17.12.10
22:18
Здравейте. Въпросът ми е как да го пия, защото е ужасен. С какво да го смеся? целта ми е чистене
пробвай да го смесиш с малко какао или канела.стевията също би могла да помогне
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 18.12.10 12:02.
Преди години съм пил такъв, и със сигурност няма да повторя. С каквото и да го смесиш все ще е отвратителен, още повече соевия протеин не се разтваря напълно и се усещат частичките на протеина, което допълнено от ужасния вкус ме е отвратило от къкъвто и да е било соев продукт! Единствения съвет, който мога да ти дам е да си запушиш носа докато го пиеш, така донякъде ще притъпиш усещането. За мен лично парите дадени за соев протеин са хвърлени на вятъра.
Еми аз си го купих, поради високото количество протеин в него. Все пак в 100гр. соев протеин има 90гр белтъчини. Аз тази сутрин пих 40гр. и щях да повърна. Но мисля че му схванах цаката. Да се разтвори в повече вода и така между храненията вместо вода - соев протеин. Апък ако се смеси със малко какало, или още по-добре с рошково брашно, няма да се усети :) . Свърши ли този протеин си взимам печена соя. Много е вкусна :D
19.12.10
09:52
За едно неща съм напълно съгласен...вкусът на този вид протеин...НЕ СТАВА...когато аз съм пил такъв му слагах 1 лъжичка захар и ставаше..но до колкото разбирам тии целиш изчистване...ако си включил в диетата си прясно мляко мога да те посъветвам да разреждаш протеина с 250-300гр мялко..поне за закуска според мен това няма да ти е голям проблем..ии задължително с шеикър и добро разбиване :)
И това пробвах. Става малко по-рядко от каша и вкусът е същия. Мисля да пробвам със мляко, банан, фъстъчено масло, трици, канела и соев протеин. Това да ми е 1 хранене примерно. Как мислите?
(puke) Ти май нещо си падаш садо-мазо а? Този бъркоч дето си го замислил едва ли ще ти е много вкусен, това което ще се получи според мен е, че ще увеличиш количеството, но няма да успееш да прикриеш вкусът на протеина и ще е още по-зле защото вече няма да можеш да го преглътнеш като течност а ще трябва да дъвчеш с което ще удължиш агонията в пъти.
ПП Какво количество си купил, и на каква цена?
Ако си фен на растителните протеини, пробвай пшеничния на Ultimate - също в евтин и с по-приемлив вкус. Вкусът на соята се оправя с няколко лъжици Нескуик.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.12.10 12:25.
20.12.10
14:15
А защо не си купиш ПИкко, а?
20.12.10
14:50
Вкусът е най-малкото, което трябва да ви притеснява когато става въпрос за соев протеин! Ще викажа четири други приини, които са много по страшни:
1. Соята пречи на усвояването на цинка, което пък от своя страна може да доведе до цинков дефицит и влошено съотношение на мъжки/женски полови хормони.
2. Соята съдържа вещества, които пречат на функцията на щитовидната жлеза и от там забавят метаболизма ви и ви правят дебели.
3. Соята съдържа и вещества, които действат в тялото ви като женски полови хормони (фитоестрогени). Тези фитоестрогени могат да се окажат причина за намален тестостерон.
4. Един от протеините в соята пречи на дихидротестостерона да прияви всичките си важни функции в мъжкото тяло, а дихидротестостеронът е най-важния андроген.
Запомнете: Соята е една от най-вредните храни за мъжа!!!! Избягвайте я на всяка цена!!!
20.12.10
16:51
Много нови иследвания опровергават тези твардения дадени по горе. Извиняваи много колега ама, ако соята е чак такав враг на мъжа няма в почти всяко списание и ревюта да препоръчват от време на време използването на соев протеин. Аз не мисля, че това ако са истини големите компании за хранителни добавки ще инвестират и продават соеви протеини .
20.12.10
20:32
Дай да ги видим тези изследвания.
Как няма да продават компаниите соев протеин, като им излиза без пари да го произвеждат. Соята е една от най-евтините хранителни суровини. Пък и като се омазниш и ти падне силата после ще си много добре мотивиран да си купиш фетбърнарче, тесотстерон буустър и т.н. Соята изглежда добре само на цифри, вредните ефекти се потулват, защото ако се даде по-голяма гластност половината производители на храни ще фалират. (Смятам знаеш, че почти във всяка храна има соя!!!).
Подкрепям. Малко ни тровят с ГМО соя във всяка храна, пък да седна и да лющя допълнително...
20.12.10
22:38
Именно навсякаде има соя пък до сега никой се не е оплакал, че е получил гинекомастия от кремвирши ;)
Това с кренвиршите беше добро за майтап, НО! Представи си следното: Тъпчат храните със соя и отделно фитнес маЯк “A” решава да яде бонус по 100г ( примерно ) соев протеин на ден. Резултатът е натрупване на мазнини на места характерни за жените, падане нивото на тестостерон. Ще ме попиташ за факти. Фактите ги има в нета.В този въпрос не става дума само за мускули, става дума за fitness ( добро физическо здраве ).
Най-добре е по този спор да се излагат и аргументи облечени в анализи. Докато не се онагледи твърдяното, трудно се убеждават хората. Аз също знам общите приказки против соята и съм чел статии из нета в същата насока. Както по-горе се каза, има теории и в обратната посока, но анализи, изследвания, проведени върху хора...йок.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.12.10 23:12.
Има изследвания разбира се. Всеки, който иска може да си ги намери и прочете.
А дори и да не е толкова вредна, пак е боклук и е отвратителна на вкус.
казано от Петко К на 20.12.10, 23:29:
Има изследвания разбира се.
http://www.personalpowertraining.net/avoid soy2.htm http://en.wikipedia.org/wiki/Soy_protein
Да, против соята има бол.
Звучи убедително, нали? :D—>‘Some studies suggest that high levels of phytoestrogens may increase the risk of certain forms of cancer, while other studies contradict this finding and suggest these compounds may decrease the risk of cancer.’
A recent study by Goodin et al. found that 56g of soy protein powder per day caused serum testosterone to fall 4% in four weeks in a test group of twelve healthy males. (Note that there was an error in the abstract that said 19%, and this figure was erroneously reported by the media. The article reports 4% and not 19%. See the following Web site for a more complete analysis of this study and the error in its abstract: http://findarticles.com/p/articles/mi_m0KFY/is_9_25/ai_n27410483.) According to the study, this data supports further studies of these hormonal effects as a mechanism in prostate cancer prevention. [20] However, a study conducted by the Miami Research Associates refutes the finding of the Goodin study, finding that soy protein had no significant impact on testosterone levels in healthy males. [21] In fact, only one participant in the Goodin study actually saw a drop in testosterone. The participant in question had testosterone levels 200% higher than all of the other subjects, and during the study, his levels dropped to bring him in line with the other participants. The Goodin study did not conclusively suggest that the participant’s erratic testosterone levels were related to the soy protein.
It has been reported that lunasin, a soy peptide, reduces inflammation by reducing interleukin-6 and may help in leukemia.[22]
Ето изследвания, благодарение на които НИЩО категотично не се разбира.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 21.12.10 09:18.
22.12.10
21:44
Мога да ви линкна десетки изследвани, които подкрепят мнението ми, което е по-нагоре в темата! Даже знаете ли какво, понеже соята има доста отношения към гинекомастията, тези дни ще напиша една цяла статия по темата в сайта ми.