16.12.10
21:39
Привет! Имам питане, с по-скоро “козметична” и “естетична” насоченост, от колкото свързана с подбряване на разни резултати :)
Плувам, това добре( даже многооооо). Обаче очилата ми правят вакуум на очите и след час и нещо плуване приличам на енот- имам тъмни петна около очите, а понякога и малки кръвоизливи. (swear)Взех си ги преди седмица и са яки =) 8-)
Питането ми е- ако някай е имал такъв проблем, дали има някакви гелове или кремчета, които да успокояват кожата след това...че хич не искам да се мацам с пудри и други козметики... =)
И друго питане от интерес- колко метра е нормално, според вас, да направи момиче, което не е имало спортно минало в басейна и може да се каже, че плувам сериозно от месец, два.
Ами това е, давайте си отговорите сега =)
Темата беше редактирана от Голямата Русалка на 16.12.10 21:43.
16.12.10
21:51
Тука сме бодибилдъри.. не гмуркачи :D бзк :) стягат ли ти очилата? Може би пробвай да ги отпуснеш, но не прекалено. А колкото до разстоянията - 100м. за 1.30мин. може би :D незнам :) но със сигурност плуваш по-бързо от мен :D
И аз тренирам плуване и ми става така след като ги махна като приключа и според мен кремче или гелче не би помогнало (поне не веднага). Аз избягвам този ефект като ги махам 2-3 пъти през почивките. Пробвай и сподели ;)
17.12.10
09:53
Хи хи :) За 1 и 1/2 минута не мисля, че плувам по 100м, щото басейна като е 50 си правя почивка след дължната(особено в началото), а пък и имах предвид цялостно, а не за време.
@Калоян: това за мен е сайт за спортисти като цяло и за хора, имащи някаква заинтересованост какво слагат в устите си и т.н...бзк, хич не се засегнах :) Пък и да ти кажа, плуването развива тялото много, много по -добре от щангите. Като искаш да го оформиш после, имаш основата ;)
@Петко- бе то аз почивам по 15- 20 секунди, ама ще пробвам да ги свялам тогава за малко.
Все пак...днес съм с пудра :С
17.12.10
14:00
Не ползвай очила просто. Бързо се свиква с хлорта и спира да дразни очите, просто ще са ти зачервени 30тина мин след тренировка което така или иначе се получава и с опутребата на очила.
20.12.10
00:27
Щом очилата ти правят вакуум, значи са добри и не се отказвай да ги използваш. Аз имах подобен проблем и като плувах след това ме болеше под очите и бях малко подпухнал. Като разхлабих връзките, всичко се оправи. Както Петко те посъветва, махай ги между почивките, а относно разстоянието, което трябва да плуваш е доста относително :)
По колко пъти на седмица ходиш на тренировки по плуване, какво е времетраенето на 1 тренировка, с каква интензивност плуваш(бързо, средно, бавно), какъв стил? Мисля, че сама може да си прецениш по колко е разумно да плуваш.
Най-важното е да се чувстваш добре и да се забавляваш ;)
20.12.10
15:25
е добри са, де :)
Днес ще пробвам(дано да се сетя).
А иначе веднъж седмично само имам възможност :( Темпото ми е различно- някои дължини ги плувам бързо, на други си почивам. Сменям и стиловете де. Бе връзват ми се 2км за час и 15-20 минути и съм доволна...ама искам ощеее :)
21.12.10
13:24
Стана :) На няколко пъти си махах очилата, а и маалко ги поотхлабих и сега нямам вещерски вид.
Весели празници от мене
Как ме разсмя като прочетох това за енота хахах........колкото до кремчето освен хидратиращ след суима не знам какъв друг :)))
Тези белези са нещо екзистенциялно в плуването.Аз лично никога не съм се притеснявал за такива работи,но при женския пол сиг е друго.Пробвай да масажираш няколко минути след тренировка-мисля ще помогне.А иначе и очилата не е нужно да са стегнати на макс.Относно колко метра би трябвало да можеш да издържиш ,не знам,защото е доста относително,пък и това прави впечетление само в началото.
Мнението беше редактирано от branki4a на 22.12.10 21:58.
23.12.10
01:20
100 м за 1.30 :О:О:О аз съм спортистка и плувам любителски от половин година и плувам 100 м кроул за 2 мин.... а за енота... уби ме, мн ме забавлява :Р
Trqbwa mi Rabota za okolo mesec, rabota ot roda na prodajba на софтуер за счетоводството, оферти за Нова година . В София - работа не се намира толкова трудно, но аз лично предпочитам да работя в клон на моята фирма, който продава софтуер за счетоводството от много години. Една приятелка си търси в София - работа и си намери в един магазин за Интериорни врати на добри цени. Тези интериорни врати на добри цени наистина са много готини!
Мнението беше редактирано от chokolatche на 04.05.13 09:16.
22.01.11
22:43
Занимавам се със плуване (модерен петобой) от почти 10 години.
Моето решение за очилата е следното - след първата година спира да ти пука :D Наистина, вида е много по-маловажен от физическата наслада и удоволствие, което ти носи плуването.
Ако ти е интересно плуването, пиши ми ЛС да ти препратя блога ми където съм описал всичко, което съм научил за плувният спорт. Бих го публикувал и тук, но има хора, които не обичат спама по форуми :)