Дневник на МарТиНа 2011

Темата е заключена.

21.12.10
15:26

Правиме го!

Здравейте,
отдавна съм регистрирана, но нямах дневник, поради ред причини. Сега се осмелявам и се надявам да срещна много подкрепа тук.

Накратко, на 23г. съм, 176 висока, 74 кг, работещ студент.
Не искам никому да се оправдавам, но до скоро имах ужасни проблеми със стомаха и ми се направиха много неприятни изследвания. Постепенно нещата си идват на мястото. Но всичко случило се ме научи на едно> да изхвърля Дюкан и да започна да се храня по-малко, но нормално.

В периода август-ноември, качих ...13 кг (dull) , които сега ще премахваме. Този път срока ми не е 1-2 месеца, а цели 5, т.е. май месец би трябвало да съм постигнала целта.
Тъй като работя и уча ще ми е много трудно да съм в залата повече от 4 пъти седмично, но за сметка на това когато не мога да ида правя солидно количество клекове, коремни преси, махало от лег в къщи, а и за кардио 6 минути бокс.

Храната ми е следната>

Закуска> мюсли с прясно мляко
Обед> 150 гр пилешка пържола и салата с малко зехтин
Вечеря> 2 яйца с бучка сирене

2 литра вода, кафе, рядко чай.

Целта ми е да се върна на 63 кг, както си бях.
Когато съм в залата правя 40 мин кардио/пирамида/.

ЩЕ се радвам на всеки ваш съвет и критика, защото тоя път ще си отворя ушите, вместо да вярвам на дюкански истории.

21.12.10
15:43

Честит дневник най-напред. Според мен не трябва да се стремиш точно към определено число кг, но ти си знаеш. Смятам обаче храната ти е прекалено малко- то няма почти никакви източници на енергия нито мазнини достатъчно нито въглехидрати. Виж другите дневници на дамите и виж как хапват. Успех желая : )

21.12.10
15:59

Благодаря за мнението, но тоя проблем с храната ми е основен.
Аз съм от типа хора, които трябва да им се каже какво и те ще хапват ни повече, ни по-малко.
Освен това трябва да поемам на хранене малко количество според лекаря ми, за да ми се прибере стомаха какъвто си беше, тъй като в момента е доста разтегнат и постоянно ми се яде.

Когато времето е кът не се използва най-времеемкият  вариант на горене на калории.
Между другото може да срещнеш доволни от Дюкан. Но доволни от “ям прекалено малко и тренирам прекалено много” още не са открити.
Бих те посъветвал:
*да започнеш да ядеш, за да дадеш на тялото ти енергия да изгори мазнините;
*коремните преси ги замени с упражнения, не натоварващи толкова кръста, но горящи повече калории - бърпет например;
*ако в залата няма само кардио уреди - използвай времето там да потренираш силово.
Успех!

21.12.10
16:20

(wave)

3 хранения на ден не е добра идея, за да ускориш метаболизмът си трябва да се храниш на по често през деня. Това което си описала, че можеш да тренираш вкъщи няма да ти помогне за целта, която си си поставила. Със клекове, коремни и 6 минути бокс няма да изгориш натрупаните мазнини, това трябва да ти е ясно. Ако имаш възможност да си купиш велоергометър за вкъщи, който е и най добрият уред, когато става въпрос за кардио тренировки и аеробно натоварване от които всъщност ще гориш мазнините. Винаги е добре да тренираш под наставленията на инструктор, но и инструкторите за съжаление са като лекарите - едни са добри, други просто са си объркали професията, много е важно на кого ще попаднеш.

Тренировката и храненето са едно цяло, важно е по кое време се тренира през деня, какво е било храненето преди тренровка, какво ще се яде след нея, защото всичко е важно и понякога една грешка може да обезмисли всичко друго, било то и перфектно изпълнено. За твоите цели е добре да използваш и суплементи, другите може да ти кажат някои добавки, които са ги и изробвали, инак аз мога да ти препоръчам Л-карнитина, който си е доказан суплемент комбиниран с кардио тренировките и е безопасен.

Мотивацията и психическата наглса обаче са нещата, за които никой тук не съм видял да говори, а те са ключът към упеха от мен да го знаеш. Ако един човек си казва и се е настроил, че той няма да успее, че това което се опитва да направи е почти непосилно за него, че шансовете са му много малки, но в същото време се опитва да го постигне - то той никога няма да успее да го постигне, това е сигурно. Силата и възможностите на човешкия мозък е огромна, все още обаче неразгадан за учените. Трябва да вярваш, дори си представяй визуално как ще изглеждаш и, че всеки ден отслабваш и се доближааш все по близко до целта си. Първите резултати ще засилят още повече този ефект. Ще следя с интерес развитието ти и ако лятото сложиш снимки преди и след, ще е много добре и за други хора да се мотивират.

Успех !

21.12.10
16:34

Момчета благодаря!
@ Христо, прав си и го осъзнавам. Аз съм наясно че само с вкъщи не става и може би не съм се иъразила правилно. 4 дни съм в фитнес залата, където 40 мин кардио не ми мърда. Също така клек с щанга зад врат, adduction i abduction, коремни преси/машина/, ръце, напъди. И споменах че нямам възможност повече от 4 дни да съм в залата, затова останалото време правя горепосоченото вкъщи.

Ще се опитам да увелича храната и храненията като цяло и да добавя малко въглехидрати.

Относно мотивацията> Аз съм наясно мозъка каква сила има. Тренирала съм 5г. кик бокс и знам какво е лишения, яки тренировки рамо до рамо с мъжете...трябва доста мотивация. В момента съм мотивирана много. имам снимки от юли, където съм си перфектна и зная, че мога пак да бъда.И ще бъда!

21.12.10
18:39

Здравей MapTuHA и честит дневник:)

Момчетата са го казали вече- храненето ти е малко. Хубаво е да прочетеш някоя и друга статия тук отностно хранене, трениране и тн. Дневниците на другите момичета са страхотен извор на информация, примери за хранене, трениране и амбициозност :)
Като начало бих те посъветвала да си сметнеш калорийния баланс, за да видиш калории са ти нужни, от какво и по колко. Поне при мен броенето на калории е почти наложително ако искам да постигна нещо.
Като начало може да почнеш от тук: http://www.bb-team.org/articles/1466_mini-gid-za-dietite-pri-novatsi#axzz18hq2ZIGJ

За добавките- бих те посъветвала да не се хвърляш веднага на фат бърнъри и да приемаш по една шепа добавки. Л-карнитина обаче е много добър, както Христо е казал. Безопасен е, но трябва да знаеш че организма свиква с приема и трябва да правиш почивки.

Аз м/у другото също бях на Дюкан доста дълго време....и май от там си съсипах имунната състема и проблемите не закъсняха. И на диетата “да се уморим от глад с 1 ябълка и 3 пъти на ден Отче Наш + много тренировки” съм била....Ама и това не е начина :)

Колко стаж имаш в тренирането?

Успех и не се притеснявай да питаш ако нещо не е ясно:) Ще следя с интерес :) :) :)

21.12.10
19:24

Слушам, чета и променям.
В фитнес залата имам опит около 2 години.
Изчислих си калорииния баланс и е 1572,7.
Само не мога да открия статията *която съм чела* за разпределението на белт., бъглехидрати и мазнини. Някой ще помогне ли?
Утре ще ви представя новата диета, да си кажете мнението.

22.12.10
02:19

Нов ден..нов късмет :)
Съставих си диета и я качвам тука, че да ми се каже ако пак бъркам, че в крайна сметка най-важно е да правим нещата правилно.
Понеже по часове не мога да се храня...ще гледам приблизително на три часа да е. Ще изброя храненията, които си съставих>

1. протейнов шейк след сън
2. 3 яйца и бучка сирене
3. пилешко 100 гр., салата и един печен картоф (или 70 гр ориз)
4. 100 гр. извара и 50 гр. орехи
5. протейнов шейк (след тренировката)
6. пилешко месо 100 гр (или риба или морски дарове), салата, подправена със зехтин и маслинки

Изчислих си БМИ> 1574,1 и протейн - 162,8, въглехидрати 74, мазнини 1337,3.
Надявам се сега да съм съставила добра диета. Искам да спомена зе се опитвам да поемам минимум храна за да не ми се подува стомаха много ( че след дюкан се сдобих с колит и раздразнен стомах) и да видя скорошни резултати.

Очаквам вашето мнение.

22.12.10
07:20

казано от MapTuHA на 22.12.10, 02:19:

2. 3 яйца и бучка сирене
6. пилешко месо 100 гр (или риба или морски дарове), салата, подправена със зехтин и маслинки

*Според мен, трябва да добавиш въглехидрати към 3-те яйца и сиренето. Примерно може да си направиш “пастет” от сварени яйца, разбъркани с намачкано сирене и го намазваш на нещо пълнозърнесто.
*Пилешко 100 гр. ми се вижда малко.
*50 гр. орех (ако е както виждам преди тренировка) е много.
* ако тренировката ти е само кардио може да си останеш с шейка, ако е кардио + тежести може да добавиш малко въглехидрат.

П.С. Пише се протеИн :)

Мнението беше редактирано от Allegra на 22.12.10 07:21.

22.12.10
09:27

Здравей @Мартина,

Добре дошла.

Ще си позволя и аз да изкажа лично мнение за тази храна. На мен почти всичко ми изглежда ОК само се нуждае от 1-2 леки корекций :

казано от MapTuHA на 22.12.10, 02:19:

Нов ден..нов късмет :)

2. 3 яйца и бучка сирене

Очаквам вашето мнение.

1. Размени местата на изварата с последното пиле - яж изварата късно вечер преди лягане. Тя се води т.нар. бавно усвояем протеин и е подходяща точно за тази цел. Почти всички ядат извара преди лягане, или в късната част на деня.
2. Купувай само извара на която са отбелязани съдържанието на белтъците, мазнините и въглехидратите. Виждам че си от Берлин и тям би следвало да няма извара менте, но знае ли човек.
3. Ориза  е желателно да е черен или кафяв а картофа сладък. Намери си статия за гликемичен индекс на храните и почети малко за него, връзката му с инсулина и следствията от това. Желателно е да се консумират въглехидрати с нисък гликемичен индекс за поддръжка на ниски инсулинови нива. Най-подходящи са чистите овесени ядки - не мюслито.

Пожелавам ти късмет в  начинанието.

Хубав ден !  :)

22.12.10
12:28

Здравейте,
много блаодаря за коментарите.
На Алегра искам да кажа, че умишлено са ми малко въглехидратите и тя би трябвало от опит да ме разбира. От утре към 2рото хранене ще добавя и 3л. овесени трици (не мюсли, както ме посъветва Ентусиаст).

Сега искам обаче да ви попитам нещо друго. Чела съм много и различни мнения по темата. Имайки предвид, че искам да свалям килограми ка трябва да тренирам.
Има хора които препоръчват мускулните групи да се редуват в различните дни.
Има и такива които казват че е ок да се натоварват всички по време на тренировката.

Аз лично когато съм в залата си правя кръгови тренировки, защото ми е по интересно, а и почивките ми са по кратки (между 30 сек. и 1 мин).
Та споделете опита си, че това не ми е ясно.

Смайл :)

22.12.10
12:35

Не ти трябва да разделяш мускулните групи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1