15.12.10
21:08
Не ги правя нещо както трябва. Уж изгледах/изчетох сумати клипове/теми из нета, но файда никаква. След 7-8 повторение лактите започват много да ме болят. И това е на всяка серия. Не чувствам голямо напрежение в гърдите, трицепсите не се уморяват, но като ме заболи лакътя и просто не мога да се вдигна. Вярно, че и аз не съм лек като килограми...
Ако имате съвети и предложения - моля заповядайте
Темата беше редактирана от Fallen на 15.12.10 21:09.
Загряваш ли добре?И ако е да и те боли неги прави има ли болка в едно движение не го прави.
Здрасти,
Може да не съм много на пред, но съм голям любител на кофите за това и аз ще изкажа мнение :
Щом те болят лактите - според мен ги заключвш в горно положение ( а вероятно и задържаш в ключ) а това е недопустимо. Вярно че трицепса почива, но натоварваш страшно лакета.
1.Не заключвай в горно положение.
2.Загрявай отлично проблемната зона преди самата кофичка.
В началото мен много ме болеше в предното рамо, сега разгрявам отлично рамото преди самите кофи и проблеми нямам.
Дано да съм бил полезен.
Хубав ден.
казано от Ентусиаст на 16.12.10, 08:18:
1.Не заключвай в горно положение.
2.Загрявай отлично проблемната зона преди самата кофичка.
Взимам си бележка и другата Сряда ще споделя новите впечатления.
казано от vatman на 16.12.10, 01:54:
Загряваш ли добре?И ако е да и те боли неги прави има ли болка в едно движение не го прави.
Загрявам уж. Не ми е и първо упражнение. Обаче не ми се ще да ги отказвам толкова рано (от скоро ги правя). Алтернативата с кофички на пейка някак си не ми допада
Кофичките на пейка си нямат нищо общо с истинските кофички и натоварват гърдите доста незначително. Няма как да са ти алтернатива, ако целиш натоварване на гърдите.
Вече ти го казаха, но не изпъвай ръце в горно положение. Когато падаш надолу, опитай да извадиш лактите максимално навън, колкото можеш повече, за да разтегнеш хубаво гръдният мускул. Когато слизаш надолу, опитай да забиеш брадата в горната част на гърдите си и леко да свиеш крака в коленете. И най-важното, когато слизаш надолу, опитай се да наклониш целия торс напред, като краката да отидат назад.