо Пияндето на 16.12.10, 14:55:
Все пак за мен е изумително как не отслабва човек при подобен режим на хранене.
Има варианти... Ето един от тях.
Може причината да е друга или пък да е комбинация от причини.
Кольо, много ми хареса тази статия и този сайт като цяло!
Според мен такива статии от по средно 320 реда могат само да объркат хората, макар че най-вероятно има и полезни неща в тях. Аз лично не виждам причина нещата да се усложняват толкова, хващаш се сериозно, тренираш, храниш се правилно и това е. Хората отдавна са открили топлата вода, аз поне така знам :D Според мен ползата от професионалните консултанти е по-скоро да те мотивират достатъчно добре, за да преодолееш колебания, мързел и оправдания. И най-добрият консултант, при цялото ми уважение, няма как да е 24 часа до теб плътно и да те следи, освен ако не живеете и спите заедно де :) Мисля, че kapri беше писала преди време в дневника си за подобни неволи с консултанти по храненето и тренировките. Аз лично до такива размисли стигнах след няколкото реда, които прочетох от въпросната статия и честно казано не разбрах каква е идеята на цитирането й, но това не е важно. Мисля, че Денс гърл все още се радва да експериментира с храна и тренировки, и щом за няколкото месеца, които е описала, резултатите я задоволяват, ок. Все пак за мен е изумително как не отслабва човек при подобен режим на хранене.
И защо такива статии от 320 реда може да объркат хората, макар че най вероятно има и полезни неща в тях?
Amanda има и псевдоконсултанти и консултанти!
Нима консултанта е само за мотивиране, та той ти показва пътя, не позволява да направиш грешки, коригира хранене и така нататък.
Консултантът и фитнес клиента вървят ръка за ръка. Единия показва пътя, а другия го извървява.
Прочела си няколко реда....ами прочети цялата статия.
Целта: Статията ми хареса и за това я постнах. Хареса ми думите на човека, който ясно е осъзнал нуждата от ПРОМЯНА и че е направил много грешки по пътя да направи кариера, но не желае да прави грешки /защото такива ще има, ако прави нещо на своя глава/ със здравето си, тялото си! Но така философски го е написал, че ми хареса. Писал е че се е борил, има успехи, но на каква цена. Забравил е най-важното СЕБЕ СИ.
Денс не отслабва, защото храната е малко /според мен/ и организма се стресира и забавя метаболизма. Не разбира, че трябва да има на всяко хранене протеин, защото за разлика от въглехидратите белтъчините не се превръщат в мазнини. Или Греша ?
казано от pepitas на 20.12.10, 09:42:
...защото за разлика от въглехидратите белтъчините не се превръщат в мазнини. Или Греша ?
Грешиш. При по-голямо количество белтъчини, те се превръщат в глюкоза. Която пък вече може да се превърне в мазнина.
На мен лично не ми е нужно да чета дълги по 10 страници словоизлияния на някого, който е намерил “правилния път”. Мисля, че нещата в спорта, фитнеса и въобще в здравословния начин на живот понякога излишно се усложняват. На мен статията не ми хареса, съжалявам, а и дори след като я прочетох докрая, мисля, че в този сайт, в който пишеш, има далеч по-полезни неща по темата, казани с по 2-3 думи. А може би просто не харесвам мъже, които говорят и пишат прекалено, знае ли човек :D Всеки има право на мнение, споровете са глупави и излишни. Приятен ден.
казано от pepitas на 16.12.10, 10:22:
Денс недей се чуди, има толкова странни комбинации на храни, че не истина :)
Аз също обичам солети с шоколад. Солети с сладолед също нема майтап :)е те се и продават - на сина ми оня ден подариха шоколадени солети :)))
02.07.11
14:23
Едно Ч.Р.Д. от мен, с пожелание за здраве, щастие и късмет. :)
02.07.11
16:04
казано от Тихомир Велев на 02.07.11, 14:23:
Едно Ч.Р.Д. от мен, с пожелание за здраве, щастие и късмет. :)
Благодаря :)
02.07.11
16:50
казано от Atom на 02.07.11, 16:36:
Честит рожден ден, Роси :) (F) (F) (F)
Мерси, Силве :)
02.07.11
17:16
Честит рожден ден!Много здраве, щастие, късмет и големи успехи (party)
02.07.11
23:00
казано от Bojidar Stefchev на 02.07.11, 17:16:
Честит рожден ден!Много здраве, щастие, късмет и големи успехи (party)
Мерси много :)