Преразвит трапец-изоставащи рамене

14.12.10
18:24

Здравейте, приятели!

От известно време насам започнах да усещам разтварянето встрани с дъмбели за средно рамо в трапеца.Не му обръщах внимание до днес, когато...вместо рамото да го доближа до отказ това се случи с трапеца.Моля помогнете със каквито и да е съвети!
Наскоро имаше дискусия, тук във форума по този проблем, дори Мишо беше постнал клипче как трябва да се изпълнява, но просто не го схващам.Ако имате идей и с какво да го заменя това упражнение- отново споделете!
Благодаря предварително на всички отзовали се!

ВН

14.12.10
19:01

Просто е. Спазвай 2 правила при избутването, за да го усетиш в рамото.
-> Докато избутваш, гледай лактите да са под китките и равнината между тези четири точки: ляв лакът, десен лакът, лява китка, дясна китка, да изравни с равнината: лява раменна става, дясна раменна става, тил чак в горна точка, а през цялото друго време да лакти и китки да са леко пред раменете.
-> Докато избутваш нагоре, натискай лопатки и ключици в обратна на избутването посока, така че не мърдат, понеже движението в раменната става свършва там, където започва движението в ключицата. При неподвижна ключица амплитудата е къса.

Тези две правила изключват:
-> избутване зад врат
-> изпълнение на раменна преса, при понижена мобилност в раменния пояс

Прочети и статията за раменната преса. Ако пак не стане, :) потърси си треньор за 2-3 тренировки и по възможност, не бодибилдинг такъв.

14.12.10
19:05

Влади, или аз не съм разбрал точно или ти говориш за бутащи упражнения за рамото.Аз имам предвид разтваряне встрани с дъмбели за средно рамо.

Мнението беше редактирано от Андриан К на 14.12.10 19:07.

ВН

14.12.10
19:13

Хех, ясно - забрави какво прочете тогава. :)

При разтваряне встрани, не повдигай ключици и дръж лопатките си една към друга. Лактите трябва да минават леко пред раменете и да се стремиш да вдигат тях, без да отместваш (извърташ) рамене напред и надолу. Спираш преди лактите да минат над раменете и удължаваш пускането.

Поздрави!

14.12.10
19:19

Ясно!Благодаря много, Влади!Още другата тренировка ще го пробвам и ще пиша тук.

може да пробваш разтваряне с една ръка ще имаш по-голям контрол и концентрация като работиш с едната тъка вместо с двете...

14.12.10
21:04

Можеш и да намалиш тежестите и да опиташ от седеж с облегнат на облегалката гръб при съвсем лек наклон(то и без това, май няма лежанки/пейки с точно 90 градуса наклон). Напъните в трапеца, пак са противопоказни.

14.12.10
21:42

Благодаря искренно на всички включили се!Ще пробвам съветите Ви и ще избера най-подходящия за мен.
@Кристиянчо-Искам да се опитам да науча как да правя това упражнение...ако не мога ще пробвам това, което ти предлагаш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1