18.12.10
16:02
В последно време усещам понижение в силата и енергичността, което дава отражение върху силовите постижения в тренировките. Не съм променял нищо във всекидневието освен храненето. Гледам да ям по-малко мазни храни, но не се лишавам от ядене, а го заменям с нещо друго. Говорих с приятел, който има същите наблюдения. Откакто е намалил мазнините се усеща по-слаб.
На някой друг случвало ли му се е и как го е преодолял?
Друг вариант освен кафето, че изпитите кафета са ми по-малко от годините? :)
18.12.10
17:16
Целево ли си ограничил мазнините, т.е. “чистиш” ли? Ако може да опиташ, при мен сработи (и досега) въглехидратната ротация. Събаря ме само редовното недоспиване, но въртенето на въглехидратите спрямо мазнините ми се отрази изключително добре.
По-скоро оформям, защото гледам да чистя мазнини, но без загуба на тегло или да е минимална. 78 кг. при 181см. не са хич много. Ако ме срещнеш на улицата няма как да ме за помислиш дебел, но като се съблека е друго нещо :) Мазнините ми са събрани в областта на корема, най-долната част на гърба и задника. Имам 3 месец стаж до лятото с по 7-8 тренировки на месец, но не съм си подбирал храната. Сега поднових и този път по-сериозно. От около месец гледам да спазвам режим и усещам как коремът се стяга. Талията не спада, но е по-малко отпусната. Без да губя килограми ще ми трябват може би още 3-4 месеца да се ограничавам. В същото време гледам и да качвам някой друг см. на ръце, гърди и гръб. В дългосрочен план искам да кача до 83-85, но ако почна да качвам в момента ще стана с 90 талия, а може и повече.
Ето 3 снимки от вчера, които днес сложих и в дневника. Какъв режим ще ми е най-полезен за горните цели и евентуално да преодолелия проблема с отпадналостта?
Под дебел имах предвид разпуснат. В изправено положение и още повече като съм си вдигнал ръката да снимам кожата ми се опъва. Като съм се седнал, имам 2 или 3 гънки на корема и кожата ми увисва. То се забелязва и от снимките. Тая излишна кожа са точно мазнините, които трябва да изчезнат. На средната снимка се вижда добре как ми е насъбран корема откъм отпусната ръка. Това ми е супер отвратително, когато го видя при жените. Някаква мацка уж с нормално тяло, а на кръста и и корема две шепи сланина. Затова искам час по-скоро тези мазнини да намалеят. Не мога да правя някои упражнения за корем, защото ще мазнините ще станат на мускули. Виждал съм такива индивиди в залата и е доста гадно.
Все пак много се отклонихме. Други мнения по въпроса с хранителните режими и силата?
17.02.11
22:24
Не си дебел.
1) Това да имаш гънки, не значи да си дебел, а по-често е обратното - ако е само една гънка си дебел - колкото повече са - толкова си по-слаб.
2) Идеята на кожата е да е гъвкава, затова като се “сгънеш” нанякъде и тя се набръчква ;)
3) Не е отркит метод за преобразуване на мазнини в мускули - ако си го открил - сподели го и ще станеш богат.
4) Освен това правенето на коремни преси и прочее в никакъв случай не означава сваляне на мазнини от конкретното място - тялото само решава къде складира и от къде да сваля. Има режими за качване и сваляне.
Да “оформяш” е малко странно при човек с твоя стаж - тренирай си спокойно и си яж добре, а преди лятото почни да чистиш ако има нужда. Конкретно за въпроса ... прочети статиите за хранене и си избери удобен за теб режим, може пък мазнините да ти се отразяват добре в крайна сметка - ти се познаваш най-добре, просто очевидно сегашния ти режим не ти се получава. А може би просто не ядеш достатъчно - не се улисвай в смятане на калории, просто направи една бърза сметка за да видиш ориентировъчно дали ядеш достатъчно.