Въпрос относно костите

TO

15.12.10
16:53

Имам един доста тъпичък въпрос,който искам да задам.Има ли някакъв начин да ми порастнат костите,не да станат по дълги ами по-едри,по-широки...Питам защото имам тънки кости (поне според мен) - 16.5см китка и 21.5см глезен...И сега се гледам до съученици и приятели,та те са по 60-65кг на моята височина и носят тениски номер L,а аз съм 68кг и нося M…А те нямат никакво месо по тялото си,но са с по 17-18 санта китка например...Ако ми разбрахте въпроса изразвете мнение,че ми е интересно да знам...И също да питам по същата тема,дали има вероятност сами да ми порастнат с времето(най-вече гръдния кош).На 17 години съм,след 2 месеца правя 18…Съжалявам за тъпичкия въпрос,но бих искал да знам. :)

ВН

15.12.10
17:00

Уви, това е генетично заложено. Спортът може да допринесе с малко за увеличаване производството на растежен хормон, но няма да повлияе драстично на структурата ти. Погледни следната статия: Пълен, слаб и мускулест тип - какво ги свързва?

Източник: Пълен, слаб и мускулест тип - какво ги свързва?

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 15.12.10 17:01.

TO

15.12.10
17:19

Разбрах,благодаря,че отговори толкова бързо. :)

15.12.10
21:50

казано от Torres9 на 15.12.10, 16:53:

Имам един доста тъпичък въпрос,който искам да задам.

Въпросът ти хич не е тъпичък. Тоя проблем много ме вълнуваше през годините. За съжаление,както е писал Недков това е генетично заложено. При мен се получи до голяма степен от гастрит и лошо храносмилане. Не можех да се храня в нормално количество. И като спре растежа на костите след 20-тата година,бързият растеж,сетне става много трудно. Затова направи всичко каквото можеш за да промениш нещата в тези 2-3 или 5 години. Аз успях малко да подобря положението с фитнес(пуловър и другите упражнения), повече храни с калций,лятото плаж и слънчеви бани,вземах и разтворими таблетки с калций и витамин Д. Засега китките на ръцете ти са малко слаби. Но глезените не са зле на тая възраст. Аз едвам стигам 21 см и на снимките режа краката отдолу :) И мога да кажа,че 31 см обиколка на предмишницата е много добре.Хората с по-големи предмишници,после имат доста големи и здрави ръце. Виждал съм го от приятели,които изобщо не ходят на фитнес. В крайна сметка всичко зависи от метаболизма.На костното вещество. Дали има натрупване или минералите и витамините не се усвояват достатъчно.

Мнението беше редактирано от Миро на 15.12.10 21:50.

TO

15.12.10
22:59

Ясно.Благодаря и за твоето мнение Миро ! Винаги има какво да се научи...Витамини доста приемам,майками ги разбира тия работи и ми дава това онова...Аз планирам да се занимавам нон-стоп с фитнес до май месец можеби и вече лятото планирам да си пона 2 месеца някъде за да се занимавам с плуване...Надявам се поне гръдния кош да разширя малко...Предмишницата ми не е никак голяма,към 31см е в стегнато,като е отпусната напред е сигурно около 27 санта...Слаба ми е всравнение с бицепс и трицепс. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1