15.12.10
19:46
Здравейте!
Съвсем случайно един ден ми писа някакво момче от Гана във Фейсбука.Искаше услуга от мене,която няма как да изпълня.Днес ме помоли нещо друго-тренирал футбол и ме пита дали мога да му пратя футболни обувки.Искам и имам възможността да му пратя,освен това му обещах и някои други работи..Той ми даде адреса си.
Питам ви за малко информация,понеже съм на 16 години и нямам опит с пощи и такива неща.Та дали колетът/доставката ще са много скъпи?Дали въобще е възможно да му ги пратя?Горе-долу колко може да пътува пратката?Има ли вероятност пратката да се загуби някъде по трасето?Ще се радвам на каквато и да е друга информация по въпроса.
Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете,защото имам желанието да му пратя това,което му обещах.
15.12.10
20:23
Наистина,по-добре не се занимавай с това.Но ти си сам си решаш.....
15.12.10
20:36
Ти да не си някакъв близък с този от Гана че да му пращаш обувки :D :D
15.12.10
20:54
те пробват всякакви схеми от Гана, Нигерия и подобни. Ако искаш пусни част от кореспонденцията и особено каква услуга е искал, която няма как да му изпълниш...
Има всякакви схеми...
Приятел, така както си почнал, прати ми една кофа протеин :) много бях послушен през годината!
15.12.10
21:13
казано от to4ka на 15.12.10, 21:09:
Приятел, така както си почнал, прати ми една кофа протеин :) много бях послушен през годината!
Аз освен послушен “съм и папкал” :).
Което ме подсеща за вица:
Дядо Коледа отишъл в Сомалия и питал деца:
-Слушкахте ли?
-Да-а-а-а.
-А папкахте ли?
-Не-е-е.
-Е-е-е ми няма подаръци тогава.
15.12.10
21:16
Пращаш с ЕКОНТ ЕКСПРЕС. ОТ офис до офис е 5 лева доставката. Плаща си и взема стоката, не плаща - връща се обратно при теб. Търси в Google.bg за фирмата, офисите и телефоните. Друга фирма е interlogistica или speedy. Аз препоръчвам първото, доставката е в рамките на 1-2 дни.
Мнението беше редактирано от Мартин Николов на 15.12.10 21:16.
15.12.10
21:25
Стига бе,те Гана за един ден немогат да я намерят на картата:))))))
15.12.10
21:33
Ауу, аз съм много прост явно, помислих я за някакво село, а сега се сетих, че е държава.
Значи можеш да използваш Interlogistica, но защо теб пита и от България до Гана..
Мнението беше редактирано от Мартин Николов на 15.12.10 21:34.
15.12.10
21:36
Пусни кореспонденцията да видя за какво става въпрос, но съм 99.9% сигурен, че е опит за измама, а успешен или неуспешен зависи от теб ;) Имай в предвид, че след това можеш да се оплачеш на арменския поп, защото с Гана нямаме никъкви споразумения за правно сътрудничество. Дневно от подобни измами реват доста повече хора от това, което се върти в представите ти и повярвай ми добре съм информиран и знам какво говоря :) Бих те посъветвал да му пратиш това (finger)
п.п. Като си почнал така да мислиш да пращаш на тоя и на ония, що не вземеш да ми пратиш нещо и на мен. Да не се чудиш ще ти подскажа - да е хубаво, не повече от 170 см. височина, средни до големи цици, не повече от 57 кг. да не е русо :D
Мнението беше редактирано от head_hunter на 15.12.10 21:41.
Фейсбук - измамите са ми непозната материя, но разбирам напълно желанието ти да помогнеш, а особено - да удържиш на думата си, @camael.
За начало провери в някой обикновен пощенски клон. Защото ако могат да изпратят оттам, цената ще е най - приемлива, сравнено с всякакви куриерски фирми. Попаднах някъде на дестинациите им в чужбина и Гана фигурираше.
Да се изгуби пратка е възможно, но доколкото зная, не се случва често. Това, не мисля, че трябва да те притеснява. Но ще е доста скъпо, особено ако е колет. И задължително колетът ще трябва да е надписан с име и адрес на подател - в случая ти.
Но вероятността някой да иска да се възползва от добросърдечието ти, наистина не е малка.
Ти би ли разглеждал профилите на непознати чужденци с цел да ти подарят нещо?! Вероятно тази информация (че ти тренираш футбол) за теб е публична във Фейсбук.
Пак добре, че не си скиор - едни ски до Гана ще струват една заплата....