Максимум месо

20.12.10
21:08

Здравеите искам да питам за млад чвек колко е допустимия максимум от месо (телешко пилешко) на ден , тъи като съм чувал че може да се появи подагра и др от прекумерна консумация . Питам защото съм решил след нова година да консумирам допълнително към всяко ядене 100-250 гр месо общо за всеки ден 500-600 гр месо

20.12.10
22:29

Здравей ,

По скромното ми лично мнение - влагането на парите за евтини добавки в мръвка е изключително разумно решение. Това май ти е първата тема която няма връзка с добавки. :)

Отново лично мнение: Като че ли таван за приемано на ден месо няма, по-скоро трябва да прочетеш за максимален прием на протеин в рамките на едно ядене.За повече разяснения по това търси мнение от по напредналите от мен. До колкото АЗ имам информация - приемът на протеин за едно ядене трябва да е съобразен с теглото ти и трябва да пиеш голямо количество вода за добро разграждане на протеина. Също така съм чувал ( не от форума ) ,че неусвоеният протеин товари бъбреците.  Иначе лично аз стигам до килограм на ден - за сега болка в ставите ( мисля че това беше подаграта, или май беше възпаление на костите )нямам . Но всеки е различен. Пробвай - какво толкова.

Поздрави.

Мнението беше редактирано от Ентусиаст на 20.12.10 22:41.

21.12.10
12:39

Ами до колкото знам 60гр протеин на ядене е максимумът повече от 60 не се усвоява но всъшност тези 60 се равняват на 45-50 за организма защото при преработакта част от протеина се губи в черния дроб. Така както съм го решил ще бъдат 4 хранения с 50-60 гр протеин на всяко общо 200 гр на ден , много е но аз правя по 2 тренировки на ден 1кикбокс 1фитнес и няма да се пропилее :D

21.12.10
12:54

Консумацията на протеини трябва да е съобразена с консумацията на въглихидрати.Иначе 200гр е добре.Отговарящата доза въглихидрати е около 400гр зависи какви цели гониш.Златната среда “Зоната” е съотношение белтъчини - въглихидрати около 0,75.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1