16.05.10
16:01
Здравейте,
знам, че питането ми е малко необичайно за този сайт, но ако някой знае нещо по въпроса, моля нека сподели.
Реших да запиша малкия - на две години и половина на плуване. Това, което съм чела и чувала са само положителни неща относно плуване за толкова малки деца. И все пак аз не съм специалист и моля за вашето мнение. Възможно ли е да има негативни последствия и ако да - какви? Все пак едва ли и самите “тренировки” едва ще са някакви тежки, но все пак...
Толкова малко :ohh: Дали ще знае къде се намира? Не трябва ли да изчакате малко? Иначе знам, че новородените могат да плуват без проблем, но с времето губят тази способност.
Ами той много обича водата, а и нали ще има треньор? Той по принцип е много спортен и жилав, а да чукам на дълво е много здрав - аз инвестирах две зими в каляването му, спеше на балкона. Но не зная, и аз за това питам и за други мнения...
Мнението беше редактирано от maxxi на 16.05.10 16:10.
16.05.10
16:29
И как разбра, че е спортен и жилав, като е на 2 години?!
Внимавай да не му направиш нещо на детето, удовлетворявайки своята мания..
Мнението беше редактирано от Анонимен на 16.05.10 16:32.
С риск да ме критикувате...ама няма проблеми да почне да тренира плуване :) Има много деца, които започват на тая възраст... а и то в началото си е точно плецикане, така че даже ще е много доволен според мен :)
Благодаря Инес, моите аргументи са точно тези. Това едва ли ще са някакви истински тренировки. Аз нямам амбиции да го правя спортист - това той ще си го реши, просто искам да хаби енергия, защото прелива от нея и това ни излиза през носа.
Разбирам те какво искаш да ми кажеш, cecowe, благодаря за това клипче. Със сигурност няма да му причиня това!
казано от pro-mil на 16.05.10, 17:08:
kak taka e spql na balkona? ina4e nqma problem za pluvaneto to4no na vreme si e da stane torpedo:)
Ами нашата лекарка се оказа малко екстремистка, за което съм й много благодарна. Ами така, той се роди октомври и зимата го обличах с космонафтче и отгоре с одеало и през деня спеше на балкона. Тогава живеехме в Княжево - въздухът там е чист. И до сега, да чукам на дърво, не се е разболявал. Тоест - да не си помислите, че съм някаква луда, дето е изтезавала детето,това ставаше постепенно - първо 10мин, после 15 и така накрая си спеше спокойно по две часа на минус 5. Но това ставаше под контрола на личната лекарка.
Мнението беше редактирано от maxxi на 16.05.10 17:18.
17.05.10
10:40
Здрасти. Не е прекалено рано да го запишеш на плуване. При нас водят дори и бебета на по няколко месеца. 2 години и половина е чудесен старт. Няма да му стане нищо. В началото тренировките са такива, че детето да свикне с водата, да не го е страх, да диша, да потапя глава. По-скоро се забавлява. Плува по корем, по гръб, с помощта на уреди. Постепенно се навлиза в различните стилове и техники. И съответно - поне това, което съм наблюдавала до сега, първоначално ги обучават в джакузи или по-малък басейн, след което ги пускат в голям:)
Няма негативни страни, а напротив. Моят съвет е да не се колебаеш и да действаш!:)
ПП: повечето треньори при нас имат практиката да дават на децата парче шоколад след тренировка - страхотна картинка са:)
17.05.10
10:52
Аз също мисля, че идеята е добра. Ако има подходящо и разумно физическо натоварване за тази възраст, то това е плуването. Ясно е, че няма да го карат да плува бътерфлай в басейн с олимпийски размери на втората седмица, а заниманията ще са съобразени с възрастта му.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.05.10 10:53.
Хехе! Благодаря ви!
Вероник, аз всъщност при вас искам да го запиша. Утре ще звънна на треньора и ще го запиша от 1.06. Дано сега започне да спи по цяла нощ малкото чудовище!
Редакт - току- що звъннах на треньора и той ми каза, че дори бил голям :OOO :)))))!!!! Той работел с бебета!!! Все пак - ще го пробва, каквото и да означаво това...
Мнението беше редактирано от maxxi на 17.05.10 13:24.
18.05.10
05:24
Стоян ли?
Добър треньор е:))
Успех и дано се засечем
18.05.10
05:54
казано от maxxi на 17.05.10, 13:06:
...Дано сега започне да спи по цяла нощ малкото чудовище!...
Блажени са вярващите... :-P
Да, Стоян, но той каза, че моя бил голям, представяш ли си??? Да, и аз ще се радвам да се запознаем!
19.05.10
10:13
Нормално да ти е казал така - при него идват още по-малки сладури:) Със сигурност ще се засечем, защото се застъпваме с него!:)
Екстра!
Значи може докато малкият се опитва да изплува, аз да правя водна аеробика! ;)))
само да кажа на модераторите, като кликна на “дневник” излиза това, а не дневника ми! Плюс, че все още ми пише 32! Ще черпя, ако го оправите ;)
15.12.10
21:46
Макси, аз затова си махнах рождената година, защото ми показва, че съм на 26, а аз съм още на 25. :)
казано от maxxi на 15.12.10, 21:03:
само да кажа на модераторите, като кликна на “дневник” излиза това, а не дневника ми! Плюс, че все още ми пише 32! Ще черпя, ако го оправите ;)
Не бих отказал почерпка, но модераторите нищо не можем да оправим. Пиши на администраторите.
20.12.11
09:27
казано от veronique на 17.05.10, 10:40:
Здрасти. Не е прекалено рано да го запишеш на плуване. При нас водят дори и бебета на по няколко месеца. 2 години и половина е чудесен старт. Няма да му стане нищо. В началото тренировките са такива, че детето да свикне с водата, да не го е страх, да диша, да потапя глава. По-скоро се забавлява. Плува по корем, по гръб, с помощта на уреди. Постепенно се навлиза в различните стилове и техники. И съответно - поне това, което съм наблюдавала до сега, първоначално ги обучават в джакузи или по-малък басейн, след което ги пускат в голям:)
Няма негативни страни, а напротив. Моят съвет е да не се колебаеш и да действаш!:)ПП: повечето треньори при нас имат практиката да дават на децата парче шоколад след тренировка - страхотна картинка са:)
Здравей, veronique!Къде е това при вас където водят бебчета, защото ми се иска и моят малък мъж да тръгне на плуване :), а от мненията не ми стана ясно къде и как да ви намеря!
Благодаря предварително!!!