15.09.10
07:44
Здравейте,
Трябва ми някакъв хормон за стимулиране на костен растеж освен соматропин. Прекалено скъп е! Трябва ми някаква алтернатива.
Благодаря предварително
15.09.10
08:11
Метан... :D дано знаеш, че това което казвам е ОГРОМНА ШЕГА никога метан...
15.09.10
08:12
На ква цена са горе долу? Има ли ги в аптеките. искам да дръпна поне 10 см и да съм по висок.
15.09.10
08:21
Приемът на медикаменти с цел растеж на височина не е точно в областта на хранителните добавки, затова ще я преместя към здравето.
казано от Karadjovsh на 15.09.10, 08:12:
На ква цена са горе долу? Има ли ги в аптеките. искам да дръпна поне 10 см и да съм по висок.
Няма такъв медикамент,който да те направи с 10 см по-висок(за съжаление), дори и растежен хормон не би свършил работа в такава степен. Най-добрата стратегия според мен е да се ангажираш(ако си все още тинейджър) с баскетбол, волейбол или друг подобен спорт и да избягваш тези, които компресират гръбначния стълб.Поздрави!
16.09.10
07:26
Според мен всичко опира до генетика, като ще дам пример:
на 13 тренирахме заедно с френд, който си беше психирал че билдерските тренировки ще му спрат разтежа и почна баскетбол, аз продължих дори се насочих към трибоя.
След 5 години аз бях по-висок!!!
казано от Miro Gi4ev на 16.09.10, 07:26:
на 13 тренирахме заедно с френд, който си беше психирал че билдерските тренировки ще му спрат разтежа и почна баскетбол, аз продължих дори се насочих към трибоя.
След 5 години аз бях по-висок!!!
Точно така е, генетичните заложби преди всичко, но ако условно приемем, че ти и твоят приятел сте генетично “програмирани” да достигнете еднакъв растеж, то най-вероятно той би те изпреварил с баскетбола. А иначе за гена си абсолютно прав . (y)
17.09.10
05:53
казано от малкия113 на 16.09.10, 12:35:
казано от Miro Gi4ev на 16.09.10, 07:26:
След 5 години аз бях по-висок!!!Точно така е, генетичните заложби преди всичко, но ако условно приемем, че ти и твоят приятел сте генетично “програмирани” да достигнете еднакъв растеж, то най-вероятно той би те изпреварил с баскетбола. А иначе за гена си абсолютно прав . (y)
Aми на 13 бяхме еднакво високи затова смятам примера за показателен :)
17.09.10
06:43
Според мен е възможно с диета и добавки, ако си 14-16 г. да спомогнеш за растежа на костите си. Костите все пак са изградени от жива тъкан (остеокласти, остеобласти и т.н.) и наред със своите механични функции участват още и в кръвотворението и обмяната на калций и други минерали. Неживата тъкан са минерали и соли-калции, фосфати, така че ако добавиш храни богати на въпросните минерали и соли би трябвало да създадеш предпоставка за растежа им. Основните стимули за т.нар. елонгация на костите (т.е. удължаване) са хранене, излагане на слънце (вит. Д е решаващ за усвояването на калция от храната в костите), хормонална секреция и физически упражнения, които да подложат костите под някакво ниво на стрес. Много мои набори са значително по-високи от родителите си и това не случайно...
“Много мои набори са значително по-високи от родителите си и това не случайно... “
мдааа .... следствие от чернобил е ;) :)
19.09.10
17:34
Значи аз съм висок 1.75 и се смятам за нисък. Искам да стана по-висок
19.09.10
19:01
1.75 височина и 60 кила нормално ли е .
А ти на колко си години.
Ами над 28. :) Обаче,ако не можеш да повдигнеш ръста,килограми по всяко време може да се качат. И да постигнеш хармонична фигура на ръста на който си. Може да си видял снимките в галерията ми. Нито много едър, нито от най-слабите. За твоя ръст е добре 75-80 кг по възможност идващи от мускулна маса. Обаче,ако си под 18 год.,няма стане толкова бързо колкото би искал. Все пак спортуването му е майката, само тъй ще се моделираш по свое желание :)
19.09.10
20:40
Абе некви френдове ми бяха казали че с йога упражнения можело да стане. Примерно има много техники за разтягане. Поне с 2-3 см можело да дръпна ако се занимавам с йога. 1.80 ако стана ще е супер направо.
13.12.10
16:05
най-добре е три-аминото, и плуване.