За креатина - ММ ??

14.12.10
14:36

Имам въпроси относно креатина.

1 Мога ли да кача ММ от него ?
2 След време ефекта който съм получил ще изчезне ли  ако го спра да го пия ?

Чувал съм ,че креатина е просто вода ,която надува и след като се спре няма ефект
Питам се има ли смисъл след като е така сега да го приемам? Тренирам 3пъти седмично на сплит и немисля да спирам.Тоест небездействам и тренировката ми максимално натоварваща.

пс:Говоря за Монохидрида (на прах)

14.12.10
14:56

1. Не. Маса се качва от храненето и тренировките. Креатина просто дава малко повече сила и издръжливост на мускулите, което ти позволява да работиш по-здраво и с по-големи тежести.
2. Да. Задържаната вода ще си отиде и нивото на креатин в мускулите ще спадне.

14.12.10
15:08

казано от Milen0v на 14.12.10, 14:36:

пс:Говоря за Монохидрида (на прах)

Не знаеш за какво говориш всъщност. Така както на теб не ти се сяда да почетеш малко в интернет, така и на никой не му се сяда да обяснява нещо дъвкано безброй пъти.

Има важна тема най-малкото - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35218

14.12.10
15:31

Абсолютно не съм съгласен с мнението на Петко К. (когото уважавам) относно Креатина! За мен (и не само) Креатинът и то именно Монохидрата е една от много малкото хранителни добавки, които наистина действат - и то бързо! Не случайно всички предтренировъчни и следтренировъчни продукти съдържат една или друга (а повечето и микс от няколко) форми на креатина.

Креатинът действа веднага след започването му на прием, особено при атлети, които не са го вземали дотогава и те усещат мигновен прилив на сила и много по-голямо напомпване (особено пък и ако има и зареждаща фаза)! Това се дължи точно и на задръжката на вода, тоест хидратиратирането на клетката, но това е сигнал за започване на анаболни процеси в нея и стартиране на белтъчния синтез. Освен това участва във възстановяването на Креатин-фосфата и произвоството на АТФ, като прави съкращенията на мускулните влакна - оттам и повче мощ и взривна сила! Дори да приемем, че не действа директно върху изграждането на мускули (нещо, с което не съм съгласен) то самият факт, че можеш да работиш с по-големи тежести и да направиш 1-2-3 бройки повече с дадената тежест е фактор за изграждането на нов мускул! Сега, ако ти вземаш Креатин, но не тренираш по-интензивно и не изградиш мускул, то е естествено, че след като не си изградил нищо няма и да имаш нищо!
  Това ми звучи смешно като: „Като спра да вземам протеин ще загубя ли мускули? Естествено, че ще загубиш, защото ако няма достатъчно белтъчини тялото разгражда мускулите за да си ги набави!“
  Или „Ако спра да тренирам ще загубя ли мускулна маса?“ На този въпрос няма да отговарям... :D

Поздрави!

П.П. Излишно е да казвам, че и аз употребявам Креатин!  (rock)

14.12.10
15:42

Не съм казал, че не действа.
Добре си го обяснил, но мен ме мързеше да пиша 2 страници, и накрая евентуално пак да остана неразбран.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1