15.12.10
18:25
Здравейте,
първо се извинявам за моите банални и тъпи теми, но все пак отново ми трябва помощ...
Значи искам да попитам, мога ли да отслабна с тази програма(поне 3-5 кила или колкото и да е не съм много сигурен :D)... Не правя някакви диети, по простата причина, че нямам такава възможност всеки ден да ям риби, пилешко и т.н. Просто гледам да ям по-малко мазни неща(даже много много рядко от както започнах да тренирам). Не само мазни неща общо взето ям малко... Когато ям, ям и хляб, но най много 2 филийки, само понякога се качвам на 3, но повече от това не(без хляб не мога да се наям)... Безалкохолно не пия, алкохол също не пия, на всяка тренировка по 1.5л вода, общо взето на ден по 2 литра вода поне пия(най-малко)...
Ето ми и програмата(която е кръгова, но съм добавил и заместил някои упражнения)
# 1. Придърпване на вертикален скрипец
# 2. Повдигане на щанга от лег
# 3. Придърпване на хоризонтален скрипец
# 4. Избутване на дъмбели от полулег
# 5. Раменно разтваряне встрани
# 6. Повдигане на краката със свити колене от стенд
# 7. Трицепсово разгъване на скрипец
# 8. Бицепсово сгъване с щанга
# 9. Лег преса с пръсти(за прасец)
# 10. Бедрено разгъване
# 11. Избутване на лег преса
# 12. Кoремни преси
Правя си сериите, както е по тази програма - http://www.bb-team.org/workout/1359_programa-za-obem-v-tri-dni-za-nachinaeshti#axzz18CJa1EQI Даже съм вдигнал повторенията още + 5…
След всичко по тази програма(накрая на тренировката) бягам по 30 мин винаги(на ел.петъка), пише че съм избягал 3,5 км - 4 км, но мисля, че машината ме лъже. Общо взето това е всичко и чакам помощ. Искам да си сваля мазнините и да имам някакво стегнато тяло.
1.72-74см 72 кг съм
Благодаря!
Темата беше редактирана от nbstw на 15.12.10 18:33.
А и забравих да кажа, че когато спирам ел.петъка на края пише некфи калории...
Днеска забелязах точно колко бяха - 236 калории (така пишише :) ). Така, до колкото си спомням винаги след бягане, като погледна там калориите са над 200 :)
Мнението беше редактирано от nbstw на 15.12.10 20:54.
15.12.10
21:04
За да отслабваш калориите, които приемаш трябва да се по-малко от тези които изразходваш.
Има начини за смятане, потърси из форума.
Програмата, която си описал ще помогне да поддържаш мускулите в кондиция, защото те са нещото, което гори калории в тялото.
Като цяло 3-5 килограма са нищо и за 2 месеца можеш доста лесно да ги свалиш.
Успех!
По-добре си опиши храненето от вчера и днес.
Най-лесно е да отслабнеш. Спираш да ядеш и започваш да слабееш. Нещата обаче НЕ седят толкова просто.
Мнението беше редактирано от Fallen на 15.12.10 21:14.
Еми днеска съм ял, бях и във фитнеса днеска... :) преди фитнеса ядох 3 филийки принцеси... На обед ядох мусака с 2 филийки и вечерта пак мусака с 3 филийки и няколко мандарини това е за днеска и вода над 2 литра съм пил нищо друго не съм ял, пил и т.н. :)
А това 5 кила за 2 месеца, ако наистина го постигна ще се кефя като... :)
Нарочно съм добавил още 1-2 упражнения за крака, защото там имам най-много нужда от отслабване, според мен бедрата ми са големи, както и по на горе, трябва да свалям...
А и искам да попитам, ако мина на няк’ва сплит програма дали ще отслабна повече, по-бързо??? Знам, че зависи от храненето, но гледам да внимам с храната... или да продължа с тази кръгова програма??? По-ефективна ли е?
Мнението беше редактирано от nbstw на 15.12.10 22:05.
15.12.10
22:56
Трудно се отслабва, когато в храната преобладават въглехидратите, а белтъчините са по-малко и от мазнините...
Има лошо хранене, което никоя програма не може да оправи.
Има добро хранене, което топи мазнините при каквато и да е програма.
Аз бих се съсредоточил върху храненето, а не дали да се прави сплит.
16.12.10
09:28
Отслабването е 90 процента хранене, 10 процента тренировки. Ти прецени къде ще вкараш повече усилия да се информираш...
Храната е зле мусака и хляб и двете са си много вьглени а протеина ти е нула всичко е зле се тая кво правиш в залата с това хранене.
Е тогава, ако може да ми препоръчате някакви храни, дето да ме наяждат, а не да съм винаги гладен, да ям само салати и такива глупости... Ако може и нещо по-просто, а не риби, пилета и т.н. всеки ден :) Чесно казано, както казах горе нямам възможност да ям всеки ден такива неща...
Мнението беше редактирано от nbstw на 16.12.10 18:20.
Само да кажа.. Ако си на 14-16 години, недей да спазваш диети. Ще се кефиш, че с тая диета си отслабнал, но после ще плачеш. Виж сега, да ти обесня защо.. Примерно чрез диета отслабваш 5кг, но си в пубертетна възраст, всичко в организма ти бушува, тялото има нужда от храна. Като отслабнеш, и се върнеш в нормален начин на хранене, ще се появи неприятният йо-йо ефект. Демек ще отслабнеш 5 кг, а после ще качиш 7-8.. Така, че, внимавай! На колко си?
Какви храни да приемаш? Яж плодове, зеленчуци, много протеини и в никакъв случай въглегхидрати. Яж доста яйца, месо, но едновременно и СПОРТУВАЙ! Успех. Намери си статията за НВД и чети!
Без възможности трудно стават нещата.... наблягай на месо,яйца,мляко,извара и др.от към протеина. Въглехидратите може да набавяш от овесени ядки,ориз,картофи и др. По-просто от риба и пилета както казваш, мисля че яйцата ти е избора.
на 16 съм и аз... Диети нищо не спазвам, преди 15 дена започнах да тренирам, просто гледам да ям по-малко и успявам, просто мога да се наям и с по-малко, а не да се напълня яко с храна... Не ям сладко от както тренирам и т.н. Общо взето спазвам всичко за диета, само дето не ям както трябва...
Няма ли някакъв шанс да отслабна, ако си ям всичко(внимам с мазнините, сладкото, безалкохолно), но по малко количества...
Например днеска ядох само 2 пъти(знам, че трябва да се храня по повечко пъти, но просто станах късно и не можах да закусвам) около 11 часа ядох 2 филийки принцеси и чак сега към 18;30 ядох свинска пържола + маруля(салатка) и 2 филийки...
Едуардо, например с яйца какво трябва да ям, колко яйца трябва да ям на ден... Но не искам да оставам гладен винаги???
в НВД диета пише - Основните храни, на които се основава режима, са тези с богато съдържание на мазнини и белтъци и ниско съдържание на въглехидрати.
ОТ ТОВА РАЗБИРАМ, ЧЕ МОГА ДА ЯМ МАЗНИНИ И ПАК ДА ОТСЛАБВАМ??? НИЩО НЕ МИ СТАНА ЯСНО ОТ ТОВА ПИСАНО ЗА НВД ДИЕТА
Мнението беше редактирано от nbstw на 16.12.10 19:03.
Виж сега! Газираното НЕ ГО ПИЙ, СЛАДКО И ХЛЯБ (освен пълнозърнест) НЕ ЯЖ! Яж повечко яйца или извара забъркано в кисело мляко. Яж също и месо, но не прекалявай. Общо взето е това.. Сутрин ако нямаш възможност за нещо по-така, изяш една закуска от лафката, но гледай да не е толкова мазна. УСПЕХ!
Ето ти доста полезна информация за храните, кое колко въглехидрати, мазнини, протеини съдържа.. http://www.eadvise.info/?page=show_art&id=33&art_id=117
Като хапнеш 5 бъркани яйца със сирене, ще видим дали ще седиш гладен :) може и варени по 4-5 на ядене да хапваш.
Тези яйца трябва да ги ям без хляб??
А и така не разбрах какво не трябва и трябва да ям, за да остслабна, освен въглехидрати(да не ги приемам)
Кажете какво да приемам и какво не, за да мога да гледам таблицата, която този пич даде и да знам какви неща мога да ям.
Тази таблица, която даде пича - Типов хляб - въглехидрати 46.6, калории 240… Въглехидрати при този хляб са най-малко, при ръжен хляб са 48.3, а калориите са 237 - мазнините при типовия са 1.7, а при ръжния 1.2
Това го казвам, защото ям типов хляб по често от другите хлебове...
Мнението беше редактирано от nbstw на 16.12.10 19:56.
Хапвай на ден 1 филийка.. виждам, че без хляб не можеш.. Сладко, безалкохолно НЕ! Яж протеини. Сутрин яж примерно яйца, 10;00 плод 12;00 месо, 15;00 кофичка кисело мляко с извара, 20;00 плод или яйца.. (ПРИМЕРНО ТИ КАЗВАМ!)
Определено ми казваш примерно до 12;00 съм в нас и после съм на училище до 18;00-19;00ч... Ще си измисля нещо, ако ми кажете какво трябва да приемам и какво не (мазнини, белтъчини, въглехидрати и т.н.). По онази таблица, която даде пича...
А и ако ми кажете с какво мога да сменя месото, да и него ще го има, но не мога всеки ден да си позволявам месо :) (Говоря за примера, който е дал н1к3)
Благодаря
Мнението беше редактирано от nbstw на 16.12.10 22:01.
Ако искаш да ти излиза по-евтино, може да си взимаш пилешки дробчета, околко 2.30 струват 1кг. (поне при нас де), и да си го разпределяш за деня :)
Е, благодаря за всички отговори, но не ми казахте какво да приемам и какво не...
САМО РАЗБРАХ, ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМАМ ВЪГЛЕХИДРАТИ - Преди малко се върнах от фитнеса и сега ще ям 3 яйца(варени) и малко луканка с 1 филийка, после преди даскало ще ям ябълки и мандарини, после в даскало нищо не ям, като се върна довечера може да вечерям само с плодове ябълки,мандарини и т.н. :) И това ще бъде за днес + може би билков чай довечера
Вие ми кажете какво да приемам и к’во не и аз ще гледам тази таблица - http://www.eadvise.info/?page=show_art&id=33&art_id=117 - и ще се справя по-правилно :)
Мнението беше редактирано от nbstw на 17.12.10 11:15.
17.12.10
14:52
Ябълките и мандарините също са въглехидрати.
Като цяло на всяко ядене гледай да имаш:
Протеини/белътчини (месо, яйца и т.н.) (около 30 процента от калориите)
Въглехидрати (около 50-55 процента от калориите) (по-добре сложни и такива с фибри (зеленчуци, картофи, ориз, боб, леща и т.н.)
Мазнини (може и животински дори) - по-добрите са зехтин, рибено масло, ленено масло и т.н. (15-20 процента от калориите)
1 гр протеин - 4 калории
1 гр въглехидрат - 4 калории
1 гр мазнини - 9 калории !!!
Да, добре аз да не ям тогава нищо, зарежи ще гледам да си ям всичко но в много малки количества, пък отслабна, отслабна, ако не няма, ще си тренирам здраво и квото стане...
По този принцип да ям само месо и такива глупости, аз трябва да дам сумати пари за да отслабна, еми няма как да стане :)
това е, мерси за помощта :)
А и няма ли някакъв шанс, като си ям всичко, но да ми отслабнат краката(бедра, седалище и т.н.) с бягане и тези упражнения дето ги правя...В краката и седалището ми е най-големия проблем...
Мнението беше редактирано от nbstw на 17.12.10 19:30.
То всяко нещо си има цена и като не си готов да я платиш, по-добре не се занимавай.
18.12.10
14:00
е не е чак толкова лошо положението
аз съм студентка и знам какво е да си ограничен в бюджета и да поддържаш сносно количество протеин
но 1кг извара да речем е 3лв и има минимум! 10-15%протеин
фасула соята и лещата имат по над 25 %протеин и повечко баластни вещвства така че не е нужно да купуваш само пилешки пържоли по 12лв кг
така че ако имаш желание ще папкаш извара и яйца-не са особено вкусни де и пак ще ти излезе по-евтино от 2-3закуски които са по 1лв и само ти натоварва организма с излишни мазнини
Добре му напълнихте главата с достатъчно глупости за поне две години напред.
Първо - стресовият фактор, който никой не отчита при теб ще бъде огромен, ако започнеш да си изчисляваш калориите на ден.
Второ - ти си в пубертета. Да намалиш драстично приема на въглехидрати ще доведе до постоянна сънливост и липса на желание за каквото и да било, а на теб точно сега ти е времето да правиш всичко.
Трето - Отслабването не е чак толкова сложна наука, колкото на всички прозиводители на хапчета за отслабване им се иска.
Програмата ти е твърде обемна. Няма как организма ти да се възстанови от такъв стрес за 48 часа, когато пак ще го подложиш на нов стрес. Когато организма ти е под стрес, той започва да гори мускулна маса, за да си набави енергията, която му е необходима, поради увеличените процеси в организма ти. Ако намалиш и въглехидратите, които са ОСНОВЕН източник на енергия за организма ти, хептем ще ускориш катаболитните процеси.
Намали си тренировката на половина. Максимум 6 до 7 упражнения. Изпълнявай многоставни упражнения ( основни, базови, силови ). Защо? Защото в тяхното извършване участват най-голям брой мускулни групи, следователно разхода на енергия е най-голям, ефект който ти търсиш. Втори път защо? Защото си начинаещ, а това е най-прекрасната фаза във бодибилдинга. Защото начинаещите могат да извлекат пет пъти повече полза от базовите упражнения от всеки напреднал културист, защото тялото ти не е привикнало на този вид стрес и реагира на всичко в началото. Направи си тренировка А и тренировка Б и ги редувай през седмица. Седмица 1: А-Б-А Седмица 2: Б-А-Б и така нататък.
Разкарай си вредните храни от менюто. Сега ако ме попиташ тук “Защо?”. Защото са вредни! Защото причиняват стрес на организма и на тялото ти, който с течение на годините спомага за износването на организма ти като цяло.
Спри да си изчисляваш всякакви калории и прочие. Научи се да се наслаждаваш на тренирането и да го превърнеш в част от ежедневието ти, а не в специална и изключително сложна наука, която само те нервира и отчайва.
Ще ми дадеш ли линк за такава програма А и Б, квото казваш там, дай линк да я видя...Разкахарах доста неща от менюто си, но тука от горните постове си викам - Аз по добре да не ям нищо да отслабна тотално, ахахах
Аз пък си мислех, че колкото повече си натоварвам тялото, толкова по-бързо ще отслабна, но може би доста съм грешал, щом ми даваш само 6-7 упражнения...А и моята цел не е само да отслабна, а да си имам стегнато, доволно тяло :) Няма да стане на веднъж и двете, знам :)
A ако продължа с тази програма за дълго какви последствия може да има???
Мнението беше редактирано от nbstw на 18.12.10 21:40.
ЦИТИРАМ - Програмата ти е твърде обемна. Няма как организма ти да се възстанови от такъв стрес за 48 часа, когато пак ще го подложиш на нов стрес. Когато организма ти е под стрес, той започва да гори мускулна маса, за да си набави енергията, която му е необходима, поради увеличените процеси в организма ти. Ако намалиш и въглехидратите, които са ОСНОВЕН източник на енергия за организма ти, хептем ще ускориш катаболитните процеси.
Намали си тренировката на половина. Максимум 6 до 7 упражнения.
___________________________________________________________________________________________________________
А и да кажа, че тази програма, с която съм, изобщо не ме уморява... Просто тази програма ми е много удобна...
Какви стресове, програмата изобщо не ме изтощава...
Няма да ям сладки, безалкохолни и т.н. А другото ще си го ям по малки количества, пък ако отслабна, отслабна, ако не ще стана още по-голям с тези тренировки :D:D
Мнението беше редактирано от nbstw на 19.12.10 14:26.